Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Στην Τουρκία για ψώνια αδερφές μου... Τζάμπα όλα !

 Η βουτιά της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ (1/0,071 σήμερα), κάνει τα ψώνια στην Τουρκία, τα φθηνότερα σε όλη την περιοχή. Ενδεικτικά, σήμερα, στο σουπερ μάρκετ, το λίτρο Coca cola έχει ... 40 λεπτά, το γιαούρτι έχει 1 ευρώ το κιλό, το κασέρι 2 ευρώ το κιλό, οι ελιές 1 ευρώ το κιλό και η σόμπα Kumtel (τουρκική φυσικά), 13 ευρώ. Στην Ελλάδα την πουλάνε 59,90. 

Γενικά, το καλάθι στο σούπερ μάρκετ, που γεμίζει εδώ με 100 ευρώ, εκεί γεμίζει με 25. Οι τιμές είναι στο ένα τέταρτο των ελληνικών και σε λίγο στο ένα δέκατο.

Ένα στρώμα από τα "αμερικάνικα", που διαφημίζει ελληνική εταιρεία και πωλείται στην Ελλάδα 299 ευρώ, έχει σήμερα 89 ευρώ στην Τουρκία. Τα οποία όμως είναι το 1/2 του μισθού τους.

Χαράς Ευαγγέλια για τους εισαγωγείς έλληνες, που ψωνίζουν τα πάντα απ΄την Τουρκία. Για έναν καναπέ, που πουλάει ελληνική αλυσίδα (κρύβοντας ότι είναι τούρκικος), πρέπει να πληρώσει στον Τούρκο 990 λίρες (70 ευρώ) κι εδώ τον βλέπω στον κατάλογο 369 ευρώ!

Βουρ για ψώνια στην Τουρκία; Οχι, επιμένουμε ελληνικά, αλλά να συμμαζευτούν λίγο τα ελληνικά σούπερ μάρκετς που πήγαν τις τιμές στο Θεό...

Και για τους ....μερακλήδες που κάτω απ΄την κοστουμιά φοράνε string (φουλ στην Ελλάδα από τέτοιους), τα στρινγκ έχουν 60 λεπτά! Με 5 ευρώ, παίρνεις 8 στριγκ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου