Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Οι καημένοι οι Γερμανοί φορολογούμενοι

αν οι Γερμανοί δεν έρχονταν το 1941 ως κατακτητές, αλλά μας έλεγαν ότι θα έλθουν να εγκαταστήσουν τα στρατεύματά τους εδώ και θα μας πληρώνουν ενοίκιο και θα μας δίνουν και άλλα λεφτά για τροφές και εφόδια γενικά, τί θα απαντούσαμε άραγε; 

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Ο Ι. Μεταξάς είπε ΟΧΙ την 28.10.1940 και ο ελληνικός λαός τον ακολούθησε ασυζητητί και ενθουσιωδώς γράφοντας με το αίμα του νέες σελίδες δόξης στο ογκώδες πολύτομο έργο τής χιλιάδων ετών ιστορίας του. Και υπέφερε καρτερικά γι’ αυτό που έχει στο DNA του χιλιάδες χρόνια. Ζυγό να μην υποφέρει.
Ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ την 05.07.2015 και ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον ακολούθησε γράφοντας μία ακόμη μελανή σελίδα στη σύγχρονη ιστορία όντας βέβαιος ότι το 62% ΟΧΙ θα γινόταν σε δύο μήνες 35% ΝΑΙ από το μισό εκείνων που είχαν πει ΟΧΙ, ώστε να συνεχίσει να κυβερνά ανενόχλητος. Και ο ελληνικός λαός υποφέρει. Για κάτι που δεν έχει πια στο DNA του εξ αιτίας της τρυφηλότητας, στην οποία τον καταδίκασαν οι διάφοροι Bungalows;

Το σκάφος «ΕΛΛΑΣ» παραδέρνει σε κάποια άγνωστη θάλασσα μακρυά από τα γνώριμα νερά του Αιγαίου. Σκαρφαλώνουν στο σκαρί της χιλιάδες βασανισμένοι άνθρωποι για να σώσουν τη ζωή τους. Όπως παλιά οι πειρατές που κούρσευαν τις σκούνες. Και η Ευρώπη δίνει στο πλήρωμα του σκάφους επιδότηση ενοικίου, για να στεγάσει στ’ αμπάρια του αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων χαιρέτισε με ενθουσιασμό την επιδότηση. Είναι μια κάποια λύση. Να νοικιάζουμε τα άδεια σπίτια μας στους ξένους εισπράττοντας το ενοίκιο από τους Ευρωπαίους. Τουλάχιστον θα το εισπράττουμε και θα φορολογούμεθα. Δεν θα μένουν στα σπίτια μας χωρίς να πληρώνουν και εμείς να φορολογούμεθα για τα ενοίκια που δεν εισπράττουμε. Οι ξένοι θα μας πληρώνουν και εμείς χαρήκαμε χαράν μεγάλην. Από την άλλη μεριά ο Έλληνας ενοικιαστής που δεν έχει να πληρώσει εξ αιτίας της ανέχειας που του προκάλεσαν τα Μνημόνια, θα πρέπει να εξωσθεί, προκειμένου ο Έλληνας ιδιοκτήτης να μη φορολογηθεί για τα ενοίκια που δεν πληρώνει ο Έλληνας ενοικιαστής.

Την επιδότηση για τη στέγαση των προσφύγων θα την πληρώσει και ο Γερμανός φορολογούμενος. Αυτός για τον οποίον εκόπτετο ο Νάσος Αλευράς, διάδοχος στη βουλευτική έδρα του θείου του, ο οποίος [ανεψιός] απορούσε πώς είναι δυνατόν να απαιτήσουμε από τη Γερμανία να εγγράψει στον προϋπολογισμό της ποσό ίσο με το κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους επιβαρύνοντας έτσι τον Γερμανό φορολογούμενο.

Απορώ που δεν βγήκαν ακόμη στα ΜΜΕ οι φιλεύσπλαχνοι ελληνόφωνοι να εκφράσουν τον πόνο τους για τους Γερμανούς φορολογούμενους που θα επιβαρυνθούν με την επιδότηση ενοικίου που θα χορηγείται στους Έλληνες για να στεγάζουν στα σπίτια τους πρόσφυγες κ.λπ.

Πάντως, πρέπει να ομολογήσω το κρίμα μου. Ακούγοντας τη δήλωση του Προέδρου των ιδιοκτητών διερωτήθηκα άθελά μου: αν οι Γερμανοί δεν έρχονταν το 1941 ως κατακτητές, αλλά μας έλεγαν ότι θα έλθουν να εγκαταστήσουν τα στρατεύματά τους εδώ και θα μας πληρώνουν ενοίκιο και θα μας δίνουν και άλλα λεφτά για τροφές και εφόδια γενικά, τί θα απαντούσαμε άραγε; Αλλά ήταν τόσο μαλάκες που όχι μόνον μπήκαν με το ζόρι, αλλά πήραν και αναγκαστικό δάνειο για να συντηρούνται. Μήπως τώρα έβαλαν μυαλό κι’ άλλαξαν τακτική διαπιστώνοντας πόσο λιγούρια είμαστε;

Σώτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου