Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Μπουχτίσαμε με τα δήθεν "μέτρα προστασίας" που ανακοινώνουν διάφοροι

Πλημμυρίσαμε από ανακοινώσεις κρατικών οργανισμών, αλλά και ιδιωτικών, που μιλούν για "μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό". Στην πραγματικότητα λειτουργούν όλοι, έχοντας στο μυαλό τους το "να φύγει η ευθύνη από πάνω μου" κι έτσι, αντί για "μέτρα προστασίας", βλέπουμε μόνο....
ενημερωτικό υλικό.

Να το πούμε πολύ απλά:

Ανακοινώνει ο "χ" φορέας "μέτρα" και λέει "αναρτήσαμε αφίσες με οδηγίες ...μπλα..μπλα".

Ο κόσμος βαρέθηκε τις οδηγίες! Ακούσαμε όλοι ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ φορές, ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας κ.ο.κ. Αυτό ΔΕΝ είναι "μέτρο προστασίας" είναι ακόμη ένα αναμάσημα της ενημέρωσης. Τρίχες δηλαδή. Δεν χρειάζεται ο καθένας να αναπαράγει τις οδηγίες, τις είδαμε στην τηλεόραση, τις βρίσκουμε και μόνοι μας στο διαδίκτυο.

Τι νόημα να μπούμε σε ένα κινηματογράφο ας πούμε και να δούμε μια αφίσα με τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια ενημερωτικά. Από ενημέρωση χορτάσαμε, πραγματικά μέτρα περιορισμού του ιου θέλουμε, όπου "μέτρα" είναι δυστυχώς μόνο ένα: η απολύμανση.

Ορισμένοι φορείς ανακοίνωσαν και πραγματικά μέτρα, όπως π.χ. ο ΟΑΣΘ που είπε ότι θα απολυμαίνει τα λεωφορεία, τις χειρολαβές ή κάποιοι χώροι συγκέντρωσης που είπαν ότι θα διαθέτουν απολυμαντικά για το κοινό. Παραμύθια της Χαλιμάς ! Αφού στην αγορά δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ απολυμαντικό (αντισηπτικό) !!! Ψάξτε οπου θέλετε! Δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ , ούτε μία συσκευασία επαγγελματικού αντισηπτικού (το ν.1 στον κόσμο με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα είναι το sterillium της Hartmann, αλλά δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. To sterillium που πουλιόταν μέχρι προχθες 9 ευρώ, σήμερα έχει 100 ευρώ, πουλιέται μόνο στο ebay είναι ....ελληνικής προέλευσης και αυτή την ώρα έμεινε μόνο 1 δοχείο!!!).

ΣΥΝΟΨΗ: Άλλο τα μέτρα προστασίας, άλλο η πληροφόρηση ! 

1. όταν ακούτε "μέτρα προστασίας" ρίξτε μια φάπα σε αυτόν που τα ανακοινώνει αν ανακοινώνει μόνο μέτρα πληροφόρησης

2. επειδή θα αρχίσουν να ψυλλιάζονται και να αναφέρονται και σε μέτρα (ουσιαστικά σε απολύμανση, δεν υπάρχουν άλλα μέτρα) ρωτήστε τους "και πού βρήκατε αντισηπτικά, αφού δεν υπάρχουν πουθενά";