Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Μην καλύπτετε τους βιαστές

"Παγωμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της δωδεκάχρονης στον Κολωνό. Κάθε γονιός, κάθε... πολίτης προσπαθεί να κατανοήσει την αγριότητα, την απανθρωπιά, το θράσος, την βαρβαρότητα των πρωταγωνιστών. Ξεπερνά κάθε φαντασία το μέγεθος της διαστροφής τόσο του μαστροπού και βιαστή της όσο και των ανδρών «πελατών» και επί πληρωμή βιαστών του κοριτσιού. Ξεπερνά κάθε όριο κατανόησης η συμπεριφορά της μητέρας. Εκπλήσσει η «συλλογική άγνοια» της γειτονιάς. Προβληματίζει η συλλογική ανικανότητα αντίληψης αφού κανένας δεν είδε, δεν άκουσε και δεν κατάλαβε.

Η κοινωνία από την πρώτη στιγμή έθεσε το καίριο ερώτημα. Θα αποκαλυφθούν ή όχι όλοι οι εμπλεκόμενοι; Θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα της λίστα που είχε στα χέρια του ο κατηγορούμενος για διακεκριμένη μαστροπεία και βιασμό Ηλίας Μίχος; Θα μάθουμε ποιοι είναι οι ευυπόληπτοι πολίτες που κρύβονται στο σκοτάδι που επιβάλλει αυτή η άθλια ομερτά;"


H απάντηση στον προβληματισμό είναι απλή:

Η δικαιοσύνη κινείται με τους δικούς της ρυθμούς. Δεν είναι ανώνυμος χρήστης στο twitter , που τα βγάζει όλα στη φόρα , όπως αυτή https://twitter.com/DCersei 
Πρέπει να έχει σαφείς ενδείξεις ή και αποδείξεις, πριν στείλει κάποιον στην πυρά.
Και στην υπόθεση "βιασμού" της 26χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι είδαν τις φωτογραφίες τους και τα στοιχεία τους, στα μανταλάκια, αλλά τελικά απαλλάχθηκαν οριστικά με βούλευμα, καθώς η δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο, ΚΑΜΙΑ απόδειξη, ΚΑΜΙΑ ένδειξη. 
Ποιός θέλουμε να δικάζει τελικά; Οι δικαστές -τηρώντας τους δικονομικούς κανόνες και τα θέσφατα- ή οι χρήστες του twitter;
Κανέναν δεν θα καλύψει η δικαιοσύνη και η αστυνομία, αρκεί να υπάρχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Και οι δικαστές και οι αστυνομικοί, είναι γονείς και εξοργίζονται με τέτοια ανώμαλα κτήνη. Γι αυτό άλλωστε προφυλάκισαν και την μητέρα, δεν χαρίστηκαν σε κανέναν και φυσικά δεν θα χαριστούν σε κανέναν, όπως δεν χαρίστηκαν στο πλουσιόπαιδο, που αναφέρει η Zougla στο άρθρο της και παρουσιάζει το εξώδικο που έλαβε.
Και κανείς δεν φοβάται τα απειλητικά εξώδικα των δικηγόρων. Η DCersei δέχθηκε εκατοντάδες και όλα κοσμούν το καλαθάκι της τουαλέτας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου