Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Μαχητική πορεία μαθητών στην Κατερίνη


- Ζήτησαν και την απόσυρση του βιβλίου με τον γελοίο χάρτη που αποκαλεί τη Βαρδάρσκα "Μακεδονία"

Μαχητική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κατερίνης πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ, φωνάζοντας συνθήματα για τα προβλήματα του σχολείου, αλλά και για τη Μακεδονία, αφού ζητούσαν να αποσυρθεί άμεσα βιβλίο που αποκαλεί τα Σκόπια ως Μακεδονία και κατέληξαν στο δημαρχείο.
Οι μαθητές ζητούσαν από την κυβέρνηση την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στα σχολεία και μαθητική επιτροπή ανέβηκε στο δημαρχείο και είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Χρυσόστομο Κυραϊλίδη, μια και ο δήμαρχος απουσίαζε, και του επέδωσαν λίστα με τα προβλήματα τους, τα περισσότερα από τα οποία βέβαια είναι θέμα κυβέρνησης και αφορούσαν βιβλία, λεωφορεία κ.λπ., αλλά και ζήτησαν επίσης την άμεση απόσυρση του βιβλίου ιστορίας της Γ’ Λυκείου, όπου τα Σκόπια εμφανίζονται σε χάρτη του βιβλίου ως Μακεδονία. Ο κ. αντιδήμαρχος κατέγραψε όλα τα αιτήματα των μαθητών για να τα προωθήσει αρμοδίως.
Στην κεφαλή της πορείας οι μαθητές κρατούσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε : “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ” και “ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ”.

lefteria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου