Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Μπογδάνος : “Με τον Βαξεβάνη θα ασχολούμαστε;”

«Ο κ. Βαξεβάνης αν έχει κάκαλα καλά θα έκανε να εμφανίζεται στις δίκες όπου είναι κατηγορούμενος αντί να εξαφανίζεται από ....
αυτές και μετά κρυμμένος πίσω από άρθρα να τοποθετείται», δήλωσε στον Flash 99, 4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
«Η ανώτατη αρχή στις δημοκρατίες μας είναι ο νόμος. Εγώ υποστηρίζω και κινούμαι νομικά για αποδείξω ότι ο Κώστας Βαξεβάνης παραβιάζει τον νόμο,κάνει πράγματα που είναι παράνομα και τα οποία προσωπικά αλλά και άλλους μας βλάπτουν με πολλαπλούς τρόπους. Και αυτό το πράγμα μένει στην ελληνική δικαιοσύνη να αποφανθεί αν ισχύει ή όχι. Εγώ την ελληνική δικαιοσύνη τη σέβομαι απόλυτα. Δεν έχουμε την πολιτική κουλτούρα της χειραγώγησης, να σηκώνουμε τηλέφωνα να λέμε στη δικαστική εξουσία πως θα πρέπει να διαχειριστεί τα πράγματα. Συνεπώς ας περιμένουμε να δούμε τι πρόκειται να βγάλει το δικαστήριο που θα εξετάσει την αγωγή που έχω κάνει εναντίον του κ. Βαξεβάνη και της εφημερίδας Documento ώστε μετά να κρίνουμε ποιος έχει δίκιο, ποιος άδικο» τόνισε ο κ. Μπογδάνος.


Και πρόσθεσε: «Έχουμε θέματα να επιλύσουμε στην Αθήνα έχουμε διπλωματικό μαραθώνιο ώστε να υπερασπιστούμε τα εθνικά δίκαια, να αναταξουμε τις ένοπλες δυνάμεις , να φυλάξουμε τα σύνορα, να στείλουμε όλες αυτές τις καραβιές που μας στέλνει ο Ερντογάν, να αντιπαλέψουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που μέσα από τον κ. Λιάκο είπε ότι χρειάζεται η Ελλάδα 1.000. 000 πρόσφυγες. Με τον Βαξεβάνη θα ασχολούμαστε;».

Όσον αφορά στην υπόθεση Novartis ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε πως «είναι φοβερό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει για άλλη μία φορά να είναι μόνος του στη γωνία και να σκούζει. Επιχειρήθηκε μία αμαύρωση, σπίλωση, όχι μόνο πολιτική αλλά και εν μέρει προσωπική εξόντωση, διότι δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι στο στόχαστρο μία τέτοιας διαδικασίας".

Για την εξαφάνιση των μαρτύρων είπε πως «οι μάρτυρες οι συγκεκριμένοι έχουν ρόλο κλειδί σε αυτή την ιστορία. Το γεγονός ότι εξαφανίστηκαν λέει πολλά από μόνο του. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Συνεπώς για να έχουν εξαφανιστεί κάτι προφανώς δεν πάει καλά στην όλη ιστορία».

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό και στις αντιδράσεις των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου είπε πως «οι κάτοικοι έχουν μεγάλο δίκιο που φωνάζουν, δεν θα πω απόλυτο δίκιο. Μια βασική μας διαφορά από τους προηγουμένους είναι ότι εμείς δε τους λέμε ούτε ρατσιστές ούτε ακροδεξιούς. Εμείς αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι έχουν βρεθεί στη μέγγενη ενός γεωπολιτικού σχεδιασμού από μία αναθεωρητική επιθετική δύναμη την Τουρκία του Ερντογάν. Θα πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο δυναμικά βήματα προς την κατεύθυνση της επαναπροώθησης».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει «μία νεοαριστερή ιδεολογία μεταναστολάγνα η οποία θεωρεί τις πλειονότητές σύμφωνα με τα όσα επιβάλλει ο ιδεολογικός μαρξισμός που είναι η ιδεολογία στην οποία πιστεύουν, θεωρώντας όλους εμάς του υπολοίπους καταπιεστές. Αυτό είναι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτήν κυβερνήσαν και προσπαθούν να χωρίσουν το λαό σε ομάδες και να τον εκμεταλλευτούν. Πρέπει να σταθούμε απέναντι» τονίζοντας πως «γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό ότι το ζήτημα τη λαθρομετανάστευσης τα τελευταία πεντέμισι χρόνια δεν είναι καθόλου αθώο - υπάρχει ιδεολογική εμμονή και στόχευση».

Ακούστε όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

https://www.youtube.com/watch?v=hwf2lFGVT2s