Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Τροχαίο στην Ημαθία: Νεκρή 15χρονη - «Έτρεχε με 180 χλμ, ήταν μεθυσμένος», καταγγέλλει ο θείος

Αντε να δούμε τις δικαστίνες. Θα καταδικάσουν επιτέλους όπως πρέπει έναν δολοφόνο, που οδηγεί μεθυσμένος και τρέχει με 180 μέσα στο χωριό; Μην ακούτε τι λένε στις τηλεοράσεις, για τη δήθεν αυστηρή ποινική μεταχείριση μεθυσμένων οδηγών που σκοτώνουν! Μην ακούτε....
τις "κραυγές αγωνίας των ειδικών για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και τις δραματικές της συνέπειες". Λόγια του αέρα, κανείς δικαστής δε λαμβάνει υπόψη του σοβαρά, το οινόπνευμα και βάζει την ίδια ποινή με κάποιον που μπλέκει σε τροχαίο νηφάλιος. Στην πράξη οι δικαστές ΔΕΝ τιμωρούν το "πίνω και μεθώ και εν γνώσει μου οδηγώ". 

Ο γράφων, παραβρέθηκα σε δίκη οδηγού, που αποδείχθηκε από το αλκοτέστ αίματος που του έκαναν στο νοσοκομείο ότι ήταν "τύφλα", πέρασε με κόκκινο, έτρεχε με 200 και σκότωσε δυό ανθρώπους και οι δικαστίνες του έριξαν 5 χρόνια ...με αναστολή. Έφυγε κύριος μέσα στα χαμόγελα. 
Προφανώς στο Εφετείο, τα 5 χρόνια (στα λόγια!) έγιναν 3 και ...γειά σας. Πώς να μην οδηγούν μεθυσμένοι οι διάφοροι δολοφόνοι λοιπόν, όταν δεν τους βάζουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στη φυλακή; Ποιός φοβήθηκε την "αναστολή";

Β.Π.


 Μια οικογενειακή τραγωδία εξελίσσεται από χθες το βράδυ στο χωριό Παλαιόχωρα της Ημαθίας μετά το τροχαίο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 15χρονο κορίτσι και να «χαροπαλεύουν» η αδελφή και η μητέρα της. 

 Όλα έγιναν στον κεντρικό δρόμο του χωριού όταν η 37χρονη μητέρα μαζί με τις δύο κόρες της επέστρεφαν στο σπίτι με τα πόδια μετά από μια επίσκεψη. Ο οδηγός του μαύρου ΙΧ, κινούμενος με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παρέσυρε την οικογένεια τραυματίζοντας θανάσιμα την 15χρονη. Η 12χρονη αδελφή της δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένη, χωρίς επαφή με το περιβάλλον, στο νοσοκομείο της Βέροιας. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και η 37χρονη μητέρα τους, η οποία χθες το βράδυ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει επιπλοκές. 

 Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο όποιος εγκατέλειψε το σημείο μετά τη σύγκρουση, συνελήφθη ενώ η Τροχαία διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου. 

 Ο θείος των παιδιών καταγγέλλει στο protothema.gr πως ο οδηγός του ΙΧ έτρεχε με 180 χλμ/ώρα και οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. «Έτρεχε πολύ ο οδηγός. Πήγαινε με 180 χιλιόμετρα μέσα στο χωριό και δεν πρόλαβε ούτε να τους δει. Τα κορίτσια και η μάνα ήταν σε δρόμο κυκλοφορίας μέσα στο χωριό αλλά αυτός ήταν μάλλον πιωμένος, όπως άκουσα», λέει ο κ. Μαυρίδης ενώ τονίζει πως ο συγκεκριμένος κινείται συχνά με τέτοιες ταχύτητες μέσα σε κατοικημένη περιοχή. «Αυτός έχει ένα γρήγορο, ακριβό αμάξι και συνηθίζει να τρέχει μέσα στο χωριό. Έβαζε και κόντρες με το αμάξι, τον ξέρουμε ότι τρέχει», επισημαίνει ο ίδιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου