Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο γάβρος κέρδισε και τη μόνιμη πελάτισσά του Βέροια 0-2

Η Βέροια ως γνωστόν είναι ο καλύτερος πελάτης του Ολυμπιακού. Χάνει πάντα και ποτέ δεν διαμαρτύρεται.

Σε μία μέτρια βραδιά του ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τη Βέροια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας κι έκανε το 9Χ9 στο πρωτάθλημα της Super League.
Πέντε ημέρες πριν το ματς - κλειδί του Champions League με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Καραϊσκάκη (4/11), η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν ήταν καθόλου καλή στο πρώτο 45λεπτο, ανέβασε κάπως το ρυθμό της στην επανάληψη και με το πολύ τυχερό γκολ του Ιντέγε άνοιξε ο δρόμος για την 9η σερί νίκη της σε ισάριθμα ματς.
Η Βέροια, με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα, αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Παρέμεινε χωρίς «τρίποντο» στο «σπίτι» της μετά από 5 ματς που έδωσε εκεί (4 ήττες, μία ισοπαλία), ωστόσο, έχασε 4 κλασικές ευκαιρίες ενώ το ματς ήταν ακόμη στο 0-0, ενώ θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 1-1 με το τετ-α-τετ του Μαγέφσκι στο 67΄.
Εντελώς ακίνδυνος επιθετικά ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο και θα μπορούσε να πει κανείς ότι στάθηκε και τυχερός που μπήκε στ΄ αποδυτήρια χωρίς να έχει δεχτεί γκολ.
Ίσως ήταν το πιο... στείρο από πλευράς δημιουργίας φάσεων και ευκαιριών ημίχρονο που έχουν κάνει έως τώρα οι «ερυθρόλευκοι» στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τη γηπεδούχο Βέροια που έπαιξε πολύ έξυπνα και ήταν η ομάδα που βάση της εικόνας του αγώνα δικαιούτο τουλάχιστον ένα γκολ.
Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του ματς και την εδαφική πρωτοβουλία, αλλά από τη μεσαία γραμμή και κάτω οι παίκτες του Γεωργιάδη δεν άφηναν ανοικτούς διαδρόμους στους αντιπάλους τους. Σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει ο Λόπεζ, μετά από ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ του Φορτούνη, ενώ από την άλλη οι Ημαθιώτες έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθούν!
Ο Ρομπέρτο στο 5΄ επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται όταν έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ το πλασέ του Καϊκούτ. Ο Βόσνιος ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής στην φάση του 24΄, αλλά αυτή την φορά η κεφαλιά που έπιασε (νίκησε στον αέρα τον Σιόβα) έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ. Στο 28΄ ο Ναζλίδης αστόχησε εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, την ώρα που οι αμυντικοί του Ολυμπιακού… ψάχνονταν!
Η τύχη πάει λένε με τους δυνατούς κι αυτό ήταν κάτι που επαληθεύτηκε στο δεύτερο μέρος. Στο 55΄ από κόντρα που έγινε στην προσπάθεια του Λόπεζ να απομακρύνει η μπάλα βρήκε στον Ιντέγε και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0. Όλα τελείωσαν στο 74΄. Τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Ντουρμάζ με απευθείας φάουλ έκανε το 2-0 και η «σεμνή τελετή έλαβε τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου