Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Άλλες ...τρίχες: "Ολοήμερα παντού και 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση"

Ολοήμερα δημοτικά παντού και 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση το σχέδιο* του υπουργείου ....
Παιδείας, με τον Νίκο Φίλη να δηλώνει στον Alpha 989 ότι «οι αλλαγές θα γίνουν βήμα - βήμα και σε βάθος χρόνου».

«Πρώτα θα ξεκινήσει το ολοήμερο δημοτικό σχολείο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, έχουν φύγει 30 χιλιάδες τα τελευταία χρόνια», είπε ο Νίκος Φίλης, εκτιμώντας ότι «θα υπάρξει συνεννόηση με την τρόικα γιατί τα οικονομικά πάνε καλά. Υπάρχει τρόικα εσωτερικού που είναι βασιλικότερη του βασιλέως».

«Η κατεύθυνση είναι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Θέλουμε να υπάρξει μια δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και να υπάρξει και αλλαγή στο Λύκειο για να μην είναι εξεταστικός διάδρομος για το Πανεπιστήμιο», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σκέψη για στρατιωτικά Λύκεια. Είναι εκτός πλαισίου της εκπαίδευσης και συνδέεται με την πρόσληψη στο δημόσιο», είπε ο κ. Φίλης, τονίζοντας ότι «δεν πιστεύω ότι προσφέρει στην ελεύθερη διάπλαση του παιδιού η στρατικοποίηση της εκπαίδευσης. Έχουμε εκκλησιαστικό Λύκειο, δεν βγάζει παπάδες».

Ο υπουργός παιδείας προανήγγειλε και ζεστό φαγητό σε μαθητές εκτός από τα 11 χιλιάδες μικρογεύματα που μοιράζονται σήμερα. «Στέλνουμε κάθε μέρα 11.000 μικρογεύματα σε σχολείο που δεν υπάρχει κυλικείο και ο στόχος μας είναι να υπάρξει για πολλούς μαθητές ζεστό φαγητό και να βρούμε 200 τόνους γάλακτος από τους παραγωγούς της Μακεδονίας για σχολεία της Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.


*σχόλιο makpress: στα σχέδια θα μείνει ...εδώ δεν έχουν χαρτί για τις τουαλέτες των σχολείων, ονειρεύονται ολοήμερα παντού !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου