Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !

Ωχχ....παρασυρθήκαμε....στο μετρό της Αθήνας αφορά το δελτίο τύπου ....
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ



ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ


ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΑΜ) για ακόμα μία φορά λαμβάνει μία σημαντική αναγνώριση του έργου της. Αυτή τη φορά η «επιβράβευση» έρχεται από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός ταξιδιωτικός οδηγός Frommer’ s, κατέταξε το μετρό της Αθήνας στα δέκα καλύτερα μετρό του κόσμου, λόγω της έκθεσης αρχαιολογικών ευρημάτων και σύγχρονων έργων τέχνης σε πολλούς του σταθμούς. Μάλιστα, συστήνει ενθέρμως σε όσους φθάνουν στην Αθήνα να τους επισκεφθούν.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη σημασία που αποδίδει η ΑΜ στην ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων στα έργα της. Η ΑΜ με αφορμή τη συγκεκριμένη αναγνώριση, θέλει για μία ακόμα φορά να υπογραμμίσει την προσήλωσή της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και στους σταθμούς του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Τα αρχαιολογικά ευρήματα της Θεσσαλονίκης πρόκειται μάλιστα να αναδειχθούν κατά τρόπο μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΑΜ, και να αποτελέσουν πόλο έλξης για τη μοναδικότητα παρουσίασης και προβολής τους. Μάλιστα πολλοί από τους Σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης, θα αποτελούν πρότυπα μουσεία.

Εκτός από την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων η ΑΜ θα πλαισιώσει τους σταθμούς με Έργα Τέχνης που θα φιλοτεχνηθούν ειδικά για τους συγκεκριμένους σταθμούς και θα αναφέρονται στην πολιτιστική κληρονομιά της κάθε περιοχής. Για το λόγο αυτό το επόμενο διάστημα η ΑΜ προγραμματίζει συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για τα θέματα αισθητικής πλαισίωσης των σταθμών του Μετρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου