Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Γιάννης Οικονόμου: Πρωτοφανές ότι το πετρέλαιο κίνησης είναι ακριβότερο από τη βενζίνη

«Δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στην υψηλή τιμή του πετρελαίου κίνησης ...εστίασε ο Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για νέα παρέμβαση τη σωστή στιγμή, χωρίς να είναι επιβλαβής για τα δημοσιονομικά.

«Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς, το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, είναι πρωτοφανές γεγονός», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου «δεν έχουμε άμεσα απόφαση, παρατηρούμε μετράμε, βλέπουμε, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν λειτουργούν σπασμωδικά, άλλα και δεν αδιαφορούμε, είμαστε εδώ, και όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο που θα έχει άμεση απόδοση και θα το καταλάβει ο κόσμος θα ανακοινωθεί στο σωστό χρόνο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως ξεκαθάρισε ότι «οι δυνατότητες μας δεν είναι ατέλειωτες, ζυγίζουμε τα πράγματα, σταθμίζουμε τις δυνατότητες» φέρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγήν τι συνέβη στη Βρετανία.

Υπάρχει, τόνισε, πρόβλημα με το πετρέλαιο κίνησης, στο σύνολο της αγοράς, όχι μόνο στο προσωπικό επίπεδο.

Για ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο σημείωσε ότι «οι επιδοτήσεις συνεχίζονται χωρίς καμιά αλλαγή και με μεγαλύτερες ενισχύσεις σε σχέση με πέρυσι όπως στο επίδομα θέρμανσης».

«Δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία με μυθεύματα με κατασκευές, με προπαγάνδα, με απειλές, να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μας πανικοβάλει, να μας τρομοκρατήσει, η πραγματικότητα είναι εδώ, και αντιστέκεται επίμονα» είπε.

«Οι θέσεις τους δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ανυπόστατοι κι ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του, και από την άλλη η χώρα μας έχεις καταφέρει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση» επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου