Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Η Γερμανία αποκτά τον 1ο παιδικό σταθμό για ομοφυλόφιλους!

 Το Βερολίνο αποκτά παιδικούς σταθμούς για ομοφυλόφιλους – η ματιά στον πίνακα εγείρει ερωτήματα

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη Γερμανία: πρόκειται να ανοίξουν δύο κέντρα ημερήσιας φροντίδας για γκέι και λεσβίες στο... Βερολίνο.

Αλλά μια ματιά στο προσωπικό της διοίκησης εγείρει ερωτήματα. Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει ένας κοινωνιολόγος που έχει κατηγορηθεί ότι υποστηρίζει την παιδοφιλία εδώ και 40 χρόνια.

Δύο κέντρα ημερήσιας φροντίδας για γκέι και λεσβίες πρόκειται να λειτουργήσουν στο Βερολίνο την επόμενη άνοιξη.

Το γερμανικό πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με την ομοφυλοφιλία και της LGBTQI+ κοινότητα.

Το σχέδιο ξεκίνησε από την Υπηρεσία Συμβουλευτικής Ομοφυλοφίλων του Βερολίνου, η οποία θέλει να ανοίξει ένα σπίτι πολλαπλών γενεών που θα περιλαμβάνει κέντρα ημερήσιας φροντίδας.

Η ιδέα είναι η ίδια όπως και σε άλλα κέντρα ημερήσιας φροντίδας, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος Marcel de Groot σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Bild”.

Αλλά ο queer τρόπος ζωής πρέπει να γίνει ορατός στα παιδιά, για παράδειγμα μέσα από βιβλία στα οποία ερωτεύονται δύο άνδρες και όχι μόνο ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα, εξηγεί.


Αμφιλεγόμενο προσωπικό: Μέλος του διοικητικού συμβουλίου κατηγορείται για υποστήριξη της παιδοφιλίας

Ωστόσο, μια ματιά στη διαχείριση των συμβουλευτικών υπηρεσιών για ομοφυλόφιλους προκαλεί αναστάτωση. Ένα μέλος, ο κοινωνιολόγος Rüdiger Lautmann, κατηγορείται ως υπέρμαχος της παιδοφιλίας. Το 1994 δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο “Die Lust am Kind. Το πορτρέτο του παιδόφιλου”.

Η κατηγορία: προώθησε την παιδοφιλία μέσω αυτού. Τρία χρόνια αργότερα, συνέβαλε σε ένα φυλλάδιο για τα παιδιά και τη σεξουαλικότητα, το οποίο αναφέρει ότι η σεξουαλικότητα μεταξύ παιδιών και ενηλίκων “βασικά επιβεβαιώνεται”.

Ο ίδιος ο Lautmann απορρίπτει τις κατηγορίες. Δεν θεωρεί ότι δεν υποστηρίζει την παιδοφιλία. Το μόνο που είχε προσπαθήσει ήταν να το κατανοήσει και να το περιγράψει.

Σύμφωνα με ένα ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν, ο Lautmann ήταν μάλιστα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας εργασίας Humane Sexuality Working Group, η οποία εκείνη την εποχή υποστήριζε τη θέση ότι οι παιδοσεξουαλικές επαφές μπορούσαν να είναι συναινετικές παρά τη διαφορά ηλικίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Επιπλέον, το 1979 ζήτησε να διαγραφεί το άρθρο 176, που αφορούσε την ποινικοποίηση των σεξουαλικών πράξεων σε βάρος παιδιών κάτω των 14 ετών.

Ο εκτελεστικός διευθυντής παραδέχεται: “Αυτό θα ήταν προβληματικό”

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, ο Lautmann δεν είχε καμία σχέση με τις καθημερινές δραστηριότητες του παιδικού σταθμού.

“Από τη δική μου άποψη, αυτό θα ήταν επίσης πολύ προβληματικό”, παραδέχεται μάλιστα. Το υπουργείο Παιδείας του Βερολίνου θέλει τώρα να συζητήσει τις αρμοδιότητες για τις περιοχές τους LGBTQI+ παιδικού σταθμού, δήλωσε στην Bild.

Οι δύο παιδικοί σταθμοί πρόκειται να φιλοξενήσουν 90 παιδιά, σύμφωνα με τον ιστότοπο με συμβουλές για ομοφυλόφιλους. Το προσωπικό δεν θα πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται ως ΛΟΑΤΚΙ*, αλλά θα πρέπει να συμφωνεί ότι αυτός ο κόσμος ζωής θα πρέπει να γίνει ορατός στα παιδιά.

Με πληροφορίες: bild.de | Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου