Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου και όσο μπορείς κρατήσου

του Στέλιου Παπαθεμελή

Όσα ξέφυγαν από Γιούνκερ – Μοσκοβισί στο γαλλογερμανικό ARTE επιβεβαιώνουν τα δραματικά ελλαδικά κενά στη διαχείριση της Ιουλιανής συμφωνίας. Διαμειφθέντα και πραχθέντα πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ευρωιερατείου των Βρυξελλών:

Γιουνκέρ: - «Η Ελλάδα δεν είχε πραγματικό σχέδιο.
- Διαπραγματεύονταν με την Ευρώπη όπως είχαν συνηθίσει να διαπραγματεύονται στο εσωτερικό του κόμματός τους»
Μοσκοβισί: - «Θεωρώ ότι οι απειλές περί Grexit έγιναν με στόχο να υποχωρήσει ο Τσίπρας. Δεν ήταν παρά ένα εργαλείο τακτικής».
Κοντολογίς αντί να απειλήσουμε εμείς με Grexit που θα επέφερε τεκτονικό σεισμό στην Ευρωζώνη, τους δώσαμε την ευκαιρία να μπλοφάρουν το Grexit αναποδογυρίζοντάς το υπέρ αυτών.
Με τις γνωστές εξαιρέσεις η Συμφωνία του Ιουλίου φέρει την πατρότητα όλου σχεδόν του πολιτικού φάσματος. Οψιγενείς διαφοροποιήσεις δεν εξασφαλίζουν άφεση αμαρτιών. Αν όμως είναι αληθινό ότι βγήκαν από τα Μνημόνια οι χώρες που τα εφάρμοσαν και εμείς σερνόμαστε από το προηγούμενο στο επόμενο είναι ώρα να σοβαρευτούμε και να το πάρουμε απόφαση: Φρικαλέο, ξεφρικαλέο το υπέγραψαν κυβερνώντες και (οι περισσότεροι) αντιπολιτευόμενοι. Άρα pacta sunt servanda (Κικέρων).
«Συνετών ανδρών πριν γενέσθαι τα δυσχερή προνοήσαι όπως μη γένηται» = οι συνετοί πριν συμβούν τα άσχημα να τα προλαβαίνουν. «Ανδρείων δε γενόμενα ευ θέσθαι» = οι ανδρείοι εάν παρά ταύτα συμβούν, να τα διορθώνουν. (Πιττακός έφα).
Δεν αποδειχθήκαμε συνετοί. Θα αποδειχθούμε ανδρείοι; Αμφιβάλλουμε… Ο Αριστοτέλης ορίζει τον ανδρείον ατάραχον, («δυσέκπληκτον») από τον φόβο του θανάτου και «ευθαρσή και εύτολμον προς τους κινδύνους» (Ηθικά Νικομάχεια Γ’).
Ανδρεία των πολιτικών ηγεσιών χρειάζεται η χώρα για
α) επιστροφή στην κανονικότητα στην διακεκαυμένη ζώνη της οικονομίας, β) απόκρουση των γεωπολιτικών απειλών που χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης για όλο και μεγαλύτερες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις.
Μας ήρθε και ο γερμανός ΥΠΕΞ Σταϊνμάγερ. Υψηλοί επισκέπτες τού λαβείν. Κανένας τού δούναι.. Στο Βερολίνο ψάχνουν «μπουνταλάδες» να ξεφορτωθούν το προσφυγικό. Το αποσύνδεσαν από το Μνημόνιο.
Η κυβέρνηση δέχτηκε να φιλοξενήσει 50.000 πρόσφυγες με κάποια περίεργη «επιδότηση ενοικίου» αγνώστου υποστάσεως.
Πρώτον: Πως θα ξεχωρίσουμε τους πρόσφυγες που υποτίθεται τους δέχεται η Γερμανία από τους λαθρομετανάστες (που είναι περίπου οι μισοί των προωθούμενων από τον «καλό» μας γείτονα) που αρνείται να δεχτεί η Ευρώπη.
Δεύτερον: αν νοικιάσουμε ή προκατασκευάσουμε στέγη για 50.000, ποιος μας βεβαιώνει ότι θα μείνουν μόνο 50.000, μόνο για λίγο καιρό και δεν θα πολλαπλασιαστούν επί 2, επί 3 κλπ. μέλη οικογένειας και μονιμοποιηθούν; Η Μέρκελ καίγεται να βολέψει 200.000 για να ηρεμήσει την CSU Βαυαρίας.
Τρίτον, μόνο Ασιάτες και Αφρικανοί μουσουλμάνοι είναι φτωχοί; Γιατί, δεν μας έφεραν ως τώρα έναν Αιθίοπα ή έναν Κόπτη Χριστιανούς; Επομένως ο σουλτάνος και οι συνεργοί του στοχεύουν να εγκαθιδρύσουν ισλαμική στρατηγική μειονότητα εδώ και στην Ευρώπη.
Τέταρτον: Ο εμπαιγμός των ισχυρών ως πού θα τραβά; «Επενέβησαν» στο Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία κλπ. για να αποκαταστήσουν δήθεν την δημοκρατία. Αντ’αυτής εγκαθίδρυσαν τυρρανικά, τυραννικότερα των ανατραπέντων καθεστώτα. Εξαθλίωσαν τον κοσμάκη και τον στέλνουν βορά των δουλεμπόρων. Έγκλημα εκ προμελέτης. Η Ρωσία υπερφαλάγγισε τις ΗΠΑ στη Συρία και ο ευφυής αλλά όχι τίμιος Κίσινγκερ ομολογεί ότι «έχασαν επειδή έπαιξαν με το ISIS». Συμπέρασμά του: Προτεραιότητα η εξαφάνιση του Ισλαμικού Κράτους και όχι του Άσαντ!
Δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ: «Για να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό πρέπει πρώτα να αποσυρθεί ο κατοχικός στρατός». Αν εννοείται όπως την ακούμε, είναι εξαιρέτως σημαντική. Θα βάλει όμως τελεία - παύλα σε Διακοινοτικές κλίματος «Κοινού Ανακοινωθέντος»;
Η Άγκυρα με τον αγγλοαμερικανικό παράγοντα να σιγοντάρει μονίμως τα σχέδια της εμπεδώνει και επεκτείνει διαρκώς τα τετελεσμένα της Κατοχής.
Εξ αφορμής του λεγομένου προσφυγικού η έμμονη ιδέα της Καγκελαρίου ότι θα το λύσει δια της Τουρκίας την εξωθεί σε υιοθέτηση ακραίων απίθανων ανταλλαγμάτων προς τον Νεοοθωμανό. Μακάβρια ιστορία. Δεν δαπανά όμως τίποτε εξ ιδίων. Τα φορτώνει σε Ελλάδα – Κύπρο. Τώρα πασχίζει να αποσυνδέσει το Κυπριακό από τα Ευρωτουρκικά και να ανοίξει τα παγωμένα ενταξιακά κεφάλαια. Έλληνες γρηγορείτε!
Μεστό το μήνυμα των Ιπτάμενων Παιδιών της Ελλάδος στην παρέλαση της Συμπρωτεύουσας. Καίριες οι αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Περισώζει, το γε νυν, την σοβαρότητα της χώρας.
Να συμπεράνουμε με την ανεπανάληπτη Σοφία Βέμπο:
«Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου
και όσο μπορείς κρατήσου
και στα παλιά παπούτσια σου
γράψε όσα λέν οι εχθροί σου (…)

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου
να μην μας αρρωστήσεις,
γιατί το θέλει ο Θεός
να ζήσεις και θα ζήσεις»!
(Οι στίχοι του Μίμη Τραϊφόρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου