Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Μετάλλαξη Omicron: To νέο ασυνήθιστο σύμπτωμα

 H νέα μετάλλαξη Omicron του κοροναϊού εμφανίζεται σε ολοένα και περισσότερες χώρες με τη Μεγάλη Βρετανία να αναμένει την πλήρη επικράτησή της έναντι της μετάλλαξης Delta.

Η συγκεκριμένη χώρα, καθώς έχει... τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη, έχει και μια πρώτη εικόνα για τα συμπτώματα της νέας μετάλλαξης.

Από τα περιστατικά που φτάνουν στο NHS πέντε είναι τα συμπτώματα που φαίνεται να εμφανίζονται ξανά και ξανά σε θετικά με κοροναϊό άτομα,
υποδηλώνοντας ότι είναι αυτά που πρέπει να χτυπήσουν το καμπανάκι του ελέγχου.



Όπως συμβαίνει με πολλές από τις παραλλαγές του κοροναϊού, τα συμπτώματα της Omicron έχουν μετακινηθεί έξω από το βασικό τρίο που αναφέρεται στον ιστότοπο του NHS: πυρετό, βήχα και απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα που πρέπει να εντοπίσετε είναι οι νυχτερινές ξαφνικές εφιδρώσεις. Όταν ξυπνάτε με σεντόνια, πιτζάμες και τα μαλλιά σας εμποτισμένα με ιδρώτα.Τα 5 βασικά συμπτώματα που πρέπει να χτυπήσουν καμπανάκι

Ένας γενικός γιατρός στη Νότια Αφρική είπε στο Υπουργείο Υγείας ότι η νυχτερινή εφίδρωση έχει αρχίσει να γίνεται ενδεικτικό σημάδι στη χώρα. Πολλοί ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στην Omicron λένε ότι εμφάνισαν νυχτερινές εφιδρώσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα στοιχεία έχουν καταγραφεί από τα κρούσματα μέχρι στιγμής, 5 είναι τα κρούσματα που πρέπει να μας προβληματίσουν:• Κόπωση• Ξηρός βήχας• Ξηρός λαιμός (όχι πονόλαιμος αλλά μια αίσθηση γδαρσίματος)• Ήπιοι μυϊκοί πόνοι• Νυχτερινή εφίδρωση

Οι γιατροί είπαν επίσης ότι οι ασθενείς δεν φαίνεται να υποφέρουν από πονόλαιμο, όπως συμβαίνει με τη μετάλλαξη Delta, αλλά με μία αίσθηση ενός ενοχλητικού γδαρσίματος στο λαιμό.

Νοτιοαφρικανοί γιατροί, που έχουν δει την πλειονότητα των περιπτώσεων μέχρι στιγμής, δήλωσαν ότι τα νέα κρούσματα της παραλλαγής Omicron έχουν ως επί το πλείστον ήπια συμπτώματα, που μοιάζουν με απλή γρίπη.

Καθώς η παραλλαγή άρχισε να μολύνει περισσότερους ανθρώπους, τα πιο κοινά σημάδια ήταν κόπωση, ήπιοι μυϊκοί πόνοι, ξηρός βήχας και γδάρσιμο στο λαιμό.

Οι ασθενείς με Omicron δεν φαίνεται επίσης να αναφέρουν ότι έχασαν την αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησης, ένα βασικό σύμπτωμα σε προηγούμενες λοιμώξεις από τον Covid.



giatros-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου