Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Δείτε πόσο ΕΝΦΙΑ έβαλαν στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ και τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS !

«Η διαφορά σε εμάς είναι ότι αυτόν τον φόρο που καλούμαστε να πληρώσουμε, τον πληρώνουν τα παιδιά που προστατεύουμε και τα παιδιά που δε μπορούμε να προστατεύσουμε»
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:





Αναφορικά με την επιβολή ΕΝΦΙΑ, 43.000 ευρώ, στο Χαμόγελο του Παιδιού, μίλησε στον Alpha 96.5, ο πρόεδρος του οργανισμού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

«Μας κόβουν τα χαμόγελα και των μεγάλων και των μικρών γιατί κυρίως τα παιδιά είναι που είναι οι αποδέκτες αυτών των ποσών και αυτών των χρημάτων, μόλις 10% είναι τα διοικητικά μας έξοδα», αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, τονίζοντας ότι το περσινό ποσό ανερχόταν στις 90.000 και «στη συνέχεια έκαναν επανάσταση» το «κατέβασαν» στις 30.000. «Χθες με πήρε τηλέφωνο ο υπουργός, ο κ. Αλεξιάδης», ο οποίος δε φάνηκε να αφήνει το περιθώριο απαλλαγής ή ρύθμισης, προσθέτει ο ίδιος και συνεχίζει, λέγοντας ότι προσπάθησε να εξηγήσει την αντισταθμιστική δυνατότητα και τα εκατομμύρια ευρώ που στοιχίζουν οι δράσεις του οργανισμού, «αντί να μας δώσετε χρήματα, μη μας χαρατσώνετε», σχολιάζει ο ίδιος.

«60.000 παιδιά στηρίξαμε μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015 και 480 παιδιά στα σπίτια μας μεγαλώνουμε», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το ποσό θα μείνει στις 43.000 ευρώ, τα οποία «θα δοθούν και θα λείψουν στο τέλος του μήνα από όλα αυτά που πρέπει να καλύψουμε».

Αναφορικά με το πόσο του ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται περίπου στις 73.000 ευρώ, για τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, μίλησε στον Alpha 96.5, o γενικός διευθυντής του φορέα, Γιώργος Πρωτόπαππας.

«Η διαφορά σε εμάς είναι ότι αυτόν τον φόρο που καλούμαστε να πληρώσουμε, τον πληρώνουν τα παιδιά που προστατεύουμε και τα παιδιά που δε μπορούμε να προστατεύσουμε», δηλώνει ο κ. Πρωτόπαππας, τονίζοντας, «για αυτό κάθε φορά, εμείς το φωνάζουμε, γιατί κάνουμε ένα έργο, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να κάνει το κράτος». «Συνδράμουμε, όπως συνέδραμε η αλληλεγγύη και το φρόνημα των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια και τελικά πρέπει να πληρώνουμε και φόρο. Είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία», σχολιάζει ο ίδιος.

«Στα παιδικά χωριά της Ιταλίας και της Ισπανίας που αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα με εμάς, το κράτος μείωσε την κρατική επιχορήγηση και ποτέ δε σκέφτηκε να τα φορολογήσει», τονίζει ο κ. Πρωτόπαππας, ενώ συνεχίζει, λέγοντας, «και να φανταστείτε ότι στη δική μας περίπτωση δεν υπάρχει καν κρατική επιχορήγηση, τουλάχιστον στα Παιδικά Χωριά». Το ίδιο το ποσό δε μειώνεται, «ήδη έχουμε καταβάλλει την πρώτη δόση», διευκρινίζει ο ίδιος, ενώ προσθέτει ότι θα επιχειρήσουν να ανοίξουν διάλογο με την κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της φορολόγησης.
.
Ηχητικό απόσπασμα:
www.alpha965.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου