Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Ηλίας Μόσιαλος βιογραφικό

 Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι βέρος Θεσσαλός, οικονομολόγος και πολιτικός. Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1960, στη Δράμα, όπου υπηρετούσε ως καθηγητής Γυμνασίου, ο πατέρας του Αρχοντής Μόσιαλος, ο οποίος κατάγεται από τα Κανάλια Καρδίτσας κοντά στο Μουζάκι. Η μητέρα του Βασιλική Γάγαλη, είναι... συμβολαιογράφος Τρικάλων, με καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών (Τσούρχλι). 

Αδερφός του είναι ο δημοσιογράφος και ποιητής Χρήστος Ξανθάκης (άλλαξε το επίθετό του), φανατικός χριστιανομάχος, που αυτοπροσδιορίζεται ως "αντίχριστος", με σημαντικό έργο, στο οποίο αναδεικνύει τις κοινότητες των ομοφυλόφιλων.
ο Χρήστος Ξανθάκης-Μόσιαλος


Η προγιαγιά του Ηλία Μόσιαλου, Βασιλική Γάγαλη, ήταν μια θεοσεβούμενη γυναίκα, η οποία -τι σύμπτωση!- έζησε στα Γρεβενά, την περίοδο της μεγάλης γρίπης του 1918, και έφερε από Μοναστήρι μια εικόνα, που έσωσε το χωριό, σύμφωνα με διηγήσεις (εδώ)

Ο πατέρας του ήταν κομμουνιστής, οργανωμένος στο Κ.Κ.Ε., διώχθηκε και φυλακίστηκε το 1949 στο Γεντί Κουλέ, στο ίδιο κελί με τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη.

Ο Ηλίας τελείωσε το 2ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων και κατόπιν το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων, με πολύ καλές επιδόσεις. Ως γνήσιος κομμουνιστής, αφού τελείωσε την Ιατρική Αθηνών, όπου ήταν φίλος και συνοδοιπόρος του Νίκου Φίλη, συνέχισε τις σπουδές του στην καπιταλιστική Αγλλία, όπου σπούδασε Διοίκηση Μονάδων Υγείας, στην σχολή Brian Abel-Smith του London School of Economics, η οποία πήρε το όνομά της από τον Οικονομολόγο Brian Abel-Smith, που θεμελίωσε τα Οικονομικά της Υγείας.

Εξελέγη βουλευτής το 2009 με το ΠΑΣΟΚ και το 2011 ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου (ΓΑΠ) με καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου στην κυβέρνηση Παπανδρέου, θέση που διατήρησε μέχρι και τον Νοέμβριο του 2011. Από τη θέση αυτή υπερασπίστηκε τις πολιτικές του Γιώργου Παπανδρέου.

Βίντεο του 2011:


"Μέσα" σε όλα τα κόμματα


Αργότερα, συνέβαλε με τις ιδέες του, στη διαμόρφωση της πολιτικής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ



Είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα, δημοσιογράφο και καθηγήτρια του L.S.E. Λίλυ Χουλιαράκη, αδερφή του αν.Υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Χουλιαράκη, που χειρίστηκε το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.



Τον Μάρτιο του 2020, στα πλαίσια του "μπολιάσματος" της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, με κομμουνιστές, που προσκύνησαν τον καπιταλισμό, ανέλαβε θέση ως κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.


O Ηλίας Μόσιαλος λοιπόν, δεν είναι "εβραίος", όπως γράφουν εδώ και ΄κει διάφοροι φαιδροί (ο πατέρας του είναι από τη Τρίκαλα και η μάνα του απ΄τα Γρεβενά), δεν είναι γιατρός (δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα) και δεν είναι νεοδημοκράτης. 

Είναι ένας πανέξυπνος Έλληνας κομμουνιστής, που τον "αξιοποιεί" ο Μητσοτάκης, όπως όλους τους κομμουνιστές, που είναι έτοιμοι να προσκυνήσουν τη Ν.Δ. αρκεί να είναι καλά τα λεφτά και οι τίτλοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου