Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Ανδρουλάκης: Έχουμε αμοιβές Βαλκανίων και κόστος ζωής Δυτικής Ευρώπης

 "Η κυβέρνηση αντί να απαντήσει στις πολύ μεγάλες προκλήσεις, προτείνοντας δέουσες λύσεις, επέλεξε να φέρει ένα σχέδιο που... αντανακλά τα δικά της προβλήματα και αδυναμίες, χωρίς να προσφέρει μια πραγματική διέξοδο" ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως είπε, "το 2022 θα είναι ακόμη μια χρονιά αβεβαιότητας για την ανθρωπότητα. Η επέλαση των διαδοχικών κυμάτων της πανδημίας συνεχίζει να κλυδωνίζει την κοινωνική και οικονομική μας ζωή. Σπέρνει αβεβαιότητα, φόβο, ανασφάλεια. Προκαλεί παράλληλες κρίσεις που δοκιμάζουν την εργασία, το εισόδημα, τα δικαιώματα, την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής κάθε ανθρώπου. Και αυτός ο προϋπολογισμός, όπως και ο περσινός, συζητείται στη σκιά της πανδημίας. Και φυσικά, δεν μπορεί να αναλυθεί και να εκτιμηθεί ξέχωρα από αυτήν".


Ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε άτολμη την κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, "πήρε πολλές λανθασμένες αποφάσεις, αλλά και όσες ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, δυστυχώς υλοποιήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση. Οι έλεγχοι καταργήθηκαν στην πράξη. Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης στις δημόσιες μεταφορές δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Δεν έκανε ουσιαστικές εκστρατείες ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο. Δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια υγεία όπως επιβάλλουν οι συνθήκες και η τηλεργασία εφαρμόστηκε περιορισμένα συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη".
Όλη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

Αν και το 2021 ξεκίνησε με ελπίδα και αισιοδοξία, λόγω του εμβολίου, μας αφήνει με σκεπτικισμό και αγωνία. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το 2022 θα είναι ακόμη μια χρονιά αβεβαιότητας για την ανθρωπότητα. Η επέλαση των διαδοχικών κυμάτων της πανδημίας συνεχίζει να κλυδωνίζει την κοινωνική και οικονομική μας ζωή. Σπέρνει αβεβαιότητα, φόβο, ανασφάλεια. Προκαλεί παράλληλες κρίσεις που δοκιμάζουν την εργασία, το εισόδημα, τα δικαιώματα, την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής κάθε ανθρώπου. Και αυτός ο προϋπολογισμός, όπως και ο περσινός, συζητείται στη σκιά της πανδημίας.

Και φυσικά, δεν μπορεί να αναλυθεί και να εκτιμηθεί ξέχωρα από αυτήν.

Η κυβέρνηση φάνηκε άτολμη, πήρε πολλές λανθασμένες αποφάσεις, αλλά και όσες ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, δυστυχώς υλοποιήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση.Οι έλεγχοι καταργήθηκαν στην πράξη. Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης στις δημόσιες μεταφορές δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.

Δεν έκανε ουσιαστικές εκστρατείες ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο. Δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια υγεία όπως επιβάλλουν οι συνθήκες και η τηλεργασία εφαρμόστηκε περιορισμένα συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Ακόμη και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς έγινε με καθυστέρηση πολλών μηνών αν συγκρίνουμε με χώρες που είχαν ανάλογα προβλήματα όπως η Ιταλία.

Και βέβαια η πολυσυζητημένη έκθεση Τσιόδρα - Λύτρα, ήρθε απλά για να επιβεβαιώσει αυτό που γνωρίζουμε όλοι. Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί από την άνοιξη του 2020. Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή δεν βοήθησε ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί επέλεξε να μείνει προσηλωμένη στην πάγια πρακτική της, να ψαρεύει στα θολά νερά, αυτή τη φορά του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Έχασε έτσι τη δυνατότητα η χώρα, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα, υπονόμευσαν με τους τακτικισμούς τους την κοινή προσπάθεια.Αυτό λοιπόν που δεν μπορεί να κάνει ούτε η κυβέρνηση ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση καλείται να κάνει η παράταξη μας. Όπως ενημέρωσα και χθες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκινάμε ως Κίνημα μία ενημερωτική νέα εκστρατεία ώστε να ενισχύσουμε το εμβολιαστικό προγράμματος, σπάζοντας το τείχος του φόβου και της παραπληροφόρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου