Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Στον ειδικό λογαριασμό και τα διαθέσιμα των... ΚΨΜ!

Επιστολή με την οποία υπενθυμίζει στο υπουργείο Αμυνας και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ότι έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν μεταφέρει τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον ειδικό ...
λογαριασμό του κράτους που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος έστειλε τις προηγούμενες ημέρες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μεταξύ των υπηρεσιών που... θα πρέπει να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στον ειδικό λογαριασμό είναι τα πρατήρια του στρατού, οι λέσχες αξιωματικών και τα γνωστά ΚΨΜ. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι πρέπει να μεταφερθούν τα ποσά αυτά στον λογαριασμό γιατί το προβλέπει ο νόμος. Το θέμα είναι ότι στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται στα... όριά τους με το υπουργείο Αμυνας που έχει και άλλες υποχρεώσεις που εκκρεμούν, όπως ο προσδιορισμός της περικοπής των δαπανών του κατά 500 εκατ. ευρώ φέτος και το 2016.

Από τη στάση των Ευρωπαίων θα εξαρτηθεί αυτή του ΤΑΙΠΕΔ για το μέλλον της αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ολα δείχνουν ότι το Ταμείο έχει αποφασίσει να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό και αμέσως μετά να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξή του. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν οι κατάλληλοι συσχετισμοί και ενδιαφερόμενοι που θα αναλάβουν την εταιρεία. Ωστόσο, καθώς η εταιρεία βαρύνεται με κρατικές ενισχύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ, η τελική απόφαση ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επί κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν αντιμετωπιστεί αντίστοιχα προβλήματα (π.χ. ΟΔΙΕ). Μένει να δούμε τη διαπραγματευτική ικανότητα των στελεχών της νέας κυβέρνησης.

http://greece-salonika.blogspot.gr/2015/12/blog-post_178.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου