Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Περί του θεοσεβούμενου, πολιτικοποιημένου και νομοταγούς κτήνους του Κολωνού

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Αφιερωμένο στους αντιπροσώπους του λαού-νομοθέτες που ψηφίζουν ακρίτως, ό,τι τους σερβίρει η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία.

Έγραφα παλαιότερα εξ αφορμής της υπόθεσης Στάθη Παναγιωτόπουλου

https://makpress.blogspot.com/2021/12/blog-post_149.html

«Και τότε θυμήθηκα και κάτι άλλο: ότι η κατά συνήθεια τέλεση αδικήματος δεν αποτελεί πλέον επιβαρυντική περίπτωση   με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, όπως μας πληροφορεί η αιτιολογική έκθεση αυτού   

«Καταργείται το κατά συνήθεια τελούµενο έγκληµα ως διακεκριµένη µορφή αξιόποινης πράξης, καθώς έγινε δεκτό ότι η ύπαρξη «σταθερής ροπής» στην τέλεση ενός εγκλήµατος υποδεικνύει µείωση των δυνατοτήτων του δράστη να αντισταθεί στην τέλεση της αξιόποινης πράξης, που θα έπρεπε να οδηγεί σε µείωση και όχι σε επαύξηση της ποινικής κύρωσης (άρθρο 13 στ. ε΄).»

   Έτσι λοιπόν. Ο Στάθης δεν μπορούσε να αντισταθεί στη σταθερή ροπή του να ασχημονεί, εξ ου και δεν πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά για όσα γλοιώδη διέπραξε προ της 01.07.2019 που άρχισε να ισχύει ο νέος ΠΚ. Αυτός είναι ο λόγος που «έγινε δεκτό» λέει η αιτιολογική έκθεση. Δεκτό από ποιούς; Από τους σοφούς νομικούς της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής  που συνέταξαν τον νέο κώδικα προς μεγάλη τέρψη των παντοειδών λαμογίων.»

Ούτε ο κτηνάνθρωπος του Κολωνού μπορούσε να αντισταθεί στο χούι της παιδεραστείας, αλλά τελικά και της μαστροπείας. Γι’ αυτό και η αδυναμία αντίστασης δεν θα οδηγήσει σε βαρύτερη ποινική μεταχείριση.  Η αδυναμία πρέπει να οδηγεί σε μειωμένη ποινή.    

Σώτος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου