Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η αστρολογία μπορεί να βοηθήσει τους ομοφυλόφιλους να βρουν ταίρι

Από τη Δήμητρα Παπανικολοπούλου
Αστρολογική σύμβουλο και εκπρόσωπο της American Federation of Astrologers

Ο κάθε διαπιστευμένος, επιστήμων αστρολόγος, όταν έχει καταρτιστεί σωστά, τότε ...
έχει τη δυνατότητα μέσα από τις πληροφορίες που του παρέχει ο προσωπικός χάρτης κάθε ανθρώπου, να ανακαλύψει και να φέρει στην επιφάνεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Κατά τον ίδιο τρόπο, η αστρολογία δείχνει και την τάση η τη ροπή ενός ατόμου προς την ομοφυλοφιλία. Υπάρχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και παράγοντες που δεν πρέπει να παραμείνουν στην αφάνεια, ώστε να δημιουργηθεί το σωστό ωροσκόπιο για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Μια συναστρία μεταξύ δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου διαφέρει εντελώς στα χαρακτηριστικά της από μια συναστρία μεταξύ δύο ανθρώπων αντίθετου φύλου. Τα επιμέρους στοιχεία που προσδιορίζουν την ταυτότητα της σχέσης, την έλξη, τη διάρκεια της σχέσης, τον ερωτισμό, την πορεία της σχέσης, την αντιμετώπισής της από τους άλλους κλπ. προσδιορίζονται από πλανήτες διαφορετικούς στους ετεροφυλόφιλους και διαφορετικούς στους ομοφυλόφιλους. Βέβαια, πρέπει να τονίσω εδώ ότι ο κάθε άνθρωπος είναι τελείως διαφορετικός και καλό θα ήταν να μην υπάρχει γενίκευση των στοιχείων. Ο κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλλου και ιδιαιτερότητας, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένη και ξεχωριστή οντότητα. Και αυτό γιατί τα στοιχεία του προσωπικού χάρτη του κάθε ατόμου είναι μοναδικά σαν το δακτυλικό αποτύπωμα.

Έργο, λοιπόν, του αστρολόγου, και αυτό που κάνω εγώ προσωπικά, είναι να προσδιορίσω όλα αυτά τα στοιχεία και να βοηθήσω τον ενδιαφερόμενο να καταλάβει τόσο τον εαυτό του όσο και τον σύντροφό του ή τη φύση και την ταυτότητα της μεταξύ τους σχέσης.

Το προσωπικό ωροσκόπιο του κάθε ατόμου παρουσιάζει και την σεξουαλική του τάση. Φαίνεται, δηλαδή, εάν έχει ροπή προς την ομοφυλοφιλία ή όχι. Εάν κάποιος συνειδητοποιήσει από νωρίς την τάση αυτή, είναι ένα στοιχείο εξαιρετικής σημασίας, εφόσον του δίνεται η δυνατότητα να καταλάβει από νωρίς την ταυτότητά του, να την αποδεχθεί και να προχωρήσει στη ζωή του γνωρίζοντας το ποιος είναι πραγματικά και όχι το ποιος θέλουν οι άλλοι να είναι.

Το προσωπικό ωροσκόπιο, επιπλέον, δείχνει κάθε ιδιαιτερότητα, δηλαδή εάν θα είναι τύπος παθητικός, ενεργητικός, εάν θα επιθυμεί την αλλαγή φύλλου, τον τύπο του ανθρώπου από τον οποίο θα έλκεται ή θα έλκει κλπ. Δείχνει ακόμα, το εάν θα εκδηλώσει την τάση αυτή στο κοινωνικό περιβάλλον ή θα το καλύψει ή ακόμα και το γενικότερο παρουσιαστικό του, αν θα καταφέρει να επιτύχει την ποιότητα στη σχέση του και εάν θα ζήσει αρμονικά μέσα στο ευρύτερο περιβάλλον.

Οι εποχές, όμως, αλλάζουν, η κοινωνία διευρύνεται και εξελίσσεται και οφείλουμε όλοι μαζί να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι μέρος του συνόλου, είναι εξίσου παραγωγικοί με άλλους τους άλλους, ζουν, εργάζονται, ερωτεύονται, έχουν ευαισθησίες και γενικά συμπεριφέρονται όπως όλοι.
«Όλα τα ανθρώπινα όντα έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν το σώμα τους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να αλλάξουν το σώμα τους αισθητικά, βιολογικά ή χειρουργικά, ώστε να εκφράσουν μια δική τους προσωπική ταυτότητα φύλου».
(Απόσπασμα από το Διεθνές Δίκαιο των Φύλων, που εγκρίθηκε δημόσια και υιοθετήθηκε από το Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο Διαφυλετικού Νόμου και Επαγγελματικής Πολιτικής, Χιούστον, Τέξας 1983).

Μέσα από τις έρευνές μου, τις μελέτες μου και συγκεκριμένα μέσα από αυτή την προσπάθεια, επιθυμώ να δώσω μια άλλη διάσταση στην ομοφυλοφιλία και στην αστρολογία ως μέσο για την κατανόηση του ιδιαίτερου εγώ. Πρέπει, πάντα κατά τη γνώμη μου, να πάψουν οι προκαταλήψεις και τα ταμπού. Ο γενεθλιολογικόs χάρτης είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου.

Στην περίπτωση που ένα άτομο προχωρήσει σε αλλαγή φύλλου, τότε λαμβάνω υπόψη ως ημερομηνία γεννήσεως την ημερομηνία αλλαγής φύλλου. Και αυτό το κάνω γιατί θεωρώ ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία ο άνθρωπος αυτός ξαναγεννιέται. Κάνει μια νέα αρχή, με την ταυτότητα που αυτός επιθυμεί πραγματικά. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αλλαγή φύλλου, τότε λαμβάνω υπόψη μου την ημερομηνία που το άτομο συνειδητοποίησε την ιδιαιτερότητά του και την ερωτική του προτίμηση προς άτομα του ιδίου φύλλου.

Δεσμά που είναι όμως πολύ ισχυρά και ο δρόμος για τη λύτρωση και την απελευθέρωση δεν είναι πάντα εύκολος. Έργο μου, λοιπόν, είναι να βρω τρόπους με τους οποίους θα συμβουλέψω τους ανθρώπους αυτούς και θα τους βοηθήσω να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να συμβιβαστούν με την ταυτότητά τους, να συμβιβάσουν παράλληλα και το περιβάλλον τους με αυτό που πραγματικά είναι αυτοί και να τους δείξω το φως στο σκοτεινό θάλαμο που έχουν κλείσει την ψυχή τους. Σε καμιά περίπτωση δεν επιβάλλω απόψεις. Μέσα από την αστρολογία δίνω τη δυνατότητα της επιλογής. Και πραγματικά η τελική επιλογή ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ενδιαφερόμενο.

Η κάθε περίπτωση είναι τελείως διαφορετική και έτσι ακριβώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βρούμε μέσα σε έναν αστρολογικό χάρτη, κατευθείαν την τάση του φύλλου ενός ατόμου βάζοντας σαν βάση τη δύναμη που έχει ο Ήλιος, η Σελήνη και η Αφροδίτη, που είναι το αρχέτυπο της ερωμένης.

Από την Αναγέννηση έως την Κίνα του Ταοϊσμού, οι μύθοι ορισμένων πολιτισμών δείχνουν τον Ήλιο να συνουσιάζεται με τη Σελήνη και να γεννά ανθρώπους. Και αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ σαν αστρολόγος, αλλά καθοριστικός παράγοντας του Φωτός και της Σελήνης, μας βοηθά στην ερμηνεία, στη δυναμική, στις περίπλοκες αποκαλύψεις.

Η αστρολογία που αφορά στους ομοφυλοφίλους πρέπει να αναγνωρίζει την ποικιλία των χαρακτηριστικών που υπάρχουν στην κοινωνία των ανθρώπων αυτών και να τους βοηθά με κάθε τρόπο, ώστε πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι να δεχθούν την προσωπικότητά τους και κατά συνέπεια το περιβάλλον τους να τους δεχθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Η αστρολογία σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των γεγονότων και των σχέσεων στη ζωή ενός ανθρώπου, κατά το παρελθόν, το παρoν και το μέλλον. Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν μια σχέση και η αστρολογία μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση του κατάλληλου συντρόφου και στην ανάπτυξη της σχέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου