Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Τί θα γινόταν αν …..

 …. μία γυναίκα διέδιδε μέσω διαδικτύου αισθησιακές στιγμές με τον σύντροφό της; Άλλοι θα θαύμαζαν τις σεξουαλικές επιδόσεις του Μήτσου αναφωνώντας «και πολύ γα…άς ο πο..ράς ο Μητσάρας!»  και άλλοι θα διερωτώντο «τί θέλει τώρα να μας πει το πουτανάκι;».

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

     Στην κορυφή τής επικαιρότητας των ημερών ο Στάθης των Ράδιο Αρβύλα και τα διεστραμμένα καμώματά του.  Μέχρι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αισθάνθηκε την ανάγκη να μας ενημερώσει, ότι ο Στάθης συνελήφθη. Να μη λείψει από το φλέγον ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία χρονιάρες μέρες, περισσότερο και από την ανατίμηση βασικών ειδών διατροφής, την εκτόξευση στα ουράνια της τιμής τής ενέργειας, τις τουρκικές απειλές και την πανδημία φυσικά. Δώσε Στάθη στο λαό και πάρε του την ψήφο.   

    Αναρωτιόμουν γιατί το αδίκημα του εν λόγω δοχείου νυκτός είναι αυτόφωρο, εξ ου και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αφού οι γελοίες ενέργειές του έλαβαν χώρα  προ μηνών ή ετών. Μετά πληροφορήθηκα, ότι διώκεται για έγκλημα κατ’ εξακολούθηση τελεσθέν, εξ ου και κακουργηματικής μορφής. Παράξενο, διότι κατά τον νόμο είναι κακούργημα η διάδοση προσωπικών δεδομένων, όταν υπάρχει περιουσιακό όφελος ή σκοπός περιουσιακής βλάβης τρίτου, περί των οποίων δεν μας είπε κάτι ούτε ο υπουργός ΠΡΟΠΟ. Αλλά και περί κακουργήματος, αν πρόκειται, προς τί η σύλληψη, αφού δεν υπάρχει αυτόφωρο; Ίσως επειδή σχεδίαζε τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων, όπερ παράδοξο, ή τη φυγή του στο εξωτερικό [τυχαίο, ότι όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν, ότι έφυγε στο Μεξικό;].

       Και τότε θυμήθηκα και κάτι άλλο: ότι η κατά συνήθεια τέλεση αδικήματος δεν αποτελεί πλέον επιβαρυντική περίπτωση   με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, όπως μας πληροφορεί η αιτιολογική έκθεση αυτού   

«Καταργείται το κατά συνήθεια τελούµενο έγκληµα ως διακεκριµένη µορφή αξιόποινης πράξης, καθώς έγινε δεκτό ότι η ύπαρξη «σταθερής ροπής» στην τέλεση ενός εγκλήµατος υποδεικνύει µείωση των δυνατοτήτων του δράστη να αντισταθεί στην τέλεση της αξιόποινης πράξης, που θα έπρεπε να οδηγεί σε µείωση και όχι σε επαύξηση της ποινικής κύρωσης (άρθρο 13 στ. ε΄).»

   Έτσι λοιπόν. Ο Στάθης δεν μπορούσε να αντισταθεί στη σταθερή ροπή του να ασχημονεί, εξ ου και δεν πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά για όσα γλοιώδη διέπραξε προ της 01.07.2019 που άρχισε να ισχύει ο νέος ΠΚ. Αυτός είναι ο λόγος που «έγινε δεκτό» λέει η αιτιολογική έκθεση. Δεκτό από ποιούς; Από τους σοφούς νομικούς της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής  που συνέταξαν τον νέο κώδικα προς μεγάλη τέρψη των παντοειδών λαμογίων.

    Το ερώτημα του τίτλου του πονηματιδίου τούτου με οδήγησε και σε άλλη απορία: γιατί υπάρχουν οίκοι ανοχής μόνον για άρρενες και όχι και για θήλεα;

    Εν κατακλείδι: δεν είναι τυχαίο, ότι η γυναίκα αποκαλείται ασθενές φύλο. Ούτε ότι ο άρρην επαινείται για τις ερωτικές κατακτήσεις και επιδόσεις του, ενώ η γυναίκα  πρέπει να τις κρύβει βαθειά μέσα της, για να μη χαρακτηρισθεί πόρνη. Γι’ αυτό και καμμία γυναίκα δεν πρόκειται ποτέ να αναρτήσει στο διαδίκτυο σκηνές από ερωτικές περιπτύξεις  της με τον σύντροφό της.  Ας μην ξεχνάμε και το βάρβαρο έθιμο του απλώματος στο μπαλκόνι του ματωμένου σεντονιού μετά την πρώτη νύχτα του γάμου. Εις απόδειξη της αγνότητος της νύφης. 

    Πώς αποκαλούσαν τον αγώνα τους υπέρ της συνεπιμέλειας τέκνων οι διαζευγμένοι πατεράδες; «κάτω η μητριαρχία».  Μάρανε τους υπέρμαχους της πατριαρχίας το πιο απλό πράγμα που επιτάσσει η φύση: να έχει η νουνεχής μητέρα τον πρώτο λόγο στην επιμέλεια του παιδιού.

    Ασχολήθηκα κι’ εγώ λοιπόν με τον Στάθη και τις ασχήμιες του, ενώ θα έπρεπε να επισημάνω την πολύ απεχθέστερη στάση εισαγγελέως και αστυνομικών που νόθευσαν έγγραφα, καταχώνιασαν δικογραφίες και άλλα ωραία, με σκοπό να μην απονεμηθεί δικαιοσύνη.  

https://www.newsbreak.gr/dikaiosyni/279010/apokalypsi-sto-edolio-eisaggeleas-kai-astynomikoi-gia-notheysi-eggrafon/

 

    Αλλά και το φαινόμενο των πλαστών πιστοποιητικών για συνταξιοδότηση, για νομιμοποίηση λαθρομεταναστών και άλλα πολλά. Κυρίως, όμως, να αναπαραγάγω ένα εξαιρετικό και ελπιδοφόρο κείμενο  Ειρηνοδίκου τινός ονόματι Αφροδίτη Σακελλαροπούλου: 

 

Ομιλία κ. Αφροδίτης Σακελλαροπούλου, Ειρηνοδίκη, στη ΓΣ της ΕνΔΕ 18-12-2021 

Kύριοι συνάδελφοι, κύριοι μέλη του ΔΣ της Ενωσης, κύριε Πρόεδρε της ΕΝωσης, κύριε Πρόεδρε,

Ανήκω σε αυτούς που σας ψήφιζαν, δεν ξέρω επί πόσες εκλογικές αναμετρήσεις, δεν μετράω πόσα χρόνια εκλέγεστε, παλιώσατε βλέπετε, γιατί πίστευα ότι θα πετύχετε τους εξής 4 στόχους: 1) ενότητα στην Ενωση, 2) προώθηση των συμφερόντων των Δικαστών, 3) άνοιγμα της Ενωσης στην κοινωνία και 4) πάλη για τα δίκαια αιτήματα των Ειρηνοδικών.

1) ενότητα στην Ενωση. Δεν εφαρμόσατε ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου σας περί ελεύθερης χρήσης της ιστοσελίδας της Ενωσης από τα μέλη της, από εμάς δηλαδή, την οποία εν τέλει παρέχετε μόνο για τις δημοσιεύσεις, με τις οποίες εσείς συμφωνείτε. Και απόδειξη είναι, ότι ενώ σας απέστειλα αίτημα με mail προκειμένου να αναρτήσετε και ηλεκτρονικά το αίτημα 86 Ειρηνοδικών για ηλεκτρονική ψηφοφορία, αδιαφορήσατε. Φιμώνετε δηλαδή. Δημιουργήσατε κλειστές διαδικτυακές ομάδες με μέλη μόνο οπαδούς σας. Περιθωριοποιείτε δηλαδή. Το κλίμα επί των ημερών σας είναι ψυχροπολεμικό, εμφυλιοπολεμικό, πολωτικό. Ανθρωποφαγία, κανιβαλισμός επικρατεί μεταξύ των ομάδων και των σκληρών πυρήνων τους, όποιος δεν ταυτίζεται με την πλειοψηφία χαρακτηρίζεται ως δούρειος ίππος, δάκτυλος. Αντίστοιχα, όποιος δεν ταυτίζεται με την μειοψηφία «ξεπλένει», ζηλεύει, υπονομεύει…με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι που θέλουν να βρίσκονται στην μέση παρακολουθούν ενεοί και κεχηκότες. φοβούντα, και απέχουν νοιώθοντας την μοναξιά του σχοινοβάτη.

2) προώθηση των συμφερόντων των δικαστών: Μοναδική σας εμμονή είναι να αποκλείσετε τους συνταξιούχους δικαστές από την ενασχόληση με τα κοινά και την περαιτέρω επαγγελματική δραστηριότητα λες και είναι εκ προοιμίου διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι. Ενώ δεν επιδιώκετε το ίδιο για τους εν ενεργεία σε περίπτωση π.χ. που θελήσουν να πολιτευθούν. Και αυτό θα τεθεί στην επόμενη καταστατική ΓΣ. Σπεύσατε να προκαταλάβετε την κρίση του Μισθοδικείου εκδίδοντας ανακοίνωση κατά της ομαδικής προσφυγής συναδέλφων που διεκδικούσαν την ακύρωση της κατάργησης της φοροαπαλλαγής του 25% και αναδρομικά μάλιστα με την δικαιολογία, ότι δεν δικαιούμαστε να φορολογούμαστε χαμηλότερα από τους βουλευτές. Ενώ γνωρίζετε ότι εμείς δεν έχουμε ούτε τις ίδιες ατέλειες με τους βουλευτές, ούτε τις παροχές ούτε τις αποζημιώσεις, οι δε αποδοχές μας είναι υποπολλαπλάσιες. Απορώ μάλιστα γιατί δεν διανοούμαστε να διεκδικήσουμε και εμείς τις ίδιες παροχές. Χαρίσατε στους δικηγόρους σε μία νύχτα τις εκλογές των σωματείων και ύστερα προκαλέσατε ρήξη, επειδή δεν σας τις ξανάδωσαν πίσω σαν το παιδί που ζητάει το δώρο του πίσω, όταν πάει σε μία γιορτή και δεν το αφήνουν να παίξει με το δώρο που έφερε. Και χειριστήκατε σωστά την περιπέτεια του άρθρου 40 και οφείλουμε να αναγνωρίζουμε όχι μόνο να καταγγέλλουμε, όμως αν  είχατε ήδη διεκδικήσει την επιμόρφωση που μας αξίζει, με τον τρόπο που πρέπει, τις εκπαιδευτικές μας άδειες, δεν θα προσπαθούσαν να μας επιβάλουν αυτό. Δεν έχετε όραμα. Ζητάτε την συμπαράστασή μας, επειδή δεν σας καλεί το Υπουργείο στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. Την έχετε. Όμως κρινόσαστε εκ του αποτελέσματος. Ας φροντίζατε να είχατε αγαστές σχέσεις. Αν δεν μπορείτε εσείς, ο επόμενος. Αλλά φταίμε εμείς. Γιατί όταν τα κριτήρια ψήφου είναι πολιτικές ιδεολογίες, κοσμοθεωρίες, φιλίες, κουμπαριές, προεκλογικά τραπέζια σε σπίτια και σε μαγαζιά, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Ουδέν πετύχατε για τους δικαστές. Ουδέν διεκδικήσατε. Ούτε μία συμβολική έστω παροχή. Ούτε ενδιαφέρον για τα οδοιπορικά μας, τα οποία τα λαμβάνουμε μετά από 2 χρόνια, αν τα λάβουμε. Τώρα, μετά από τόσα χρόνια εκλεγμένος Πρόεδρος, θυμηθήκατε να διεκδικήσετε την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης, τις συντάξεις που πρέπει, για προεκλογικούς και μόνο λόγους. Πουλάτε ελπίδα.  Οι αλλαγές του ΚΠολΔ με το N. 4842/2021.

3) άνοιγμα της Ενωσης στην κοινωνία: η μόνη σας ανακοίνωση σχετικά την πληττόμενη ελληνική κοινωνία ήταν μία ανακοίνωση για τα δικαιώματα ενός κρατουμένου για μία δηλαδή συγκεκριμένη περίπτωση, όπου θα επιλαμβανόταν η ελληνική δικαιοσύνη εντός ολίγων ημερών. Ουδείς κ.Πρόεδρε όμως δικαιούται να επεμβαίνει δημοσίως* σε εκδικαζόμενες περιπτώσεις ούτε ο Πρόεδρος της ΕΝΔΕ ούτε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και μία αδιάφορη ανακοίνωση για τις συναθροίσεις εν καιρώ lock down άνευ ουσίας αφού αφενός ήταν ένα μέτρο παροδικό αφετέρου οι συναθροίσεις εν τέλει επραγματοποιούντο κανονικά. Για τους νόμους που πτωχοποιούν τον ελληνικό λαό, όπως ο νέος πτωχευτικός, ο 4745/2020, με βάση τον οποίον οι υποθέσεις των υπερχρεωμένων αποσύρονται, όχι μόνο σιωπήσατε, αλλά συνδράματε με την ομάδα εργασίας που στείλατε. Εμείς ξέρουμε την απελπισία των οφειλετών που οι υποθέσεις τους αποσύρονται. Εσείς βρίσκεστε στον θρόνο σας.

 4)Και ερχόμαστε στον τέταρτο και βασικότερο λόγο που σας ψήφιζα, πάλη για τα δίκαια αιτήματα των Ειρηνοδικών. Χρόνια τώρα οι δικοί σας Ειρηνοδίκες, αυτοί που σας ψηφίζουν τυφλά, αφήστε εμάς τους άλλους, εμάς ούτε να μας κοιτάξετε, χρόνια σας απευθύνουν εκκλήσεις για τους Ειρηνοδίκες της παραμεθορίου, των νησιών, της επαρχίας, που είναι αποκλεισμένοι 365 ημέρες τον χρόνο λόγω αποκλειστικής ανάληψης υπηρεσιών ερευνών, λόγω μόνιμης αναπλήρωσης σε συνθέσεις τριμελών ακόμα και όταν υφίστανται πλέον των δύο συνθέσεων. Σας απευθύνουν εκκλήσεις για την αφαίρεση των μη δικαιοδοτικών καθηκόντων των Ειρηνοδικών, όπως δηλώσεις τρίτων, θεωρήσεις βιβλίων, που ούτε οι υπόλοιποι δικαστές του πρώτου βαθμού έχουν και μας καθιστούν όμηρους για μία υπογραφή που θα μπορούσε να την θέσει και η γραμματεία. Και από όλα αυτά αρκεστήκατε στην παράλληλη ανάληψη των ενόρκων βεβαιώσεων και από τους δικηγόρους που όμως δεν λύνει το πρόβλημα της ομηρείας. Αδιαφορήσατε στο αίτημα μισθολογικής εξομοίωσης των Ειρηνοδικών που σας έθεσαν μέλη της μειοψηφίας όχι μόνο για να μην δρέψουν τις δάφνες αλλά και γιατί μας έχετε δεδομένους σαν ψηφοφόρους και δεν θέλετε να σπαταλήσετε τις πιέσεις και δυνάμεις σας στο Υπουργείο για Ειρηνοδίκες. Ενώ γνωρίζουμε ότι δάφνες όλοι μπορούν να διεκδικούν, αλλά η κοινή γνώμη τις αποδίδει εν τέλει σε αυτόν που υλοποιεί και όχι που κάποτε πρότεινε. Και ενώ θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε το άρθρο 15 του νόμου της ΕΣΔΙ που εξομοιώνει τις αποδοχές των σπουδαστών Ειρηνοδικών με τους άλλους. Πως άραγε αυτοί οι τελειόφοιτοι Ειρηνοδίκες θα μεταβούν σε ένα άλλο μισθολογικό καθεστώς. Και δεν αρκεί ότι αδιαφορήσατε σε θέματα Ειρηνοδικών, αλλά προχωράτε και σε πράξεις ολέθριες. Με σημαντικότερη την ύστατη προσπάθειά σας να κερδίσετε τις επερχόμενες εκλογές με την λεγόμενη καθετοποίηση της ύλης στον πρώτο βαθμό, ήτοι την ανάληψη όλης της ειδικής διαδικασίας ανεξαρτήτως ποσού και του οικογενειακού από τα Ειρηνοδικεία καθιστώντας τα Πρωτοδικεία ποινικά δικαστήρια, δικαστήρια τακτικής και δικαστήρια εφέσεων. Και όλα αυτά χωρίς ουδεμία πρόβλεψη για μισθολογική ή υπηρεσιακή εξομοίωση ούτε καν για αύξηση οργανικών. Και το εκβιαστικό δίλημμα που μόλις θέσατε εσείς ο ίδιος στην ομιλία σας ότι δηλαδή χωρίς καθετοποίηση της ύλης δεν έχει μισθολογική εξομοίωση το απορρίπτουμε και σας το επιστρέφουμε. Χρησιμοποιείτε Ειρηνοδίκες που τους βαφτίσατε Επιτροπή αντλώντας τους από τα μεγάλα Ειρηνοδικεία της χώρας προκειμένου να έχετε τον έλεγχο της μάζας γιατί ως μάζα μας αντιμετωπίζετε, βασιζόμενος στις καλές συναδελφικές σχέσεις που επιθυμούν να έχουν οι συνάδελφοί μου μεταξύ τους στο φιλότιμό τους δηλαδή και γι’ αυτό τον λόγο δεν αντιδρούν στο εκτρωματικό σας σχέδιο. Ταυτόχρονα, παραπλανάτε τους Πρωτοδίκες γιατί τους αποκρύπτετε ότι τάση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο είναι η μείωση θέσεων εργασίας στην δικαιοσύνη, μείωση μισθών, φθηνή δικαιοσύνη. Και αυτό αποδεικνύεται από μία σειρά νόμους σχετικά με την διαμεσολάβηση, τεχνητή νοημοσύνη κ.λπ. στους οποίους και εσείς αντιδράτε. Και έτσι θα έχετε πετύχει το σχέδιό σας να κερδίσετε τις εκλογές με τις ψήφους αυτή την φορά των Πρωτοδικών και λιγότερο των Ειρηνοδικών που σας πίστεψαν τις προάλλες και να είμαστε η πρώτη χώρα διεθνώς όπου οι Ειρηνοδίκες θα έχουν πολλή δουλειά αλλά σίγουρη δουλειά και οι υπόλοιποι θα μειώνονται. Υπάρχει ένας πολιτικός όρος, ο όρος «οπορτουνισμός». Αναλογιστείτε μόνος σας αν αυτή σας η στρατηγική εμπίπτει στην σημασία του όρου «οπορτουνισμός». Με αυτό δε τον τρόπο μιμείστε αυτούς τους οποίους στηλιτεύσατε κάποτε, αυτούς δηλαδή που αύξησαν με ένα νόμο τις θέσεις Προέδρων Εφετών, ενώ εσείς κάνετε κάτι πολύ χειρότερο, με ένα νόμο επιχειρείτε να αλλάξετε ριζικά τη δομή της δικαιοσύνης. Και αδιαφορήσατε στο δημοκρατικό αίτημα 86 Ειρηνοδικών για ηλεκτρονική ψηφοφορία. Όμως εμείς οι 86 δεν θα σταματήσουμε εδώ, πείτε μας αντιθεσμικούς, πείτε μας όπως θέλετε. Θα προχωρήσουμε κύριε Πρόεδρε, και 6 νάμαστε και 1 και μισός. Κύριοι συνάδελφοι, η ανανέωση στην Ενωση θα έρθει από την βάση, τους Ειρηνοδίκες, τους παρίες, τα υποζύγια της δικαιοσύνης. Με πρωτοπόρους τους Ειρηνοδίκες που ούτε Υπουργοί, ούτε γενικοί γραμματείς, ούτε πρόεδροι ανεξάρτητων αρχών, ούτε βουλευτές θα γίνουμε. Που πλέον δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Μαζί με τους δικαστές όλων των βαθμών που θέλουν να έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στο κέντρο χωρίς να φοβούνται και χωρίς να ντρέπονται γι’ αυτό. Η ανανέωση θα έρθει με νέο αίμα, νέους ανθρώπους που θα αντικασταστήσουν τους  παλιούς και τις φιλοδοξίες τους. Σας καλώ σε συστράτευση όχι για να ψηφίσετε τη μία ή την άλλη ομάδα ή εμένα ή κάποιον άλλον, αλλά για να συμμετέχετε εσείς οι ίδιοι ενεργά στα κοινά της Ενωσης όχι ως απλοί ψηφοφόροι, αλλά ως υποψήφιοι. Στόχος δεν είναι να φύγει η μία 8αδα και να έρθει η άλλη. Στόχος είναι να φύγουν όλοι και το συμβούλιο να πλημμυρίσει με νέους ανθρώπους όλων των βαθμών. Εχετε ευθύνη απέναντι στην Ενωση. Δεν σας ζητάω να αποφασίσετε. αν θα αγωνιστώ γι’ αυτό. Σας ζητάω να αποφασίσετε, αν θα το κερδίσω. Τέλος επειδή δεν κατάφερα να εκλεγώ, κλείνω με john Steinbeck, σταφύλια της οργής, «Θα είμαι τριγύρω, στο σκοτάδι. Θα βρίσκομαι παντού. Όπου κι αν κοιτάξεις – όπου θα γίνεται μάχη θα είμαι εκεί.. Θα είμαι εκεί που οι άνθρωποι φωνάζουν όταν θα είναι οργισμένοι».

        «Τί θα γινόταν, άραγε, αν και οι ενώσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης δεν αποτελούσαν μαγαζάκια κωματικών παρατάξεων;» αναρωτήθηκα. Ούτε Στάθηδες θα είχαμε, ούτε επίορκους δημόσιους λειτουργούς, ούτε πελατειακό κράτος, ούτε λαδιάρηδες λακέδες πωλητικούς και ατάκες της πλάκας, ούτε, κατ’ επέκταση, ατελές Κτηματολόγιο κ.λπ. Συμφορά μας!!!!

Σώτος

*Εδώ κάποιο φάουλ. Δίνει την εντύπωση, ότι επιτρέπεται η επέμβαση, αρκεί να μην είναι δημόσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου