Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΩΡΑΙΑ EΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ Ν. ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

Με τον Ελληνοιταλικό Σύλλογο από 13-22 Νοεμβρίου 2015
ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ
(ΝΑΠΟΛΙ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΚΑΠΡΙ-ΑΜΑΛΦΙ-ΣΟΡΙΕΝΤΟ-ΣΑΛΕΡΝΟ-ΛΕΤΣΕ-ΤΑΡΑΝΤΑ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ)




Αναχωρεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 ο Ελληνοιταλικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας για μια ενδιαφέρουσα και σπάνια εκδρομή στη Νότιο Ιταλία και τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές, τις αρχαιότητες, την κουλτούρα και την Ελληνικότητα αυτών των περιοχών. Ελάχιστες θέσεις απομένουν κενές για να συμπληρωθεί το λεωφορείο που θα πραγματοποιήσει αυτή τη μοναδική εκδρομή που διοργανώνει ο Ελληνοιταλικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ελληνοιταλικό Σύλλογο Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων από 13 έως 22 Νοέμβριου 2015 στην Νότιο Ιταλία και τα Ελληνόφωνα χωριά.
Συγκεκριμένα η δεκαήμερη αυτή εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις και διανυκτερεύσεις σε πολύ γνωστά ιταλικά θέρετρα, σε σημαντικές πόλεις και αρχαιότητες που δύσκολα επισκέπτεται κάποιος. Η περιοχή του Αμάλφι, του Σορριέντο, το νησί του Κάπρι αποτελούν από τους σπάνιους ταξιδιωτικούς προορισμούς και η εμπειρία των μελών του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου εγγυάται μια αξέχαστη εκδρομή. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην επίσκεψη και επαφή με τους ελληνόφωνους της Νοτίου Ιταλίας, που αποτελούν απογόνους των τότε εποίκων που ακόμη και σήμερα συνδέονται με ρίζες βαθιές από το παρελθόν με την Ελλάδα του σήμερα.
Παράλληλα θα δοθεί ευκαιρία της προσκυνηματικής επίσκεψης στα λείψανα του Αγίου Ανδρέου στο Αμάλφι, του Αγίου Ματθαίου στο Σαλέρνο και του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη Νεάπολη (3 διανυκτερεύσεις), την Πομπηία, το Κάπρι, το Αμάλφι, το Σοριέντο, το Σαλέρνο (1 διανυκτέρευση) , το Λέτσε (Αλίσιον), (1 διανυκτέρευση) τη Ματέρα, τον Τάραντα, την Γκαλατίνα, την Καλλίπολη, το Ότραντο, το Άλμπερο Μπέλλο, και τα ελληνόφωνα χωριά (2 διανυκτερεύσεις) .
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τις τελευταίες θέσεις που απέμειναν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του Ελληνοϊταλικού Συλλόγου και στον Πρόεδρο Νίκο Ευθυμιάδη στα τηλέφωνα: 2441075440-2441042896 και στο e-mail: nke@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου