Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Θα μας φυτέψουν "τσιπάκι"; - Είναι δυνατόν να κάνετε αυτή την ερώτηση το 2021 ;;

Γράφει ο Φώτης Μακρίδης 

Γιατί τόσος ντόρος για το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου; Δεν πήραμε τόσα μαθήματα επί αιώνες; Μια με το "αποκλείεται να μπορεί μια συσκευή να βλέπει μέσα στο σώμα μας" (ακτινες Χ), "αποκλείεται να μιλάς εδώ και να...

σε ακούει ο άλλος στο διπλανό χωριό" (τηλέφωνο), "να μιλάς και να βλέπεις τον αλλο" (βιντεοκλήση), κ.ο.κ. Πολλά πράγματα δαιμόνιζαν, αλλά σήμερα δεν ζούμε χωρίς αυτά.

Δεν υπάρχει πιο φυσιολογική εξέλιξη -και είναι το επόμενο βήμα- να ενσωματωθεί το κινητό τηλέφωνο, που πλέον δεν είναι συσκευή, αλλά όργανο του σώματός μας (τόσο απαραίτητο έχει γίνει! δεν υπάρχει ζωή χωρίς κινητό), μετά τα smart watch και σε κάτι ακόμη μικρότερο και πιο σίγουρο (για να μη χάνεται, ούτε να ξεχνιέται): το εμφυτεύσιμο τσιπάκι.

Κι όπως όλες οι εφευρέσεις, οι καταναλωτές, που στην αρχή τρομάζουν, τη βρίζουν, τη βρίσκουν "διαβολική", θα σπεύσουν να τη βάλουν στο σώμα τους. Σε 10-15 χρόνια το πολύ, θα υπάρχουν μαγαζιά, που θα εμφυτεύουν τσιπάκια και θα ΄χουν ουρές χιλιομέτρων, ποιός θα πρωτοπρολάβει! 

Δεν υπάρχει τίποτε πιο σίγουρο, από τις εμφυτεύσεις. Θα βάζουν συνεχώς -με τη θέλησή μας!- διάφορα πραγματάκια μέσα στο σώμα μας. Για να μετράνε αυτόματα το σάκχαρο, για να ελέγχουν την πίεση και να στάζουν φάρμακο , για να μπορούμε να μπούμε στο σινεμά, για ...για.... χιλιάδες χρήσεις θα προκύψουν.

Τα δύο πράγματα που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα 50 χρόνια, θα είναι τα drones και τα "τσιπάκια". Το μέλλον είναι δύο λέξεις: drones - Microchips


Θεωρώ ΑΚΡΑΙΑ ΗΛΙΘΙΟ, όποιον έχει την παραμικρή αμφιβολία, ότι όλοι οι άνθρωποι θα έχουν (για ευκολία!) τσιπάκι στο χεράκι τους, σε λιγότερο από 20 χρόνια, ενώ η αρχή θα γίνει το αργότερο σε 2-3 χρόνια από σήμερα. Όποιος δεν το βλέπει, είναι βλάκας με περικεφαλαία. 

"Γιατί να κουβαλάς ταυτότητες, διπλώματα, πιστωτικές κάρτες, με κίνδυνο να τα ξεχάσεις, να τελειώσει η μπαταρία, να τα χάσεις;", θα είναι το μάρκετινγκ του κοντινού μέλλοντος; "Βάζεις ένα πραγματάκι 2 εκατοστά κάτω απ΄το δερματάκι σου κι έχει ενημερωμένα όλα τα χαρτιά σου, ανά πάσα στιγμή! Ζήσε ελεύθερα, βάλε τσιπάκι".

Μιλάμε για το πιο αυτονόητο πράγμα του κόσμου πλέον. Είναι τελείως αυτιστική η συζήτηση για το "αν" θα "μας βάλουν τσιπάκι". Δεν υπάρχει τίποτε πιο σίγουρο απ΄αυτό! Με τη θέλησή μας μάλιστα. Τελειώστε αυτή τη χαζή συζήτηση, είναι δεδομένο ότι θα συμβεί συντομότατα. Θεωρήστε ότι ήδη έχει γίνει. Τελειωμένη υπόθεση, τι συζητάτε ακόμη;


Φώτης Μακρίδης


(για την ιστορία, η Epicenter, φυτεύει μικροτσίπ απ΄το 2017 https://www.cnbc.com/2017/04/03/start-up-epicenter-implants-employees-with-microchips.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου