Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

"Τα 'σπασε" με τον Σίμο Δανιηλίδη ο Δημήτρης Ζιγκερίδης

Τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης υπέβαλε εχτές στις 10:50 ο πρώην αντιδήμαρχος Νεάπολης Συκεών , Δημήτρης Ζιγκερίδης καλώντας.... φίλους και δημοσιογράφους, έξω από το δημαρχείο της δημοτικής ενότητας Νεάπολης , για να τους ενημερώσει για την ανάγκη δημιουργίας νέας παράταξης και την πρόθεση του να ηγηθεί αυτής με σκοπό την κατάκτηση του Δήμου.

Στην σύντομη δήλωση του ο κος Ζιγκερίδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Με αίσθημα ευθύνης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στους συμπολίτες και συνδημότες μου, δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Συμεών Δανιηλίδη.

 Ως γνωστόν, το 2014 την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά, «ενώσαμε τις δυνάμεις» με τον Δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, όπως και  κάποια μέλη της Δημοτικής μου Παράταξης «Δυναμικής Ενότητας Πολιτών».

Βασικά Στοιχεία της συνεργασίας αυτής αποτελούσαν, ο σεβασμός των δημοκρατικών διαδικασιών, η αποδοχή της ισότιμης συνεργασίας και της ιδιαίτερης σχέσης μου, ως ανεξάρτητης και αυτόνομης παρουσίας, ιδίως σε ζητήματα για τα οποία είχα διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις επιλογές της Διοίκησης στο παρελθόν.

Όμως όλη αυτή  η προσπάθεια ήταν ανακόλουθη εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικών δημοκρατικών διαδικασιών και την απουσία ενός δημοκρατικού πλαισίου λειτουργίας.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν, η άσκηση Διοίκησης βασισμένης σε ένα  ξεπερασμένο δημαρχοκεντρικό μοντέλο που κινείται με βάση τις επιλογές και τις εμμονικές προσεγγίσεις πολλές φορές του Δημάρχου Συμεών Δανιηλίδη, ο οποίος προσχηματικά και καταχρηστικά κατάφερε τη μετατροπή της Δημοκρατίας σε ΣΙΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν να γίνονται ΤΡΟΜΕΡΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ, που δεν δικαιολογούνται από έναν Δήμαρχο 30 ετών....

Έχοντας πρώτιστο την αγάπη για τον τόπο μου, χωρίς μηδενισμούς και αφορισμούς, απέχοντας από τη στείρα αντιπολίτευση

Δηλώνω με τη ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ότι θα συνεχίσω ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος να προσφέρω στην επίλυση των προβλημάτων ασκώντας δημιουργική κριτική στην διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Σήμερα ένα χρόνο πριν την διενέργεια των δημοτικών εκλογών του 2023 ,είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για την δημιουργία ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ που θα εγγυηθεί τη μελλοντική πορεία του Δήμου και να κοιτάξουμε όλοι μας μπροστά για να πετύχουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στον τόπο μας.

Ο δήμος χρειάζεται ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων, με την ενεργοποίηση των πολιτών για ένα Δήμο που θα αποτελεί Πρότυπο πραγματικό και όχι επικοινωνιακό και της νέας Διοίκησης των Πολιτών  και όχι μιας Διοίκησης "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου