Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

«Παύλος Μελάς», 150 χρόνια από τη γέννησή του – Εκδήλωση Δήμου Παύλου Μελά και Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Εκατόν πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Παύλου Μελά  και ο Δήμος Παύλου Μελά // Τμήμα Πολιτισμού με την υποστήριξη του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του, στις 13 Οκτωβρίου, ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή ο γενναίος άντρας, υπόδειγμα.... αυταπάρνησης και ανιδιοτελούς θυσίας για την πατρίδα.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Εντεταλμένη σε θέματα πολιτισμού Ευαγγελία Καρακούτα και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σας καλούν στην εκδήλωση «Παύλος Μελάς, η ζωή και η δράση του», που θα διοργανωθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

Ομιλίες.

Προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Παύλος Μελάς – γράμματα από τη Μακεδονία», παραγωγής της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τους Τάσο Νούσια, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνη Φραγκάκη.

Έκθεση φωτογραφικού - ιστορικού υλικού «Ο Μακεδονικός Αγώνας 1904 -1908».

 

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας του κοινού και των διοργανωτών.

 

https://pavlosmelas.gr/pavlosmelas_13okt2020_ekdilosi/

1 σχόλιο:

  1. Oι προδότες - συνθετονομασίτες του δημοκρατικού - εαμοβουλγαρικού τόξου (νδ, τσύριζα, κι.άλλα./πασόκ, κουκουέ κλπ) να μην πιάνουν στο βρομόστομά τους τον Παύλο Μελά. Να πάρουν από μία μυλόπετρα και να ριχτούν στον Θερμαϊκό, να ξεβρομίσει ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή