Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

40 χρόνια δεν τους άφηνε η αριστερά να κυβερνήσουν

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Αναρωτιόμουν, φευ, την 24.05.2014, αν θα συνεχίσει να κυβερνά η αριστερά, και προβληματιζόμουν, αν έπρεπε επί τέλους να ψηφίσω αριστερά, ώστε να κυβερνά στο προσκήνιο και όχι από το παρασκήνιο.

            Και τούτο, επειδή ήταν του συρμού τότε να λέει η δεξιά [ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις] ότι η αριστερά δεν τους άφησε επί 40 χρόνια να κυβερνήσουν. Πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες, διαμαρτυρίες, καταλήψεις, καταγγελίες, τραμπουκισμοί κ.λπ. των αριστερών ακύρωναν τη δεξιά κυβερνητική βούληση. Και τώρα που η αριστερά [γράφουμε και καμμιά μαλακία να περνάει η ώρα] κατέλαβε τους υπουργικούς θώκους και όλον τον κρατικό μηχανισμό με «συνεργάσιμους» π.χ. διοικητές νοσοκομείων και άλλων φορέων [κάτι σαν τους συνεργάσιμους τραπεζικούς οφειλέτες, αλλά από την άλλη μεριά, αφού πρόκειται για συνεργάσιμους δανειστές του κόμματος που αναμένουν την εκπλήρωση των προς αυτούς υποχρεώσεων] διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση  ακολουθεί εκείνη την πολιτική που δεν άφηνε τους δεξιούς να υλοποιήσουν. Τέρμα σε πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες, διαμαρτυρίες, καταλήψεις, καταγγελίες, τραμπουκισμούς κ.λπ. Όλα βαίνουν καλώς, όσο κυβερνά η αριστερά που εφαρμόζει δεξιά πολιτική, ενώ η δεξιά ολοφύρεται που η αριστερά οδηγεί τον λαό σε εξαθλίωση, τη δε περιουσία του, δημόσια και ιδιωτική, παραδίδει στο έλεος των δανειστών. 
            Παρένθεση: πολύ μου άρεσε, εξ ου και κάνω χρήση μέχρι σημείου κατάχρησης, το παρωνύμιο «Ντέπιουτης» που προσέδωσε στον Μπένι ο κ. Θάνος Τάκης. Εξ ίσου πολύ μου αρέσει το παρωνύμιο «παπατζήδες» που έχουν προσδώσει στους Συριζαίους οι διαχειριστές του makpress. Κλείνει η παρένθεση.
            Παρεμπιπτόντως: ρε καημένε Καμμένε η ονομαστική τού «τη Υπερμάχω Στρατηγώ» είναι η «Υπέρμαχος Στρατηγός» και όχι η «Υπερμάχω».
            Και μέσα στον ορυμαγδό των προαπαιτούμενων που ψηφίζουν  σχεδόν κάθε εβδομάδα με βαθύτατη θλίψη και οδύνη οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ τα Fundzer ζεσταίνουν τις μηχανές τους, για να ισοπεδώσουν ό,τι έχουν αφήσει όρθιο οι δεξιοί, έρχεται η νεολέρα του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει βελτιωμένη παιδεία,  κατάργηση της προσευχής στα σχολεία και μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας. Να μαθαίνουν, δηλαδή, οι Ελληνόπαιδες   τί πρεσβεύει ο χριστιανός, ο  βουδιστής, ο εβραίος, ο ινδουϊστής, ο μωαμεθανός, ο ευαγγελικός, ο της πεντηκοστής, ο σαϊεντολόγος κ.λπ. και να μη μένουν ξύλα απελέκητα. Αλλά, όπως ορθώς παρετήρησε η νεολέρα των ΑΝΕΛ [υπάρχει τέτοιο πράγμα; Αν ναι, σε ποιόν τηλεφωνικό θάλαμο κατοικοεδρεύει;], η νεολέρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε να μη διδάσκεται το Κοράνι  στα λεγόμενα μειονοτικά σχολεία.
            Δεν ξέρω πια τί να γράψω. Είμαι σίγουρα εις εκ των 5.000.000 Ελλήνων που υποφέρουν από κατάθλιψη. Αντιγράφω, λοιπόν, μήνυμα φίλου, όπως μου το έστειλε χθες, υπενθυμίζοντας ότι ο γέρο-Παπαντρέου είχε εισαγάγει τα συσσίτια στα σχολεία το 1964.  
            «Παρακολουθούσα σήμερα το πρωί στο MEGA τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προνοίας, ο οποίος ήταν υπερήφανος  για το κοινωνικό έργο του υπουργείου  και «τα …γεμιστά»  της προϊσταμένης του κας Φωτίου,  και έπαθα σοκ
1.     Δήλωση πρώτη: με 100.000.000,00 € ετησίως  έχουν κάρτα  σίτισης 145.000 νοικοκυριά (κατά προτεραιότητα μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι, ηλικιωμένοι) και υπάρχουν άλλοι 70.000 που ενώ το δικαιούνται δεν φτάνουν τα χρήματα. Δηλαδή με 689,65 €/έτος σιτίζεται οικογένεια. Αυτό χρήζει βραβείου Νόμπελ για την καταπολέμηση της φτώχειας  
2.      Δήλωση δεύτερη: με τα σημερινά δεδομένα επί συνόλου 600.000 μαθητών Δημοτικών Σχολείων υποσιτίζονται 200.000 παιδιά. Ουδέν σχόλιο.
3.     Δήλωση τρίτη: από το επόμενο σχολικό έτος θα στηθούν συσσίτια σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Ελλάδος γιατί στόχος δεν είναι η χορήγηση δεκατιανού, αλλά και μεσημεριανού γεύματος. Προχώρησε και παρακάτω ο γενικός γραμματέας:  το γεύμα θα χρηματοδοτείται από ιδιωτικές εταιρείες*, που πλέον θα πρέπει να αναδείξουν και το κοινωνικό τους πρόσωπο, και από απλούς πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν από 5 € ως 5.000.000,00 €. Τη μαγειρική και την όλη φροντίδα (catering) θα αναλάβουν διάφορες ομάδες προσώπων π.χ.  απεξαρτημένοι χρήστες αποφυλακισθέντες.
Τα συμπεράσματα δικά σας για το που οδηγεί η παρέα την Ελλάδα.
Σημείωση
Επειδή εγώ έφαγα σε συσσίτιο πέντε χρόνια στο Δημοτικό με ομοιόμορφα  κουρεμένα κεφαλάκια και ντυμένα παιδάκια, καθ’ όσον  από τα 24 παιδιά του Δημοτικού Σχολείου ίσως πέντε ή έξη δεν είχαν οι γονείς την δυνατότητα  να τους προσφέρουν ούτε τα στοιχειώδη  και ξέρω ότι είναι πολύ οδυνηρό για όλα τα παιδιά η ισοπέδωση, εύχομαι το 2016 να μας αξιώσει να δούμε την παρέα αυτή να φεύγει από την εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο και θυσία. Είναι πιο επικίνδυνοι και από την απριλιανή χούντα που εγώ έχω ακούσει πως έκανε φρικαλεότητες. Γνωρίζω, όμως, ανθρώπους που υπέστησαν βασανιστήρια από την χούντα και σήμερα πένονται χωρίς ποτέ να πουν ή να ζητήσουν τίποτε, διότι απλά έκαναν το καθήκον τους προς την πατρίδα, ενώ παιδάκια που είναι μικρότερα από  εμένα στόχο έχουν να μας οδηγήσουν σε ένα αυταρχικό απολυταρχικό ολοκληρωτικό καθεστώς.»
            Όλο το ανωτέρω κείμενο [εντός και εκτός εισαγωγικών] αποτελεί προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης επαναστατικής οργάνωσης «Α.ΕΙ.Κ.Λ.ΑΣΤ.Ε.»
[«Αυτόνομοι Ειρωνικοί Καστανάδες - Λαϊκές Αστειευόμενες Εφεδρείες»]

Σώτος – μαθητευόμενος μπουρδολόγος

* οι αριστεροί θα τα δώσουν όλα στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Θα εφαρμόσουν, όμως, τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες [λέμε και δεύτερη μαλακία για να περνάει ακόμη πιο ευχάριστα η ώρα] 
**τι να ‘γινε εκείνο το παλληκάρι ο Τζήμερος; Περί τίνα τυρβάζει άραγε; Απειλούσε με λαϊκό πραξικόπημα, αν ο Τσίπρας δεν έφερνε συμφωνία που θα μας κρατούσε εντός ευρώ. Τί γνώμη να έχει, άραγε, για τη συμφωνία, με την οποία μας κράτησε ο Τσίπρας στο ευρώ υπό την απειλή Τζήμερου;     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου