Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Κτηνίατρος εφημέρευε σε μαιευτήριο της Αθήνας

Πιασάρικος τίτλος, αλλά η είδηση δεν είναι αυτό που υπόσχεται. Δεν ξεγεννούσε η γυναίκα, τη βάζαν για να καλύπτει κενά και προφανώς ίσχυε το γνωστό σύστημα "Λίτσα, άμα πέσει δουλειά, πάρε με τηλέφωνο, κοιμάμαι δίπλα".
Κτηνίατρος έκανε εφημερίες στο μαιευτήριο «Έλενα», όπου ...
ετησίως γεννιούνται 7.000 παιδιά, την ώρα μάλιστα που κανονικοί παθολόγοι βρίσκονταν σε εφημερίες ετοιμότητας, δηλαδή στο σπίτι τους. Την είδηση αποκάλυψε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

«Ρωτήσαμε το νοσοκομείο και μας απάντησαν ότι έκανε διοικητική δουλειά. Σαφώς είναι παράνομο, το διαπιστώσαμε στην έκθεση και αναζητούνται ευθύνες. Φυσικά παραμένει στη θέση του» δήλωσε ο κ. Ρακιντζής στο Mega.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, όταν ερωτήθηκαν σχετικά από τους επιθεωρητές οι οποίοι διενεργούν ένορκη διοικητική εξέταση, ισχυρίστηκαν πως έβαλαν την κτηνίατρο σε εφημερία γιατί ήταν καλή στην αρχειοθέτηση φακέλων. Η κτηνίατρος υπηρετούσε επί 15 χρόνια στο μαιευτήριο ως υπεύθυνη τροφίμων, παρόλα αυτά όμως έκανε εφημερίες από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2015 στο παθολογικό τμήμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο συνέβαινε και το 2014.

Το πόρισμα των ελεγκτών έχει σταλεί στο νοσοκομείο «Έλενα», στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και στο υπουργείο Υγείας, η ηγεσία του οποίου εξετάζει το ενδεχόμενο πειθαρχικών κυρώσεων στους επικεφαλής που υπέγραφαν το πρόγραμμα των εφημεριών.

Εξετάσεις για ...προστάτη

Εν τω μεταξύ, όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, στο μαιευτήριο «Έλενα», όπου νοσηλεύονται μόνο γυναίκες, γίνονται εξετάσεις για καρκίνο του προστάτη. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο Ανοσολογικό Τμήμα «βάφτιζαν» τις εξετάσεις ως κατεπείγουσες, ώστε να χρεώνουν εφημερίες.

Σύμφωνα με το Mega, στην έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε επίσης πως με την ανοχή του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, ιδιώτης μαία συμμετείχε παρανόμως σε τοκετούς στο «Έλενα», καθώς ισχυρίζονταν πως ειδικεύεται σε φυσιολογικούς τοκετούς, μετά από καισαρική.

Πολλές φορές, δε, έκανε παρατύπως μόνη της τον τοκετό, χωρίς την παρουσία γιατρού. Πριν από λίγο καιρό, στο ίδιο νοσοκομείο, εντοπίστηκε αναισθησιολόγος, διευθυντής τμήματος, χωρίς πτυχίο, ενώ έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος γιατρών που ζητούσαν «φακελάκι».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου