Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ελάχιστοι τίμησαν τον Ντάνο Λυγίζο στο τελευταίο του ταξίδι

Ελάχιστοι συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι πήγαν χθες το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Ζωγράφου για τον αποχαιρετισμό στον Ντάνο Λυγίζο


Θα περίμενε κανείς ότι η «τελευταία παράσταση» του Ντάνου Λυγίζου, ενός μονίμως χαμογελαστού ανθρώπου, που με το πηγαίο χιούμορ του έκανε τόσο κόσμο να διασκεδάζει στο θέατρο και στην τηλεόραση, θα ήταν... sold out.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ στην ESPRESSO
Φωτο: Βαγγέλης Μασιάς

Δυστυχώς, όμως, το στερνό «αντίο» στον αγαπημένο ηθοποιό και παρουσιαστή των δημοφιλών εκπομπών «Μπίνγκο», «Κάντιτ Κάμερα», «Οχι τα νέα του ΑΝΤ1» ήταν το ίδιο γκρίζο και μοναχικό όπως το τέλος της ζωής του στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου άφησε την τελευταία του πνοή την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η θλίψη ήταν βουβή για τους ελάχιστους συγγενείς, συναδέλφους και φίλους που βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία με δύο ώρες καθυστέρηση, καθώς προηγήθηκε η κηδεία της αδελφής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που κράτησε περισσότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο. Αντίθετα, οι ψίθυροι ήταν έντονοι, σχεδόν από όλους, για την αισθητή απουσία δημοφιλών συνεργατών του Ντάνου στη δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση. «Καλά, δεν θα έπρεπε να τον τιμήσουν με την παρουσία τους όλοι εκείνοι με τους οποίους έγραψε ιστορία σε τόσες επιτυχημένες εκπομπές;» αναρωτιόνταν οι περισσότεροι. Συνάδελφοί του που ευεργετήθηκαν από εκείνον δεν βρήκαν λίγο χρόνο να τον αποχαιρετήσουν.

Πάντως ο Ντάνος -σύμφωνα με όσα είχε εξομολογηθεί στην τελευταία συνέντευξή του στην «Espresso» τον Δεκέμβριο του 2013- ήταν πολύ συνειδητοποιημένος για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του (και, μάλιστα, διακωμωδούσε το τέλος με το γνώριμο χιούμορ του λέγοντας ότι «o γέρος φεύγει ή από πέσιμο ή από χ...ο»), ενώ ήξερε καλά ποιοι ήταν οι αληθινοί φίλοι του. Μάλιστα, μας είχε μιλήσει με γλυκά λόγια για τον δημοφιλή ηθοποιό Δάνη Κατρανίδη, ο οποίος -ως πραγματικός φίλος του- παρέστη στην κηδεία του και μάλιστα ήταν απαρηγόρητος. Ηταν εκεί επίσης ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Νίκος Παπαναστασίου, ο Μίλτος Μακρίδης, ο Γιάννης Τσεκλένης και ο παλιός καλός ηθοποιός Νίκος Τσούκας, που μας είπε πως επισκέφθηκε τον Ντάνο Λυγίζο στο νοσοκομείο λίγες μόλις μέρες προτού φύγει από τη ζωή.

Από τους συγγενείς έδωσαν το «παρών» ξαδέλφια και ανίψια του ηθοποιού, ενώ οι δύο σύζυγοί του από τις οποίες είχε πάρει διαζύγιο -η Ελλη Ευαγγελίδου και η Ντίντα Σαλίβερου- έστειλαν στεφάνια. Μάλιστα, η δεύτερη γυναίκα του είχε γράψει στην κορδέλα «Καλές θάλασσες», θέλοντας να τονίσει την αγάπη που είχε ο πρώην σύζυγός της στη θάλασσα ως δεινός ιστιοπλόος που ήταν, σαρώνοντας τα κύπελλα σε μεγάλους ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου