Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Κακουργηματικές κατηγορίες γα κατασκοπεία και παράνομες υποκλοπές αντιμετωπίζει η διοίκηση της Cosmote

Για την υποκλοπή απόρρητων κωδικών που χρησιμοποιούσαν για τις συνομιλίες τους ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησής του.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ και άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρείας θα καταθέσουν ως ύποπτοι στους ανακριτές για την πρόσφατη υποκλοπή δεδομένων της Cosmote, μεταξύ των οποίων και απόρρητοι κωδικοί κυβερνητικών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με την Kontranews, βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν ο κ.Τσαμάζ και τα υπόλοιπα στελέχη της διοίκησης του ΟΤΕ, σε περίπτωση που δεν δώσουν πειστικές εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για την υποκλοπή απόρρητων κωδικών που χρησιμοποιούσαν για τις συνομιλίες τους ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησής του, από άγνωστους χάκερς.



Άνοιξαν την κερκόπορτα στους Τούρκους οι Γερμανοί;

Την τουρκική ΜΙΤ υποψιάζονται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες


Κόκκινος συναγερμός σε ΕΥΠ και Μαξίμου και κατεπείγουσα έρευνα της Δικαιοσύνης για πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι έπεσαν στα χέρια της ΜΙΤ απόρρητοι κωδικοί κυβερνητικών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα kontranews, την τουρκική ΜΙΤ υποψιάζονται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και για την υποκλοπή κρίσιμων δεδομένων από την COSMOTE.

Οι άγνωστοι χάκερ κατάφεραν να υποκλέψουν ακόμα και απόρρητους κωδικούς που χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες του Πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης. Μιλάμε για οργανωμένη δουλειά, που είχε ένα και μόνο στόχο: τις υποκλοπές κρίσιμων συνομιλιών.

Όπως αναφέρει η kontranews, είναι εγκληματικές οι ευθύνες της διοίκησης της Cosmote (που ανήκει στον ΟΤΕ, ο οποίος ανήκει στους Γερμανούς της Deutsche Telekom) που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Σε γιγαντιαίο σκάνδαλο αντίστοιχο με αυτό που είχε αποκαλυφθεί πριν από χρόνια , όταν οι Αμερικανοί διενεργούσαν υποκλοπές στα τηλέφωνα του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και Υπουργών της κυβέρνησής του μέσω ενός λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στο δίκτυο της Vodafon, εξελίσσεται η υπόθεση της κλοπής των αρχείων της Cosmote.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Cosmote ακουμπά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του.

Μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη όμως, κανείς δεν ξέρει το παραμικρό για το θέμα…

1 σχόλιο:

  1. Πόσο σανοφάγος πρέπει να είναι όποιος προσδοκά ότι θα διαλευκανθεί αυτή η δυσώδης υπόθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή