Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

224 νεκροί σε νέα αεροπορική τραγωδία με Ρωσικό Airbus


Συνολικά 25 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των 224 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε στην Χερσόνησο του Σινά, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ένας ...
εκπρόσωπος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στην Αγία Πετρούπολη.
Στο μεταξύ οι πρώτες σοροί των θυμάτων αναμένεται να επαναπατριστούν την Κυριακή, γνωστοποίησε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Κάθε αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και 80 σορούς, πρόσθεσε ο ίδιος.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Sputnik


Τζιχαντιστές : "Εμείς το καταρρίψαμε"

Για κατάρριψη του ρωσικού Airbus από μαχητές του κάνει λόγο το Ισλαμικό Κράτος

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Sputnik ανέφεραν εξάλλου ότι από την πρώτη εικόνα που έχουν από το σημείο της συντριβής, αποκλείουν την πιθανότητα δολιοφθοράς στο αεροπλάνο. Ο τρόπος που είναι διασκορπισμένα τα συντρίμμια και τα πτώματα «αποκλείει την πιθανότητα να εξερράγη το αεροπλάνο στον αέρα», είπε μία πηγή.
Μια αιγυπτιακή εξτρεμιστική ομάδα η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος κάνει λόγο για κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ. Οι ισχυρισμοί εξτρεμιστών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος περί κατάρριψης του Ρωσικού Airbus δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς, απάντησε ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ, μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.
«Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν» ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε «αντίποινα» για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.
Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq, ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο «πρακτορείο» των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Reuters.
Πάντως, αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας νωρίτερα έκαναν λόγο για τεχνική βλάβη, που είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή του αεροσκάφους.
Από την πρώτη επισκόπηση στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus στο Σινά, φαίνεται ότι το αεροσκάφος της εταιρίας Kogalymavia κατέπεσε πιθανότατα λόγω τεχνικού προβλήματος, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στο Βόρειο Σινά.
Περίπου 150 πτώματα, πολλά από τα οποία απανθρακωμένα, βρέθηκαν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Το αεροπλάνο έπεσε κάθετα, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματά του να τυλιχθούν στις φλόγες.
Νωρίτερα, μια άλλη πηγή ανέφερε ότι το Airbus είχε κοπεί στα δύο, σε ένα μικρότερο κομμάτι της ουράς και σε ένα μεγαλύτερο το οποίο προσέκρουσε σε έναν βράχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου