Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Θεσσαλονίκη : Δύο νέους αντιδημάρχους όρισε ο Μπουτάρης


Την απόφαση να ορίσει δύο νέους αντιδημάρχους, σε Αντιδημαρχίες που δημιούργησε για να ικανοποιεί ενδοπαραταξιακές ισορροπίες και τη ματαιοδοξία κάποιων συμβούλων, πήρε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Πιο συγκεκριμένα...
σύμφωνα με σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη "Διαύγεια", ο κ. Μπουτάρης όρισε ως νέους αντιδημάρχους,

  • τον Νίκο Φωτίου και 
  • την Μαγδαληνή Λιάκου.


Ο κ. Φωτίου αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης & Κοινωνίας των Πολιτών.

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1950. Τελείωσα το Η’ Γυμνάσιο Αρρένων και φοίτησα στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. από όπου πήρα πτυχίο Φιλολογίας και μεταπτυχιακό στη Γλωσσολογία. Εργάστηκα ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Υπήρξα μέλος της συντακτικής ομάδας του Λεξικού της Κοινής Νεοελληνικής Γλώσσας (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη).
Συμμετείχα στο συνοικιακό και αυτοδιοικητικό κίνημα από τη δεκαετία του ’80 στον «Kοινωνικό Σύνδεσμο Kατοίκων Xαριλάου», στην «Πολιτιστική Eταιρεία Xαριλάου» και στο συμβούλιο του E” Διαμερίσματος. Οργανώθηκα από τη μεταπολίτευση σε πολιτικούς σχηματισμούς της ανανεωτικής αριστεράς. Είμαι ιδρυτικό μέλος της δημοτικής κίνησης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» με τον Γιάννη Μπουτάρη και συντονιστής της παράταξης, ενώ εργάστηκα για τη συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων». Αρθρογραφώ σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και είμαι μέλος ομάδας φιλολόγων που παρουσιάζουν θέματα σχετικά με τη νεοελληνική γλώσσα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πες μου μια λέξη».

Η κ. Λιάκου αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου Αστικής Ανθεκτικότητας & Αναπτυξιακών Προγραµµάτων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, σπούδασα στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Α.Π.Θ. (2008) και έχω μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Αστικό Σχεδιασμό από το University College of London (2009). Από το 2013 είμαι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. με θέμα τη σχέση της κοινωνίας των πολιτών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχω δουλέψει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα για τις πόλεις είτε στο πλαίσια της μη-κερδοσκοπικής ομάδας “School of Architecture for All” , είτε σε συνεργασία με διεθνή ιδρύματα, όπως το ελβετικό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης E.T.H. και το βραβευμένο ερευνητικό εργαστήριο Urban Think Tank ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του “Reactivate Athens/101 Ideas”. Παράλληλα, αρθρογραφώ για ζητήματα συμμετοχικών διαδικασιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Συμμετοχή» του ιδρύματος Heinrich Böll. Από το 2010 διατηρώ αρχιτεκτονικό γραφείο (www.urban3.gr) μαζί με τις αρχιτέκτονες Κλέλια Θερμού και Ιωάννα Πόθου. Είμαι παντρεμένη με τον Θανάση Πολυχρονάκη από το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου