Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Μην αδειάζετε τα σουπερμαρκετς βρε ΓΕΛΟΙΟΙ για ένα κρούσμα κορωνοϊού !

Γνωστά πράγματα. Οι επιδημίες, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, είναι χρήσιμες (ναι, χρήσιμες!), γιατί βγάζουν στην επιφάνεια, πολλές "αρετές" μας:
1. Νομοτελειακά, θα εμφανιστούν κι άλλα κρούσματα κορωνοϊού, όπως σε όλο τον κόσμο.
2. Νομοτελειακά, κάποιοι θα πεθάνουν. Πάντως,


σε ποσοστά πολύ μικρότερα της απλής γρίπης.

3. Νομοτελειακά, η υπόθεση θα κρατήσει το πολύ 1-2 μήνες και θα αρχίσει να ξεφουσκώνει.
4. Νομοτελειακά, θα βρεθεί και εμβόλιο και θεραπεία.


και τώρα αρχίζουν οι ....ελληνικές συνέπειες του ιου:

1. Τα νοσοκομεία μας είναι συνεχώς γεμάτα και ποτέ δεν υπάρχει κρεβάτι στην εντατική. Επίσης, μονίμως έχουν "έλλειψη προσωπικού". Μονίμως έχουν "έλλειψη προσωπικού" ακόμη και στις πιο ήσυχες μέρες, έτσι δεν είναι; Όλα αυτά σε συνθήκες ομαλότητας. Με τον πανικό που θα υπάρξει, τι μπορούν να προσφέρουν τα ελληνικά νοσοκομεία; Μόνο στα λόγια και στις τηλεοράσεις, υπάρχουν σχέδια, ετοιμότητες κι άλλες μπαρούφες! Εδώ, πας για μια απλή ιωσούλα με λίγο πυρετό στην εφημερία του ΑΧΕΠΑ, του Ιπποκράτειου κ.λπ. ΠΡΙΝ τον πανικό και τον κορωνοϊό και περιμένεις 7 ώρες ! Τι θαύμα θα γίνει δηλαδή και θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν δεκαπλάσια και εκατονταπλάσια περιστατικά; Θα ξανα-επιβεβαιωθεί πόσο μπουρδ....λο είναι το ελληνικό κράτος! Στις συσκέψεις θα μείνουν (σε αυτές είμαστε πρώτοι στον κόσμο!). Δεν πιστεύω να φαντάζεστε ότι: είστε σπίτι, ανεβάζετε πυρετό 39 και ανησυχείτε, πάτε σε ένα νοσοκομείο και θα εξυπηρετηθείτε!!!! Σοβαρευτείτε! Παντού θα έχει ατέλειωτες ουρές, εκνευρισμένους γιατρούς, χάος και ανοργανωσιά.

2. Θα βγουν στην επιφάνεια τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου, ο κανιβαλισμός. Θα πλακωνόμαστε στο ξύλο στα super-markets για ένα πάκο μακαρόνια και στα φαρμακεία για ένα Depon! "Εγώ το είδα πρώτος ρε!"
Θα βήχει ο άλλος στο σινεμά και του ορμάνε τα ζόμπι να τον φάνε! "Βγες έξω ρε, εμείς τι φταίμε να μας κολλήσεις;"
Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα του κανιβαλισμού, είναι ότι πάει ο άλλος, υγιέστατος και παίρνει 40 μάσκες, 100 ταμιφλού και 50 αντισηπτικά "προληπτικά", ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ τα από ευπαθείς ανθρώπους, που δεν τα βρίσκουν πια. Διότι πολύ απλά, είναι ο κλασικός έλληνας πονηρός "να πάρω εγώ που έχω 0,0001% πιθανότητα να πάθω κάτι κι αυτός που έχει πιθανότητα 50% (π.χ. καρκινοπαθής) να πάει να ...μηθεί, ας πρόσεχε, να με προλάβαινε. Να σώσω το τομάρι μου!".

3. Θα κλείσουν μαγαζιά ! Από σήμερα ήδη, άρχισαν οι μαμάδες "α, όχι δεν πάμε σε παιδότοπο, δεν πάμε σε πάρτι" ...το καταλαβαίνετε. Θα βγουν και κάποιοι τεμπέληδες να εκμεταλλευτούν τον πανικό για να κλείσουν τα σχολεία και ...καταλαβαίνετε. Θα κλείσουν οι κινηματογράφοι και πολλά άλλα μαγαζιά, όπου συναθροίζεται κοινό και θα κλείσουν ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

4. Το πολύ ωραίο που θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον είναι το τι θα κάνουν οι τρομολάγνοι με τα αστικά του ΟΑΣΘ !!! Εκεί να σας δούμε! Εκεί, που όντως φωλιάζουν μικρόβια. Τι θα κάνετε; Δεν θα μπαίνετε στα λεωφορεία; Ή νομίζετε ότι θα σας προστατέψει μια μάσκα του 1 ευρώ, με χαρτί της πλάκας;

Ας δώσω και ένα μήνυμα αισιοδοξίας:
Σύντομα ο ιος θα είναι παρελθόν, όπως όλες οι επιδημίες, ήδη μιλάνε για φάρμακα που δοκιμάζονται με καλά αποτελέσματα. Οι πιθανότητες να πεθάνετε (ε, αυτό φοβόμαστε όλοι), είναι πολύ λιγότερες από το να περιμένετε το αστικό στη στάση του ΟΑΣΘ και να πέσει επάνω σας ο σουρωμένος μαλάκας. ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ "Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΕΙΤΩ".

Ξαναλέω, ότι προσωπικά δεν φοβάμαι τον ιο. Ε, αν είναι να πεθάνουμε, θα πεθάνουμε, υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι για να πεθάνει κανείς, άμα είναι η ώρα σου, δεν πα' να πλένεις όλη μέρα τα χέρια σου και να φοράς μάσκες; Τι νομίζετε, στην Κίνα δεν πλένουν τα χέρια τους όλη μέρα ή δεν φοράνε μάσκες; Εξαπλώνεται ο ιός, δεν σταματιέται όμως! Αυτό που φοβάμαι πολύ, είναι ότι εξαιτίας του πανικού και του κανιβαλισμού θα καταστραφεί ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ η οικονομία της πόλης και τελικά κάποιοι θα πεθάνουν από την πείνα και τα χρέη κι όχι τον κορωνοϊό.


Φώτης Μακρίδης