Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Κουρτζίδης: Γιατί δεν χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα στον Γιώργο Τράγκα

O Γιώργος Τράγκας έγινε αστρόσκονη, όπως άλλωστε προέβλεπε συχνά στις εκπομπές του, λόγω του σοβαρότατου προβλήματος με το σάκχαρό του.
 Στον θάνατο του Γιώργου Τράγκα και στο θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, Πάρις Κουρτζίδης, με ανάρτηση του στα... μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως τονίζει οι άνθρωποι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη (όπως ο Γ.Τράγκας) ενδείκνυται να πάρουν μονοκλωνικά αντισώματα, παρόλα αυτά ο Γιώργος Τράγκας όταν προσπάθησε να κάνει αίτημα στην πλατφόρμα παρατήρησε ότι είχαν αφαιρέσει τους διαβητικούς και τους υπέρβαρους.

Επίσης σημειώνει ότι ο δημοσιογράφος εισήχθη στο νοσοκομείο αργά και τότε δεν μπορούσαν να χορηγηθούν τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Π.Κουρτζίδη

«Για να βάζουμε πράγματα στη θέση τους για τον άδικο χαμό του προέδρου Γ. ΤΡΑΓΚΑ:

1. Οι γιατροί του ΣΩΤΗΡΙΑ έδωσαν σκληρή μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον Γιώργο Τράγκα. Και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς!

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν το καλύτερο ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ, τιμώντας τον όρκο τους. Αποδεικνύοντας ότι πάνω από όλα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

2. Όσον αφορά στα μονοκλωνικά αντισώματα… Η χορήγηση τους, ως γνωστόν, ενδείκνυνται για μη νοσηλευόμενους ασθενείς (άνω 12χρ) με διάγνωση ήπιας προς μέτριας βαρύτητας, κι αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση ή και απώλεια ζωής. Για ασθενείς που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο, αλλά έχουν παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο, όπως +65χρ, δείκτη μάζας σώματος (BMI) +35, υποκείμενα χρόνια νοσήματα νεφρικά, ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ, ανοσοκαταστολή και χρήση ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, καρδιαγγειακά, υπέρταση, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Όταν εισήχθη λοιπόν ο Γιώργος ήταν πράγματι πάρα πολύ αργά! Δυστυχώς! Δεν μπορούσαν πια να χορηγηθούν…

3. Την Τρίτη 30/11, όπου έγιναν ενέργειες από τον ίδιον κι εμένα (προσωπικά, σε απευθείας συνεννόηση μαζί του), διαπιστώθηκε από γιατρό του (έτσι μου είπε ο ίδιος) ότι είχαν αφαιρεθεί από την πλατφόρμα, στην οποία μας είχαν υποδείξει να κάνουμε το σχετικό αίτημα, οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη και οι υπέρβαροι!

Αυτό ακριβώς ήταν που κατήγγειλε ο Γιωργος Τραγκας εκείνη την ημέρα, με την ανάρτηση του μέσα από τη σελίδα του, εδώ στο Facebook…

4. Περισσότερα για τις επαφές, τις επικοινωνίες και πολλά ακόμη που έγιναν (γενικά και ειδικά), εκείνη την κρίσιμη ημέρα, αλλά και τις επόμενες που ακολούθησαν, μέχρι ότου εισήχθη στο ΣΩΤΗΡΙΑ, καθώς και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του μέχρι που ο Γιώργος Τραγκας δυστυχώς κατέληξε… ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ!!!

ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ… ΖΕΙΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου