Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Σε ποιόν ανήκουν οι καμπάνες των εκκλησιών;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον όλων εκείνων που τάχθηκαν υπέρ του συμφώνου συμβίωσης ΛΟΑΤ. Έφθασε μέχρι της ακραίας εκδήλωσης να σημαίνουν πένθιμα οι καμπάνες των ναών της ...
μητρόπολής του την ημέρα ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου. Οι δημοσιογραφίσκες ανέκραξαν: «δικές του είναι οι καμπάνες;», καθ’ ότι έπρεπε ο Αμβρόσιος να πάρει την άδειά τους προηγουμένως. Φοβερή  επιχειρηματολογία. Όταν η κερα-Τασία είπε ότι θα στεγάσει τους λαθρομετανάστες  στο υπουργείο της, ουδεμία  εξ αυτών εξεμάνη που η κερα-Τασία θεωρούσε τσιφλίκι της το κτήριο του υπουργείου της.  Επίσης, ουδεμία εξ αυτών διάβασε τον Μανώλη Κοττάκη που περιέγραψε στο Crash με τα μελανότερα χρώματα το κλωτσομπουνίδι που έπεσε στα παρασκήνια μέχρι την ψηφοφορία της 20.12.2015 για την εκλογή Προέδρου της ΝΔ. Αντιγράφω τμήμα ελάχιστο:
«Δήμαρχοι περιοχών της επικράτειας, οι οποίοι εκβιάστηκαν από δημόσιους λειτουργούς που είναι στα επιτελεία υποψηφίων αρχηγών με τη φράση «αν δεν μας υποστηρίξεις, κονδύλια από ΕΣΠΑ τέρμα».
            Έτσι, λοιπόν! Ο κάθε σατραπίσκος θεωρεί δικά του τα χρήματα του ΕΣΠΑ και ότι μπορεί να τα κουμαντάρει κατά πως γουστάρει.  Και μετά σου λέει ότι τα κόμματα δεν είναι το alter ego  του κράτους, το οποίο το έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους, δηλαδή σαν το κώμα τους.
            Και μετά χρειάσθηκε να συμπληρώσω ένα έντυπο, με το οποίο ζητείται η κλασική πληροφορία:  «έγγαμος ή άγαμος;» Εύκολο να απαντήσω. Τι θα γίνει, όμως, με τα ζεύγη που συμβιούν με σύμφωνο; Πώς απαντούν στην εν λόγω ερώτηση;  Μήπως θα πρέπει να αλλάξουν τα έντυπα και η ερώτηση να είναι τύπου «ενσύμφωνος ή ασύμφωνος;». 
            Οι καμπάνες σάς μάραναν ρε; Όλα τα άλλα τα βρίσκετε λογικά; Το ξέσκισμα του λαού με την υπερφορολόγηση και την περικοπή των συντάξεων, το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων και η αύξηση της ανεργίας, η ανυπαρξία δημόσιας παιδείας και υγείας, το ξεπούλημα των «ασημικών» του Έθνους δεν σας ενόχλησαν;
            Αμ η τεκνοθεσία; Τι είναι τούτο πάλι; Χρόνια τώρα ο όρος υιοθεσία χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει την ένταξη ενός, συνήθως μη συγγενούς,  προσώπου  στην οικογένεια ενός ανδρόγυνου εις νομικήν τάξιν τέκνου. [Αλήθεια, τα ομόφυλα ζεύγη πώς θα τα αποκαλούμε κατ’ αντιστοιχία προς το ανδρόγυνο;  Ανδρόανδρο, γυνόγυνο;] Ουδείς είχε ενοχληθεί από τη χρήση του πρώτου συνθετικού «υιός», ούτε θυμάμαι κάποιον να είχε ζητήσει  την αντικατάστασή  του από  τη λέξη «τέκνο». Από τότε, όμως, που πήρε το τόπι φωτιά με το σύμφωνο συμβίωσης  ομοφύλων, ακούω διαρκώς για τεκνοθεσία. Θα επιτρέπεται στα  ομόφυλα ζεύγη η τεκνοθεσία ή δεν θα επιτρέπεται;  Γιατί αυτός ο νεολογισμός; Τι είδους γλωσσοπλασία είναι τούτη; Έσπαγα το κεφάλι μου και απάντηση δεν έβρισκα. Και κάποια στιγμή μου ήλθε η φλασιά. Μα είναι τόσο απλό βρε κουτό. Ο όρος παράγεται από το τεκνό και όχι από το τέκνο. 
            Επειδή, λοιπόν, εγώ είμαι, κατά τον πρωθυπουργό, οπισθοδρομικός και δεν νοιώθω καμμιά ντροπή που δεν δέχομαι να αλλάξει  η παραδοσιακή έννοια της οικογένειας δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν γουστάρω τέτοιες πουστιές.  Αναστατώθηκε όλη η χώρα για μερικές χιλιάδες τύπους. Όλη η επιχειρηματολογία εκατέρωθεν γύρω από το αν οι ομοφυλόφιλοι είναι φυσιολογικοί ή μη. Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ομοφύλων  προβάλλουν το επιχείρημα ότι το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος είναι κάτι φυσικό, όπως το να είναι ετεροφυλόφιλος. Ωραία λοιπόν. Εν τοιαύτη περιπτώσει όλοι οι άνθρωποι που έχουν κάποιο πρόβλημα, π.χ. σύνδρομο ντάουν, νοητική υστέρηση, εκ γενετής κινητικά προβλήματα είναι φυσιολογικοί.  Εγώ, όμως, ξέρω ότι φυσιολογικός είναι αυτός που έχει σώας τας φρένας και είναι και αρτιμελής. Αν κάτι από αυτά λείπει, τότε μιλάμε για μη φυσιολογική κατάσταση. Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο με τους ΛΟΑΤ; Γιατί αυτοί είναι φυσιολογικοί;
            Αλλά ας μη μακρηγορώ. Ας αντιγράψω διάλεξη του μαρξιστή καθηγητή φιλοσοφίας Πατέλη:
«Η τεχνολογία αλλαγής φύλου δεν ξέρω πόσο χειραφετική διάσταση μπορεί να έχει. Για να είμαι ακριβέστερος ξέρω ότι είναι μια μορφή χειρίστου τύπου χειραγώγησης.
Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό ας δει σήμερα ποιοί είναι υπέρμαχοι αυτών των πολιτικών επιλογών. Αυτοί που είναι πιο ρατσιστές στην παγκόσμια πολιτική τους, αυτοί που πάνε να επιβάλουν την δική τους νοοτροπία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον πλανήτη, αυτοί που επιβάλλουν με όρους γενοκτονίας τα οικονομικά, πολιτικά και λοιπά γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, αυτοί είναι που πάνε να μας επιβάλλουν όλη την προβληματική των LGBTQ κι όλα τα υπόλοιπα που ξέρουμε.
Έχουμε εδώ και επιστήμη, και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ανάγκη και την επιθυμία.
Φυσικά και εδώ εμπλέκεται το φαντασιακό συνειδησιακό πνευματικό στοιχείο, στην επιθυμία, αλλά ακριβώς λόγω αυτού του πράγματος, σε αλλοτριωμένη κοινωνία, σε κοινωνία στην οποία έχουμε απόπειρα εκτακτικής ανάσας και διεξόδου των όρων αναπαραγωγής του κεφαλαίου, πράγμα που θα το δούμε στο ιστορικό κομμάτι, μέσω δημιουργίας τεχνητών αναγκών στον άνθρωπο, άρα μέσω μιας βιομηχανίας επιβολής τεχνηέντως επίπλαστων αναγκών στον άνθρωπο, το να μιλάμε με τέτοια ευκολία γι’ αυτά τα θέματα είναι νερό στο μύλο της χειραγώγησης.
Δε μπορεί δηλαδή να επιβάλλεται στα πλαίσια της Διατλαντικής πολιτικής επενδύσεων,  να επιβάλλονται και τέτοια φαινόμενα, επιβολή δηλαδή της αλλαγής φύλου, των γάμων και της τεκνοθεσίας μεταξύ ομοφύλων, και εμείς να θεωρούμε ότι αυτό είναι προοδευτικό φαινόμενο.
Δηλαδή, εάν αγνοήσουμε τον βιολογικό πυρήνα, το βιολογικό υπόστρωμα των αναγκών φυσιογνωστικά επακριβώς προσδιοριζόμενο, δηλαδή αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχει ορμονικό και ανατομοφυσιολογικό πρόβλημα, το οποίο είναι απειροελάχιστο ποσοστό στις περιπτώσεις ανατομοφυσιολογικού προσδιορισμού του φύλου, και εκεί οι ιατρικές παρεμβάσεις μπορούν να βοηθήσουν, οι περιπτώσεις εκείνες τις οποίες έχουμε την λεγόμενη μη παραδοσιακή σεξουαλική προτίμηση είναι μορφές διάθλασης συγκεκριμένου τύπου αλλοτριωμένου και αλλοτριωτικού κοινωνικού, στο βιολογικό. 
Πείτε μου σας παρακαλώ τι θα γίνει εάν στην παιδική ηλικία ή στην εφηβεία ενός παιδιού, έρθει ο γονέας ή ο δάσκαλος και του πει ‘παιδάκι μου το’ ψαξες το φύλο σου; μήπως δεν είσαι αγόρι κι είσαι κορίτσι;’ ή το αντίστροφο; Πού θα πατήσει; Τι θα κάνει στην συνέχεια; Εάν τραυματίσεις την φυσιολογική ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού που συνδέεται με τις θέσεις και τους ρόλους τους βιολογικά προσδιορισμένους από το βιολογικό υπόστρωμα των αναγκών των θέσεων και των ρόλων των φύλων, έχεις αποδομήσει το σύνολο της προσωπικότητας και της μετέπειτα ζωής του παιδιού. Και αυτό που σας λέω είναι αποδεδειγμένο και με εμπειρικό υλικό. 
Όταν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ δίνουν μάχες για να θεωρηθεί ύψιστο δικαίωμα ελευθερίας επιλογής το να επιβάλλουν γονείς ορμονική παρέμβαση με εισαγγελική απόφαση για την αναστολή της ορμονικής ανάπτυξης του παιδιού ή παρεμβάσεις αλλαγής φύλου σε 6χρονα, 9χρονα, 12χρονα, τι είναι αυτό αν όχι γενοκτονία; Ποιός είσαι εσύ που αποφάσισες εξ’ ονόματος του παιδιού να κάνεις προσθετικές, αφαιρετικές και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες  ορμονικές παρεμβάσεις; Διαβάστε, είναι συγκλονιστικό το υλικό αυτό το οποίο αποκτά διαστάσεις γενοκτονίας. Αποκτά διαστάσεις δηλαδή στα πλαίσια των οποίων επέρχεται τεχνηέντως και ένας βιολογικός εκφυλισμός του ανθρώπινου γένους στις πιο ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες και οικονομίες. Δεν είναι τυχαίο αυτό το φαινόμενο.
Και δείτε ποιοί είναι αυτοί οι οποίοι χρηματοδοτούν συστηματικά αυτού του είδους τις παρεκκλίσεις, με βιομηχανικό μάλιστα τρόπο, και θα καταλάβετε. Κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Την έκανα. Ξέρετε τι ανακάλυψα; Δείτε πώς χρηματοδοτούνται ΜΚΟ που προωθούν αυτά τα LGBTQ πρότυπα από τα βασικά μονοπώλια, Microsoft, IBM, Apple, ή πάρτε όλους τους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους και δείτε πώς χρηματοδοτούν αυτά τα πράγματα. Δείτε τι προγράμματα υπάρχουν στη βιομηχανία του τουρισμού για ειδικά πακέτα για LGBTQ, δείτε τι ειδικές πιστωτικές κάρτες εκδίδονται για LGBTQ κοινότητες με τις προτιμήσεις τους, και πείτε μου σας παρακαλώ αυτό το οποίο είναι πρωτεύουσα επιλογή των πιο επιθετικών κύκλων της σημερινής χρηματιστικής ολιγαρχίας του κεφαλαίου, πώς μπορεί να είναι πρόταγμα και σημαία προοδευτικότητας για κάποιους δήθεν προοδευτικούς χώρους.
Εάν λοιπόν έχουμε μια τέτοια ακύρωση του βιολογικού πυρήνα συγκρότησης της μελλοντικής προσωπικότητας, πιστέψτε με δεν υπάρχει θέμα στην μετέπειτα ζωή του ατόμου που να μη το διαθλά μέσω αυτής της παρέκβασης, παρέκκλισης, από τον έμφυλο προσδιορισμό της ύπαρξής του βιολογικά. Αυτό θα το δείτε και εμπειρικά. Ψάξτε να δείτε εμπειρικά τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποστεί αυτή την αλλαγή προσανατολισμού με ή χωρίς ιατρική παρέμβαση, και πείτε μου αν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν ένα από τα μείζονος κλίμακας προβλήματα της κοινωνίας και της ανθρωπότητας της εποχής χωρίς να το διαθλούν από αυτό. Έχουμε δηλαδή μία αντίστροφή διάθλαση, δεν έχουμε μόνο διάθλαση μέσω του κοινωνικού στο βιολογικό στο άτομο, αλλάέχουμε το επόμενο βήμα της αποδόμησης της κοινωνίας μετά την επιθετική ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού. 
Δεν είναι μόνο η κοινωνία συνονθύλευμα ατόμων εγωιστικά και ιδιοτελώς σκεπτόμενων ως προς τα κίνητρά τους, άρα που ανάγονται στη βιολογία τους, αλλά έχουμε ακόμα μια μεγαλύτερη επίθεση της κυρίαρχης ιδεολογίας και προπαγάνδας στο βιολογικό πυρήνα συγκρότησης της προσωπικότητας, στη βιολογική υπόσταση του ατόμου ως θεμέλιο της προσωπικότητας. Δηλαδή δεν του έφτανε που αποδόμησε την κοινωνία σε άτομα ιδιοτελώς σκεπτόμενα, φιλοτομαριστές, αλλοτριωμένους κι αλλοτριωτικούς, αλλά πάει να συνθλίψει και τον ίδιο τον βιολογικό πυρήνα συγκρότησης της οποιασδήποτε ατομικότητας, άρα της προσωπικότητας.
Ο άνθρωπος που θα υποστεί αυτή την συνειδησιακή, ασυνείδητη κατά κύριο λόγο, μετάλλαξη λόγω αυτού του τύπου της χειραγώγησης, και θα προσπαθήσει να έχει αντίστοιχη κατασκευή με παρεμβάσεις ιατρικού και παραιατρικού τύπου πάνω στο σώμα του, θα είναι τόσο καταρρακωμένος που δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα, μα τίποτα. Δεν είναι τυχαίο ότι στρατηγικά think tanks όπως αυτά του Stratford σε δημόσιες στρατηγικές τους εκθέσεις αναφέρουν πόσο προς όφελος των στρατηγικών συμφερόντων της κυριαρχίας των ΗΠΑ είναι η επιβολή αυτών των LGBTQ προτύπων.
Όχι μόνο διότι παίζουν για ένα target group καταναλωτικών αγαθών που προσανατολίζονται σε άτεκνες καταστάσεις, ομοφύλων ζευγαριών, ατέκνων, μονογονεικών κλπ οικογενειών, αλλά και διότι αυτό είναι το πιο χειραγωγήσιμο υλικό. Είναι αδύνατο να σηκώσει κεφάλι ως προς τα επαναστατικά θεμελιώδη προτάγματα ένα καταρρακωμένο άτομο ως προς το βιολογικό πυρήνα συγκρότησης της προσωπικότητάς του εάν έχει υποστεί μια τέτοια χειραγωγική μετάταξη.
            Ακόμη, όμως, πιο απλά, τα έγραψε ένας φίλος:
            «Οι ετεροφυλόφιλοι με τη σεξουαλική συμπεριφορά τους εκφράζουν  την φύση. Οι ομοφυλόφιλοι  είναι το παρά φύση. Ας παρατηρήσουμε την ίδια τη φύση. Ένα δένδρο έχει και αρσενικούς και θηλυκούς βλαστούς. Εάν κόψουμε την άνοιξη όλα τα αρσενικά βλαστάρια, τότε το δένδρο  δεν θα καρπίσει. Αυτός είναι ο λόγος που κλαδεύουμε τα δένδρα συνήθως μετά τον Μάιο, οπότε  έχει ολοκληρωθεί η επικονίαση.  Οι μέλισσες για να αναπαραχθούν την άνοιξη έχουν την ανάγκη των κηφήνων. Θήλυ με θήλυ, άρρεν με άρρεν  δεν δημιουργεί ζωή».
            Ακόμη δε απλούστερα θα μεταφέρω τη λιτή θέση επί του θέματος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Εγώ ξέρω ότι κάθε παιδί έχει ανάγκη τον μπαμπά του και τη μαμά του». 
Σώτος – οπισθοδρομικός και ξεδιάντροπος  αντιετεροφοβικός
Υ.Γ. Οι λαοί επιβιώνουν με τις παραδόσεις τους. Και η παράδοση του δικού μας λαού είναι η συνένωση άρρενος με θήλυ. Παράδοση είναι και η αποστροφή που νοιώθει κανείς, όταν βλέπει δημόσιες περιπτύξεις ετερόφυλων. Πόσω μάλλον, όταν βλέπει ομόφυλους και δη αυτούς που κάνουν ό,τι κάνουν δημοσίως απλώς για να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα επιδεικνύοντας τη διαφορετικότητά τους, την οποία θέλουν να επιβάλουν ως κάτι το απολύτως φυσικό. Ας θαυμάσουμε παλαιότερη συνέντευξη του γνωστού Βαλιανάτου που φίλησε εις πανηγυρισμόν τον γκόμενό του [;] στα θεωρεία της Βουλής μόλις ανακοινώθηκε ότι 194 νοματαίοι υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης. Οι ίδιοι είχαν ψηφίσει και το 3ο Μνημόνιο, μερικοί δε εξ αυτών και το 1ο και το 2ο
            «Συνέντευξη παραχώρησε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος στο ΕΓΩ Weekly, μιλώντας για το παρελθόν του και την ομοφυλοφιλία στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο Πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, τόνισε: «Τα σημερινά κόμματα μας έφεραν μπροστά στην καταστροφή. Φασιστές ή κομμουνιστές έχουν πρόβλημα να κατανοήσουν τι σημαίνει ευρωπαϊκό κράτος.» Για την κόντρα του με τη Λιάνα Κανέλλη λέει πως «έχω μια συγκεκριμένη διαφωνία με τη Λιάνα Καννέλη. Είναι ένας άνθρωπος που έχει άποψη και προτάσεις για όλα τα θέματα, εκτός από εκείνα του σεξουαλικού προσανατολισμού, το αν δηλαδή κάποιος είναι ομοφυλόφιλος. Για αυτούς τους ανθρώπους όχι μόνο δεν λέει τίποτα αλλά, οποτεδήποτε έρχεται μια σχετική συζήτηση στη Βουλή, ή δεν υπάρχει ή το κόμμα  της λέει τα χειρότερα. Αυτή είναι η διαφωνία μου». Θεωρεί πως στο ΚΚΕ υπάρχει ρατσισμός έναντι των ομοφυλόφιλων και μάλιστα «κατά τον χειρότερο τρόπο. Χειρότερα σχεδόν και από το ΛΑΟΣ. Τουλάχιστον το ΛΑΟΣ έχει μια ιδεολογία ναζιστική, την οποία υπερασπίζεται. Το ΚΚΕ τι υπερασπίζεται;». Λέει πως «υπάρχουν ομοφυλόφιλοι πολιτικοί όπως ο Βαΐτσης Αποστολάτος, ο οποίος δεν έχει ανοίξει ποτέ το στοματάκι του και ανήκει σε ένα κόμμα που λέει τα χειρότερα για τους ομοφυλόφιλους.» Εξομολογήθηκε πως «η γενιά των φίλων μου πέθανε από AIDS.» Τέλος, η συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται όταν περιγράφει πως «Ναι. Έκανα πορνεία, όχι στο πεζοδρόμιο. Όταν ήμουν φοιτητής στην Αγγλία, εργάστηκα σε γραφείο συνοδών για τρία χρόνια. Είναι ένα επάγγελμα και αυτό. Το έκανα για να δω πώς είναι. Από περιέργεια. Άλλες φορές ήταν ενδιαφέρον, άλλες όχι. Μου έφυγε η απορία και σήμερα καταλαβαίνω ακριβώς το πρόβλημα. Οργανώσαμε, μάλιστα, σωματείο και εκπροσωπώ τους ανθρώπους που εκδίδονται στην Ελλάδα.» Ακόμα εξομολογείται πως «έχω κάνει σεξ επανειλημμένα με παραπάνω από έναν σύντροφο. Αν με έναν είναι μια φορά ωραίο, με περισσότερους είναι πολλές φορές ωραίο, αρκεί να αρέσει σε όλους.»E%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%B1/
%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%B1/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου