Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Κι επειδή είστε Ελληνες και ξεχνάτε γρήγορα, να σας θυμίσουμε ...

16.04.2016 Στη Λέσβο έφτασε ο Πάπας Φραγκίσκος, σε μία ιστορική επίσκεψη, με στόχο την ανάδειξη της προσφυγικής κρίσης. O Ποντίφικας συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον .....
Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

15:10 Ο Πάπας επιβιβάζεται στο αεροσκάφος και αναχωρεί με 12 πρόσφυγες που κατόπιν κλήρωσης ταξίδεψαν μαζί

15:00 Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο αεροδρόμιο
14:35 Στεφάνια στη θάλασσα, στη μνήμη των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους, έριξαν οι προκαθήμενοι της χριστιανικής εκκλησίας.

14:32 Ο Πάπας ευχαρίστησε τους Ελληνες για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την προσφυγική κρίση.
«Κρατήσατε ανοιχτές τις καρδιές σας και τις πόρτες σας», είπε μεταξύ άλλων, λέγοντας «ευχαριστώ» στα ελληνικά.

14:03 Το γεύμα των προκαθήμενων των χριστιανικών εκκλησιών με τις τρεις οικογένειες προσφύγων περιελάμβανε το προγραμματισμένο για τον καταυλισμό σήμερα φαγητό. Δηλαδή ρύζι με λαχανικά, ελιές, ψωμί και χαλβά.

12:48 Πάπας: Δεν είστε μόνοι σας, μην χάνετε την ελπίδα σας

«Μην χάνετε την ελπίδα σας», ήταν το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Πάπας Φραγκίσκος στους πρόσφυγες, στον χαιρετισμό του στον καταυλισμό της Μόριας, κατά τον οποίο εξήρε και τη στήριξη των Ελλήνων στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την κρίση.

«Δεν είστε μόνοι σας. Τους τελευταίους μήνες περάσατε πολλά. Νιώσατε υποχρεωμένοι να ξεφύγετε από τον πόλεμο για τα παιδιά σας. Κάνατε πολλές θυσίες για τις οικογένειές σας», ξεκίνησε ο Ποντίφίκας.

«Ηρθα εδώ με τους αδερφούς μου, απλά για να σταθώ δίπλα σας, για να ακούσω τις ιστορίες σας. Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας και να μιλήσουμε εκ μέρους σας. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί με τρόπο αντάξιο της κοινής ανθρωπιάς μας», τόνισε ακόμη ο Πάπας Φραγκίσκος.

https://www.iefimerida.gr/news/262454/sti-lesvo-o-papas-fragkiskos-istoriki-episkepsi-gia-prosfygiko

Αυτά τα φιλάνθρωπα το 2016.
Κι ακολούθησε και Νόμπελ υποψηφιότητας για τους "γενναίους κατοίκους", που περιθάλπουν πρόσφυγες. Γιατί νομίζατε ότι σας τιμούσαν και σας στήριζαν; Για να τους κρατήσετε εκεί και να μη "μολύνουν" τα δικά τους σπίτια το ΄καναν οι φιλάνθρωποι. Όλοι αγαπούν τους μουσουλμάνους "πρόσφυγες", αρκεί να είναι στην αυλή του γείτονα. Μόλις μπουν στη δική τους αυλή, αρχίζουν τα παρατράγουδα. Φυσικά και δεν είναι ρατσιστής κάποιος που βλέπει τους μετανάστες μόνο στην τηλεόραση, να είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Το ζήτημα είναι πόσο φιλάνθρωπος είναι όταν ...κατασκηνώνουν στην ευρύχωρη αυλή της βίλας στην Εκάλη. Και για να μη γίνει το τελευταίο, πέφτει πολύ ξύλο, ώστε να μένουν σε άλλες αυλές, αυτές του "λαουτζίκου".

ΣΗΜΕΡΑ: