Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Η Ryanair θα χρεώνει 1 ευρώ, το κοίταγμα από το παράθυρο

Η φημισμένη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, ανακοίνωσε σήμερα την τελευταία καινοτομία στην προσπάθειά της να αυξήσει τα έσοδά της: θα χρεώνει όσους επιβάτες κοιτούν από το παράθυρο των αεροσκαφών της. Το νέο σύστημα εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε αεροσκάφη Boeing 737 της Ryanair, που ...
πετούν στη Σκανδιναβία, ενώ το μέτρο θα επεκταθεί σύντομα σε λίγες μέρες σε όλες τις ευρωπαϊκές πτήσεις της εταιρείας.

Η Ryanair επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι επιβάτες θα μπορούν να δουν τη θέα από το παράθυρο του αεροπλάνου, εισάγοντας ένα κέρμα ενός ευρώ στην ειδική θήκη.

Όπως αναμενόταν, η καινοτομία συνάντησε αντιδράσεις -θετικές και αρνητικές:
"δεν έχω άποψη για το μέτρο, επειδή σε όλη την πτήση κοιμόμουν", δήλωσε  ο Ιρλανδός Seamus Emirates.

Ωστόσο, κάποιοι επιβάτες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα: η Σουηδέζα Maureen Etihad, ανέφερε πως "κατά τη διάρκεια της πτήσης  προς τη Στοκχόλμη, η θέα βρισκόταν προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα, οι επιβάτες της δεξιάς σειράς, να ρίχνουν μανιωδώς κέρματα του ενός ευρώ στους κουμπαράδες κι έτσι, το αεροπλάνο άρχισε να γέρνει προς τα δεξιά, από το βάρος των κερμάτων. Ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το αεροπλάνο, αλλά, ω Θεέ μου, ήταν τρομακτική εμπειρία".

Πρόκειται για μια ακόμη καινοτομία της Ryanair, η οποία μας έχει συνηθίσει σε παρόμοια μέτρα τα τελευταία χρόνια, όπως η χρέωση των επιπλέον αποσκευών, η εξτρά χρέωση για υπέρβαρα παιδιά, ειδική χρέωση για όσους κάνουν εμετό κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως και η εξτρά χρέωση σε όσους κάνουν δύσοσμα κόπρανα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Gerry Lufthansa, ανέφερε πως "το σύστημα είναι πλέον έτοιμο, αλλά είναι προαιρετικό για τους επιβάτες". Ο ίδιος δήλωσε ότι το βρίσκει αρκετά διασκεδαστικό.

Το makpress επικροτεί, μια ακόμη ωραία ιδέα της εταιρείας, που κατέκτησε τον πλανήτη, με τις πολύ καλές τιμές και την εξαιρετική της εξυπηρέτηση.


καλό χιούμορ από την ιστοσελίδα theulstefry