Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

H Πατριωτική Ένωση ΕΛ.ΛΑ.Σ. για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα

 «Δεν θα μου πάρει την δόξα το ΔΝΤ για το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων. Με δικιά μου απόφαση θα κλείσουν»

(Αυτά διεκήρυττε ο κύριος Άδωνης Γεωργιάδης, ως Υπουργός Υγείας).

Και αυτά τα λόγια ουδείς Εισαγγελέας τα άκουσε και ...ουδείς τα θυμάται.

**********************


Από το Ιδρυματικό Καταθετήριο Πλημαχόη της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου την

14η Δεκεμβρίου 2021 δημοσιεύθηκε η μελέτη των καθηγητών κ.κ. Σωτηρίου Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα με τίτλο: «Συνολικό φορτίο ασθενών, περιφερειακές ανισότητες και ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19 στην Ελλάδα, Σεπτέμβριος 2020 έως Μάιος 2021». Τα δεδομένα της έρευνας κατατέθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό, μαζί με τον κώδικα ανάλυσης.

Μία μελέτη- βόμβα σχετικά με την θνησιμότητα ασθενών με Covid-19 εκτός ΜΕΘ είχε στα χέρια της η κυβέρνηση ήδη από τον περασμένο Μάϊο η οποία είχε διεξαχθεί από τον ίδιο τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κύριο Σωτήριο Τσιόδρα από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 6η Μαΐου 2021 και αποδεικνύει πως η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα.

Στην συνεδρίαση όμως της 1ης Δεκεμβρίου 2021 στην Βουλή ακούσαμε τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν πως υπάρχει μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ και να ζητάει να του προσκομίσουν στοιχεία εκείνοι που αντέδρασαν έντονα ακούγοντάς τον να αναρωτιέται αν έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε σχέση με αυτούς που είναι στις ΜΕΘ. «Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω! Έχετε εσείς;».

Αλλά ο κύριος Σωτήριος Τσιόδρας, ως επικεφαλής της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, δεν ένιωσε την ανάγκη να πει την αλήθεια φέρνοντας στο φως την έρευνα που ο ίδιος διεξήγαγε. Προτίμησε την σιωπή καλύπτοντας την αδράνεια της κυβέρνησης την ώρα που διασωληνομένοι συνεχίζουν να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Η ανάλυση της έρευνας έγινε τέλος Μαΐου 2021, «και ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο», δήλωσε ο επιδημιολόγος κύριος Θεόδωρος Λύτρας.

«Το αν ενισχύθηκε το ΕΣΥ ή όχι, κι αν αυτό είναι αρκετό, δε θα το πω εγώ. Ας μιλήσουν οι συνάδελφοι που δουλεύουν σ’ αυτό, οι ασθενείς που το ζούνε, και οι δημοσιογράφοι, που οφείλουν να κάνουν αντικειμενικό ρεπορτάζ από το πεδίο. Εγώ δείχνω τι λένε τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Και τα δεδομένα δείχνουν πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο: με >400 διασωληνωμένους, χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες» επισημαίνει ο κύριος Θεόδωρος Λύτρας και καταλήγει με μία τραγική επισήμανση: «Με άλλα λόγια, το αν θα επιβιώσεις της διασωλήνωσης φαίνεται πως εξαρτάται από το πού ζεις, και σε ποια περίοδο (με τι φόρτο στο ΕΣΥ) έτυχε να αρρωστήσεις. Το αν αυτό είναι αποδεκτό, ας το κρίνει ο κάθε πολίτης και ας βγάλει τα όποια συμπεράσματα», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Εφημερίδα των Συντακτών ήταν ξεκάθαρος: «Δεν αναλύουμε αυτές τις πληροφορίες μόνο για να γράψουμε μια μελέτη· τις αναλύουμε προκειμένου να τις δώσουμε σε αυτούς που είναι αρμόδιοι για να λάβουν αποφάσεις, για να λάβουν τα όποια μέτρα. Έτσι κάνουμε στη δημόσια υγεία. Θα ήμασταν λοιπόν υπόλογοι αν δεν είχαμε ενημερώσει – και φυσικά είχαμε ενημερώσει. Αναλύσαμε τα δεδομένα, τα δείξαμε εγκαίρως σε αυτούς που έπρεπε να τα ξέρουν. Το διά ταύτα δεν είναι δική μας δουλειά. Τώρα έφτασε η ώρα να τα μάθει και ο κόσμος».

Σε κάθε περίπτωση η μελέτη των καθηγητών κ.κ. Σωτηρίου Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον άνθρωπο που κρατά στα χέρια του τις τύχες της χώρας και που, χωρίς ίχνος ντροπής, από το βήμα της Βουλής δήλωνε πως δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν πως υπάρχει μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ. Και αυτό γιατί όπως αποδεικνύεται, βάσει της επίμαχης μελέτης, ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και 6η Μαΐου 2021, η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ ανήλθε σε 88,4%, εν αντιθέσει με το 63,5% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό των ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και στην συνέχεια απεβίωσαν. Ακόμη χειρότερα, βάσει της μελέτης, περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι πέθαναν αβοήθητοι, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Αυτός ο αριθμός, ξεπερνάει στην συνολική διάρκεια της πανδημίας τους 12.000 ανθρώπους, αφού βάσει των στοιχείων της μελέτης, χιλιάδες άνθρωποι που πέθαναν δεν είχαν διασωληνωθεί. Γιατί λοιπόν έλεγαν αναίσχυντα ψεύδη (Μητσοτάκης, Κικίλιας, Κορομάτζος, Τσιόδρας κ.λ.π) περί «ελευθερίας»;

Κάθε μέρα ένας απολογισμός τρόμου: Πόσες εισαγωγές; Πόσες ΜΕΘ κατειλημμένες; Πόσοι θάνατοι; Η πανδημία αδιαφάνειας επιδιώκει την αποστείρωση της Ελληνικής πραγματικότητος και όποιος αμφισβητεί τα θέσφατα των ακαταδίωκτων «χρήσιμων ηλιθίων» επιδημιολόγων, κινδυνεύει από το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα, αυτού του ύπουλου ασκού του Αιόλου, του περίτεχνα φουσκωμένου για να χωράει κάθε λογής αντιπαθητικό ή ενοχλητικό προς το καθεστώς. Η σιωπηλή όμως τραγωδία και η κατάργηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, με την ανοχή του επιστημονικού κόσμου που καθοδηγείται από την πολιτική, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

Όλα αυτά τα στοιχεία της μελέτης τα είχε στην διάθεσή του ο πρωθυπουργός, αλλά όχι μόνο δεν έκανε κάτι αλλά έλεγε ανερυθρίαστα ψέματα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αναδεικνύονται ποινικές ευθύνες για την διασπορά fake news (ψευδών ειδήσεων) και απόκρυψη προδοσίας και Απάτης από τον πρωθυπουργό, αλλά και για την διαχείριση του ΕΣΥ που το άφησε ουσιαστικά απροστάτευτο, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται ο δόλος του.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται στην μελέτη, η υψηλή ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα εξαρτήθηκε από την πίεση που δέχθηκε το ΕΣΥ από τον μεγάλο όγκο ασθενών, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή του, την έλλειψη προσωπικού και τις περιφερειακές ανισότητες στις δομές υγείας. Συνολικά, 1.535 άνθρωποι πέθαναν, όπως λένε οι καθηγητές, εξ’ αιτίας αυτών των παραγόντων. Και όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης, δεν λαμβάνει κάποιο ουσιαστικό μέτρο για να βελτιώσει την κατάσταση, παρά αρκείται στην επικοινωνιακή διαχείριση της καθημερινής εκατόμβης νεκρών. Αλλά τί να περιμένεις από κάποιον που το 2014 δεν δίστασε να θέσει σε διαθεσιμότητα 7.200 υγειονομικούς…

Ίσως ακόμη πιό σημαντικό, είναι ένα άλλο στοιχείο. Μετά την δημοσιοποίηση της μελέτης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, δημοσιοποίησε ένα βίντεο, όπου και αναφέρει ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά την οποία πάρθηκαν τα ευρήματα για την εκπόνηση της μελέτης, «ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνέβησαν λόγω της πανδημίας ήταν όπως αποδεικνύεται από τα ημερήσια δελτία του ΕΟΔΥ, 10.576. Οι εκλεκτοί συνάδελφοι μας είπαν ότι από τους 6.282 πέθαναν οι 3.988. Άρα, οι άλλοι 6.588 που πέθαναν; Πέθαναν είτε στα σπίτια τους, είτε στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών που έφτασαν καθυστερημένα, είτε σε κάποια κλινική covid χωρίς καν να διασωληνωθούν. Δηλαδή σε 6.588 ανθρώπους εκείνη την περίοδο που μιλάμε, δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να παλέψουν για τη ζωή τους, λόγω της καταστροφικής διαχείρισης της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αν δε αυτό το αναγάγουμε στο σημερινό αριθμό θυμάτων, τους 19.500 νεκρούς, αυτό σημαίνει ότι 12.500 συνάνθρωποί μας πέθαναν χωρίς να πάρουν τη φροντίδα που θα μπορούσε να τους προσφερθεί». Εφιαλτικό! Και ακόμα πιό εφιαλτική είναι η σκέψη ότι η κυβέρνηση προτίμησε, αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με γιατρούς, να γεμίσει τους δρόμους με απαίδευτους και ανεκπαίδευτους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν στην διάθεσή τους έναν ολοκαίνουργιο στόλο οχημάτων και μοτοσυκλετών, την ώρα που τα μόνα καινούργια ασθενοφόρα προέρχονται από δωρεές και τα υπόλοιπα είναι διαλυμένα σαράβαλα.

Μία μελέτη η οποία ενοχοποιεί τον πρωθυπουργό της Χώρας δεν είναι αμελητέο ποινικό αδίκημα. Η Δικαιοσύνη πάντως κοιμάται τον ύπνο, όχι του Δικαίου, αλλά της Ακραίας Αδικίας! Μιλάμε γιά την ίδια Δικαιοσύνη, που σε κάνει να προσεύχεσαι να μην χρειαστείς ποτέ την βοήθειά της, και εάν νομίζετε ότι οι εισαγγελείς θα κινηθούν ενάντια στον πρωθυπουργό ή στους επιδημιολόγους για την διασπορά των κίβδηλων ειδήσεων, δεν έχει νόημα να συζητάμε. Πρόκειται για την ίδια Δικαιοσύνη που αδιαφορεί επιδεικτικά εδώ και μήνες για μιά κυβέρνηση που εξαγοράζει, τα αναπαράγοντα μέχρι ναυτίας ψεύδη, μέσα ενημέρωσης για να τα ελέγχει. Πρόκειται για την ίδια Δικαιοσύνη, που κοιτάζει αλλού όταν υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Εάν κάποιοι τον «παραπλάνησαν» τότε σίγουρα «έχουμε φτάσει στον πάτο και θα τον αντιμετωπίσουμε ως τον πάτο ενός απόπατου!» Ζώντας μία δυστοπία διαπιστώνουμε ότι όποια πλευρά της καθημερινότητας και να πιάσεις, όχι μόνο βρομάει αλλά ζέχνει και η μπόχα που αναδύεται διεκδικεί ρόλο ατμόσφαιρας. Τώρα, που όλα καταρρέουν, αναδεικνύεται όλη η δυσωδία.

Στον πένθιμο απολογισμό των χιλιάδων θυμάτων-νεκρών συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς τον γκρεμό, μετρώντας φέρετρα και πασχίζουμε να συνηθίσουμε την μυρωδιά της φορμόλης όταν οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία έχουν μπουκώσει, αλλά η ανάλγητη και ανίκανη κυβέρνηση επιμένει να μιλάει ανερυθρίαστα για επιτυχή διαχείριση ενώ προκαλούν ανατριχίλες όταν αντηχούν στα αυτιά μας τα σαρδόνια γέλια του Μητσοτάκη την 18η Οκτωβρίου 2021 στην Βουλή όταν μίλησε για τους νεκρούς του Covid-19.

Το τέρας του φασισμού άρχισε να σουλατσάρει ανάμεσά μας, δίχως φόβο και εμείς συγκρουόμεθα με συμφέροντα, κατεστημένα και αντιλήψεις παλεύοντας για τις αρχές μας. Στον σβέρκο όλων μας κάθεται μία δράκα αχρήστων «αρίστων» πολιτικών απατεώνων και κλεφτών, πασπαλισμένη με μπόλικο νεοφασισμό και γενναίες δόσεις παιδεραστίας.

Η πιό αναξιόπιστη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μεταπολιτευτικά, μία συμμορία, ένας συρφετός που λυμαίνεται την χώρα και χορεύει πάνω σε πτώματα προκειμένου να μοιραστεί τα λάφυρα της εξουσίας διακυβεύοντας ανθρώπινες ζωές, διακυβεύοντας το μέλλον όλων μας. Τώρα κάθε λύκος, κάθε τέρας έχει και μιά μορφή ανθρώπινη, ακόμη πιό τρομακτική απ’ ότι μπορούσε η φαντασία μας να φτιάξει.

Η Κυβέρνηση οργάνωσε, με άλλα κόμματα, την διάλυση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, ενώ με τις καραντίνες επέτειναν την ανάγκη για δανεισμό, αύξησαν ακόμη περισσότερο το χρέος και υποδούλωσαν κράτος, επιχειρήσεις και οικογένειες. για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο κομπογιαννίτης των Υπεράκτιωνv εταιρειών (offshore company) του Μεγάρου Μαξίμου αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής αλητείας με αποτέλεσμα να θρηνούμε 100 νεκρούς καθημερινά έχοντας αφομοιώσει την εκατόμβη της τραγωδίας στο Μάτι με την νέα ψευτοκανονικότητα. Τώρα πιά έχουμε πολιτική, κοινωνική και κυρίως ηθική αποτυχία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι κυβέρνηση ξευτίλας, κυβέρνηση εθνικής ντροπής. Βδελυσσόμενοι την εγκληματίζουσα φράξια «Νέα Δημοκρατία», χωρίς αστερίσκους και χωρίς περιστροφές την παραδίδουμε αηδιασμένοι στην χλεύη της Ιστορίας.

Με αφορμή την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα ο κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξ’ αιτίας του γεγονότος ότι χαρακτήρισε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «δολοφόνους» καθ’ ον χρόνο ζούμε μιά ιδιότυπη δικτατορία, που κρατάει αιχμάλωτη ολόκληρη την κοινωνία μας. Ζούμε έναν ιδιότυπο εμφύλιο, χωρίς όπλα, αλλά πολύ μίσος και με χιλιάδες θύματα που γιγαντώνεται συνεχώς αποκτώντας φρικιαστικές διαστάσεις.

Παραδέρνουμε σαν λαός. Χάνουμε την ηθική μας, τις αξίες μας, την αξιοπρέπειά μας σαν άνθρωποι και «όσο εμείς είμαστε κότες, αυτοί θα είναι αλεπούδες» «Όταν η αλεπού μπαίνει στο κοτέτσι, δεν θα σταματήσει πριν τις πνίξει όλες. Πηγαίνεις την άλλη μέρα, και τις βρίσκεις πνιγμένες όλες».

Εμείς όμως, θυμίζουμε στους προβατόσχημους λύκους τα λεχθέντα από το φάντασμα του Δαρείου στους «Πέρσες» του Αισχύλου: «Όταν ανθίζει η έπαρση καρπίζει στάχυ θυμού. Συμφορά εσοδεύει. Αυτή είναι η πληρωμή.»

Για την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «Ε.ΛΑ.Σ»

ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Οδυσσέας Τηλιγάδας Στέργιος Σμυρλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου