Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός : Οι Ιταλοί επιστρέφουν στην κανονικότητα

"Θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητα της καθημερινής μας ζωής", αναφέρουν πολίτες του Μιλάνου στην κάμερα της Corriere della sera, καθώς το σοκ των πρώτων ημερών, φαίνεται να....
υποχωρεί.

Η Ιταλία που έχει τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη, έλαβε αυστηρά μέτρα, τα οποία οι κάτοικοι κρίνουν υπερβολικά, για αυτό και κυβέρνηση και δήμοι, ανακοινώνουν συνεχώς μέτρα επαναφοράς στην κανονική ζωή.

Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα περισσότερα σχολεία, ενώ σήμερα γίνονται συσκέψεις για το άνοιγμα τω μουσείων και των θεάτρων που έκλεισαν λόγω του ιού.

Σύμφωνα με την CDS , δεν αναμένεται μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, αντιθέτως υπάρχουν βάσιμοι φόβοι για εξάπλωση / πανδημία, μόνο που η πορεία του ιου, έδειξε ότι έχει πολύ χαμηλή θνησιμότητα. Το 90% των ανθρώπων που θα κολλήσουν τον ιο, δεν θα καταλάβουν τίποτε, αναφέρει η Corriere, το 10% μόνο θα χρειαστεί κάποια ιατρική βοήθεια, ενώ μόνο στο 4-5% των περιπτώσεων απαιτείται εντατική φροντίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο κι από την Κίνα σε αναλογία θανάτων, για έναν πολύ από λόγο: ο μέσος όρος ηλικίας στη Βόρεια Ιταλία, είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της Κίνας!

https://www.corriere.it/