Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Έκκληση αγωνίας από γονείς: "κάν΄τε κάτι, ο Εύοσμος ...βρωμάει" !

Να σε λένε Εύ-οσμο και να βρωμάς !!! Μα ποιός είχε τη φαεινή ιδέα να ονομαστεί Εύοσμος ;
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου με αφορμή τη συνεχόμενη τις τελευταίες ημέρες έντονη δυσοσμία αλλά και την εμφανώς αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση που ...
παρατηρείται στα όρια του Δήμου μας εκφράζει τη διαμαρτυρία της και την έντονη ανησυχία της για την αδιαφορία των αρμοδίων. 
Παρακολουθούμε καθημερινά με ανησυχία το φαινόμενο και εκείνο που βλέπουμε είναι ότι κανένας αρμόδιος δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε ουσιαστική ενέργεια για τη βελτίωση της κατάστασης.
Δυστυχώς αυτό για την περιοχή μας δεν είναι κάτι καινούργιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της

Ετήσιας Έκθεσης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης για το έτος 2014 του ΥΠΕΚΑ(*) στο σταθμό μέτρησης του Κορδελιού καταγράφηκε η μεγαλύτερη μέση ετήσια συγκέντρωση των σωματιδίων ΑΣ10 σε όλη την Ελλάδα, με μετρήσεις να έχουν γίνει περίπου μόνο το μισό των ημερών του έτους. Αυτό το αποδεικνύει ότι η προαναφερόμενη μελέτη αναφέρεται σε μέρος μόνο του προβλήματος, που στην περίπτωση του Δήμου μας τεχνηέντως αποκρύπτεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η περιοχή μας ασφυκτιά καθώς είναι περιτριγυρισμένη από τη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης, με εκτάσεις διάσπαρτες με όλων των ειδών τις επιχειρήσεις καθώς και από το διυλιστήριο των ΕΛ.ΠΕ. και τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ELPEDISON. Και σε όλα αυτά επιβαρυντικός παράγοντας είναι η παράνομη και εκτεταμένη καύση των φυτικών υπολειμμάτων από τους ορυζώνες στο γειτονικό Δήμο Δέλτα που γίνεται κάθε χρόνο αυτήν την εποχή.

Η κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου