Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Πώς θα βάλετε ΕΠΙΣΗΜΑ την αστυνομική ταυτότητά στο κινητό στο Covid free wallet

 Πολλοί είναι οι χρήστες που "κατέβασαν" την εφαρμογή Covid free gr wallet  στην οποία αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή rapid / pcr tests. 

Είχαν όμως ένα πρόβλημα: μαζί με το πιστοποιητικό που επιδεικνύουν, πρέπει να δείχνουν (στον υπάλληλο ενός καταστήματος π.χ.) και την αστυνομική ταυτότητα για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας.

Πολλοί χρήστες, σκανάριζαν την ταυτότητα και...

την έβαζαν σε αρχείο PDF ή φωτογραφία (JPG κλπ) δίπλα από την εφαρμογή. Όμως η επίδειξη της ταυτότητας σε αρχείο του κινητού, δεν είναι νόμιμη, δεν είναι αποδεκτός τρόπος απόδειξης της ταυτοπροσωπίας.

Έτσι, το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, πρόσθεσε μια ακόμη λειτουργία, για να μη χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας το πλαστικοποιημένο δελτίο ταυτότητας.

Στην εφαρμογή, δίπλα από το ήδη υπάρχον κουμπί "Πιστοποιητικά", προστέθηκε το κουμπί "Ταυτοπροσωπία". Πατώντας το, εμφανίζεται η φωτογραφία μας από το Δελτίο Ταυτότητας και μερικές βασικές πληροφορίες. Και, ναι! Το σύστημα έχει ΚΑΙ τη φωτογραφία μας!


Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες σε απλά βήματα όπως πάντα:

1. Πάρτε το κινητό σας και διαγράψτε την υπάρχουσα εφαρμογή (κατάργηση εγκατάστασης). Η διαγραφή είναι υποχρεωτική, η εφαρμογή δεν κάνει αναβάθμιση, πρέπει να εγκατασταθεί από την αρχή.

2. Πηγαίνετε στο play store (κατεβάστε την ξανά από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.gov.dcc.wallet&hl=el&gl=US),

3. Πατήστε το κουμπί "Ταυτοπροσωπία". Συνδεθείτε με τους κωδικούς taxisnet. Κατεβάζει την ταυτότητά σας, οπότε βλέπετε αριστερά στη μία σελίδα το πιστοποιητικό και δεξιά την ταυτότητα.


Πηγή: sakisgeorgiadis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου