Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 75χρονου - τον έπνιξαν μέσα στο σπίτι του


Εξιχνιάσθηκε, μετά από πολύμηνη, συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος ...
Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 75χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε στις 12-12-2012, εντός της οικίας στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του προήλθε από στραγγαλισμό.


Δράστες είναι 5 ημεδαποί γύφτοι, ηλικίας 28, 30, 30, 33 και 35 ετών, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι καταστημάτων κράτησης, για διάπραξη σωρείας άλλων ληστειών και κλοπών. Κίνητρο της εγκληματικής πράξης ήταν η ληστεία.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας καθώς και του εμπρησμού.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ανωτέρω δράστες, ξημερώματα της 12-12-2012 ξεκίνησαν από τα Άνω Λιόσια και μετέβησαν στην οικία του θύματος στο Πόρτο Ράφτη. Στην συνέχεια εισήλθαν στην οικία του από το παράθυρο της κουζίνας, ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν αντικείμενα και δολοφόνησαν τον 75χρονο. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει και το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο στις 26-12-2012 βρέθηκε ολοσχερώς καμένο σε αγρόκτημα της Παιανίας.

Όπως προέκυψε οι δράστες από τον Μάρτιο του 2012, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου