Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Στις 22 Νοεμβρίου 2015: γενική είσοδος € 3 στο λούνα παρκ της Συγγρού

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Το κόμμα, λοιπόν, που φέρει το όνομα «Νέα Δημοκρατία» διενεργεί την 22.11.2015 εκλογές για την ανάδειξη Αρχηγού/Προέδρου. Το αντίτιμο για να προσέλθει πας βουλόμενος και πάσα βουλομένη και να ψηφίσει τον εκλεκτό του/της κατακυρώθηκε στο....
ποσό των € 3 μετά από πολύωρες και εργώδεις διεργασίες του ΚΕΦτΕ. Πάμφθηνα. Το κώμα φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 300.000 νοματαίους, οπότε με € 900.000 θα βγουν τα έξοδα της διαδικασίας περιλαμβανομένης της αμοιβής της εταιρείας, η οποία θα καταγράψει ηλεκτρονικώς τις ψήφους και θα εξαγάγει τα αποτελέσματα.


Η αμοιβή αυτή άκουσα ότι κυμαίνεται γύρω στα € 700.000. Για την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο σκέφθηκαν τα μέλη του ΚΕΦτΕ να μην προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός, αλλά να γίνει απ’ ευθείας ανάθεση. 

Μόλις το έμαθε ο Βαγγέλας διέκοψε τη συνεδρίαση του ΚΕΦτΕ ως μαινόμενος ταύρος και τα έκανε όλα λαμπόγυαλο, αλλά με γλυκύτατες εκφράσεις, που όλως περιέργως δεν κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όπως «σιγά μωρή χαμούρα μη γίνει έτσι η ανάθεση. Ελάτε να μου τον γλείψετε κουφάλες που θα μου πείτε σεις ρε ξέκωλα ποιος θα κάνει την ψηφοφορία. Εμείς τόσα χρόνια μπρίκια κολλάμε ρε τουρλοκώλια; Εσύ μανδάμ που εκπροσωπείς τον μπούλη του Βορρά είσαι για μια μπουρδελότσαρκα; Ακούς εκεί απ’ ευθείας ανάθεση. Πού τα μάθατε αυτά ρε λαμόγια; Τί είναι η ΝΔ δηλαδή; Δημόσιο είναι για να αναθέτουμε τα έργα και τις προμήθειες απ’ ευθείας στους κολλητούς μας;»

Υποπτεύομαι ότι κάποιος λογάριαζε να πάρει προμήθεια απ’ αυτή την απ’ ευθείας ανάθεση, εξ ου και ο Βαγγέλας - που σε κάτι τέτοια δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του – χάλασε το deal. Αν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες κουτσουκέλες στη ΝΔ. Άσε που με μια τέτοια επιλογή, είναι ενδεχόμενο να μεροληπτούσε ο ανάδοχος εις βάρος του Βαγγέλα, όπως αυτός βασίμως υποπτεύθηκε.

Εγώ, όμως, υποψιάζομαι κάτι άλλο. Μήπως ο Βαγγέλας θεωρούσε δεδομένο ότι η ανάθεση θα γίνει με στημένο διαγωνισμό σε εταιρεία της αρεσκείας του, από την οποία θα έπαιρνε αυτός την προμήθεια και κάτι τσογλάνια του κώματός του πήγαν να του χαλάσουν τη δουλειά;

Κοίτα φίλε μου τί σκέψεις με βάζουν και κάνω σε τόσο κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, όπου η ΝΔ ετοιμάζεται να αποκτήσει νέο Αρχηγό. Ολόκληρο κόμμα που με κυβέρνησε 20 χρόνια και βάλε χωρίς να πάρει κανείς, μα κανείς, ούτε μία δραχμή μίζα, χωρίς να έχει στήσει ούτε ένα διαγωνισμό, να πάει να χαλάσει το image του την τελευταία στιγμή! Ανεπίτρεπτον! Και αυτό το κώμα θέλει να με ξανακυβερνήσει. Εμπρός Βαγγέλα για μια καινούργια γκέλα.

Σώτος

Υ.Γ. Πρέπει, πάντως, να αναγνωρίσουμε στον Βαγγέλα ότι ένα από τα προσόντα του ιδρυτή τής παράταξης τόχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου