Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ιστορίες καθημερινής τρέλλας

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

          Βαδίζω επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας με κατεύθυνση το Ανώτατο Ειρηνοδικείο, μπαρδόν τον Άρειο Πάγο ήθελα να γράψω. Στη διασταύρωση με την οδό Πανόρμου ένας κάδος απορριμμάτων και μία ερυθρόλευκη κορδέλα κλείνουν την άνοδο προς τον Άγιο Δημήτριο, όπου υπάρχει κοσμοσυρροή για την εικόνα της Παναγίας της Σουμελά, αλλά είναι και...

παραμονή της εορτής, οπότε πανηγύρια κ.λπ. Εκεί και δύο αστυφύλακες. Ξαφνικά σταματάει ένας εποχούμενος μοτοσυκλέττας χωρίς κράνος με ξυρισμένο κεφάλι και τατουάζ σε όλο το κεφάλι και τον λαιμό, καθώς και στα χέρια από τον ώμο μέχρι τα δάχτυλα. Διαμαρτύρεται που οι αστυφύλακες του κλείνουν τον δρόμο. Αφιππεύει και κολλάει τη μούρη του στο πρόσωπο του ενός αστυφύλακα. Μιλάει ακατάληπτα, αλλά με ύφος εμφανώς απειλητικό. Ο αστυφύλακας του εξηγεί για πολλοστή φορά, ότι δεν μπορεί να περάσει. Αγριεμένος ο καβαλάρης μαρσάρει και απομακρυνόμενος φωνάζει: - "Θέλω να πάω στη δουλειά μου και δεν μ’ αφήνεις κωλόμπατσε.  Μαλάκα που γ..μιέται η μάνα σου η π..τάνα."

    Έφθασα στο Ιλίου Μέλαθρον. Στην αίθουσα των αστικών υποθέσεων ξαναθαύμασα την απλή φιγούρα του Ιησού στο εικόνισμα πάνω από την προεδρική έδρα. Πήγα και στην αίθουσα των ποινικών υποθέσεων, όπου  υπάρχει εικόνισμα με τον Ιησού φέροντα στέμμα χρυσό ως της βασίλισσας Ελισάβετ και χρυσοποίκιλτα άμφια. Προς τί αυτή η διαφορά; Ήταν ο Ιησούς, όπως τον αποτυπώνει το εικόνισμα της αίθουσας των ποινικών δικών; Απόρησα για πολλοστή φορά.

    Και μετά πληροφορήθηκα, ότι ο βουλευτής Πάτσης διεγράφη από τη ΝΔ, όχι επειδή ησχολείτο με κόκκινα δάνεια κ.λπ. και είχε αγοράσει μέσω εταιρείας του δάνεια € 63 εκ. αντί € 4,3 εκ., αλλά επειδή δεν είχε περιλάβει τα € 4,3 στη δήλωσή του. Φαντάζομαι, ότι ο εν λόγω θα φρόντισε δεόντως μερικούς οφειλέτες από το εκλογικό σώμα τών Γρεβενών. Για την ψυχή τού μπαμπά του. Και μετά πληροφορήθηκα, ότι παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, επειδή τα ΕΛΤΑ συνεργάζονταν με τον Πάτση και κατέβαλαν ουχί ευκαταφρόνητα ποσά  για ανύπαρκτες υπηρεσίες. Κατά τα πωλητικά ειωθότα. Το χρήμα των δύστυχων φορολογουμένων είναι εκεί, για να επιπίτπυον επ’ αυτού τα πάντός είδους λαμόγια.

     Ο Πάτσης εξεθείασε τον σύζυγο της Μαρέβας που τον διέγραψε από τη ΝΔ. Όμως δεν ήξερε ο Πάτσης, ότι δεν μπορούσε να κάνει αυτά που έκανε. Δεν τον ενημέρωσε και κανείς τον καημένο. Παρακαλούνται άπαντες να μην κάνουν λόγο για «σκάνδαλο Πάτση», καθότι, ως γνωστόν, τα σκάνδαλα παραγράφονται. Άλλωστε, η αδελφή τού συζύγου της Μαρέβας δεν είχε ξεχάσει να δηλώσει στο «πόθεν έσχες» $1.000.000 και απηλλάγη ποινικώς ελλείψει δόλου; Το είχε ξεχάσει η καημένη, η οποία, σημειωτέον, δεν παρέλειψε να μεμφθεί το κώμα τής οικογενείας, ότι αντέδρασε με μεγάλη καθυστέρηση στο σκάνδαλο, μπαρδόν «υπόθεση» ήθελα να γράψω, Πάτση.

     Εν συνεχεία τα ΜΜΕ με βομβάρδισαν με όλα τα αξιόλογα εγκληματικά νέα. Για την 38χρονη, για το κτήνος του Κολωνού, για την 33χρονη που τώρα είναι 34χρονη, για τον Μπάμπη, για τον 28χρονο που σκότωσε μία κορασίδα 15 ετών και σακάτεψε τη μητέρα της και την αδελφή της εγκαταλείποντάς τες  κ.λπ. Την ώρα που άκουγα όλα αυτά τα ωραία, απορούσα που ένα λεωφορείο εκινείτο στη λεωφορειολωρίδα με πολύ μικρή ταχύτητα. Καθώς το προσπερνούσα, είδα να κινούνται προ αυτού 9 ποδηλάτες κατά  τριάδες.  Έτσι γούσταραν, έτσι έκαναν.

    Την επικαιρότητα απασχόλησε, πάντως, και ο νέος πρωθυπουργός τής Αγγλίας. Θα θα θα και αυτός. Τουλάχιστον δεν ξεφτιλίστηκε, όπως ο ΓΑΠ και ο Αλαίκσοις. Δεν εξελέγη με ψηφοφορία ως μοναδικός  υποψήφιος για την αρχηγία τού κώματός του.

    Κατά τα λοιπά ενημερώθηκα, ότι διεπράχθη και άλλος βιασμός. Εις βάρος 34χρονης. Το θέμα δεν είχε δημοσιοποηθεί, μέχρι που κάποιο πουλάκι μού σφύριξε, ότι στη βιασθείσα τηλεφώνησε δημοσιογράφος. Πού βρήκε η δημοσιογράφος όνομα και τηλέφωνο; Και μετά ψάχνει  ο Παναθηναϊκάκιας να βρει πώς διαρρέουν τα στοιχεία των δικογραφιών. 

     Η τηλεοπτική ανάλυση ποινικών υποθέσεων από τους δικηγόρους που τις χειρίζονται συνεχίζεται αμείωτη.  Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχει διατάξει πειθαρχική διερεύνηση για κατάφωρη παραβίαση του Κώδικος Δικηγόρων και του Κώδικος Δικηγορικής Δεοντολογίας. Δεοντολογίας; Τί ‘ναι τούτο πάλι;

Σώτος   

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου