Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

EKTAKTO: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εισηγείται σήμερα η επιτροπή

 Νέα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ για τον κορονοϊό. Τι αλλάζει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αναλυτικά όσα θα ανακοινώσει ο Θάνος Πλεύρης.


Νέα μέτρα ανακοινώνει σε λίγο ο Θάνος Πλεύρης, καθώς οι ειδικοί εισγήθηκαν νέους περιορισμούς για την αναχαίτηση της πανδημίας και ιδιαίτερα για την διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας και οι περιορισμοί πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας λοιπόν, θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες να κατατεβάζει νωρίτερα ρολά η εστίαση και συγκεκριμένα από τις 00:00 το βράδυ. Παράλληλα, θα απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες, ενώ σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε εστίαση και νοσοκομεία θα πρέπει να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας -τύπου FFP2 ή KN95-, ενώ θα πρέπει να εφαρμόζεται πλήρως η τηλεργασία όπου γίνεται.

Επιπλέον, σταματούν οι σχολικές εκδρομές, ύστερα από κρούσματα που εντοπίστηκαν στις μικρές ηλικίες κατά την διάρκεια εκδρομών, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, περιορισμοί μπαίνουν σε ισχύ και για τα γήπεδα, καθώς θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και η πληρότητα θα είναι στο 105, ενώ το πλαφόν στους θεατές είναι τα 1.000 ή 2.000 άτομα.

Σημειώνεται, πως νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ανέφερε ότι οι εισηγήσεις των ειδικών περιλαμβάνουν νέα μέτρα με στόχο «να φρενάρουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης όμικρον για να δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα υγείας να πάρει κάποιες ανάσες».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε εκείνα τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς διότι η εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε να φρενάρουμε την εξάπλωση της Όμικρον για να δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα υγείας να πάρει κάποιες ανάσες».

Επικράτηση της Ομικρον στην Αττική

Η μετάλλαξη Ομικρον έχει ήδη επικρατήσει, τουλάχιστον στην Αττική. Αυτό τόνισε τη Δευτέρα ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Η μετάλλαξη Όμικρον, όπως είπε ο καθηγητής, έχει ήδη κυριαρχήσει, τουλάχιστον στην Αττική. Σύμφωνα μάλιστα με τον Αθανάσιο Τσακρή, σε δείγματα που ελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα από την Αττική, αποδεικνύεται ότι τα ποσοστά της παραλλαγής Ομικρον στην κοινότητα είναι πλέον στο 70%.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ διευκρίνισε επίσης ότι οι εμβολιασμένοι με τρίτη δόση που νόσησαν είχαν πολύ ήπια συμπτώματα, σε σχέση με τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

https://www.ieidiseis.gr/ellada/124753/afta-einai-ta-nea-metra-pou-eisigeitai-simera-i-epitropi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου