Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα - Aκυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα. Το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού καταγράφτηκε στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον γιο της 38χρονης που....


νοσηλεύεται από χθες στο ΑΧΕΠΑ. Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Το τρίτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στην Αθήνα. Μια γυναίκα που νοσηλεύεται σε νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, εξετάστηκε και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, πρόκειται για νεαρή γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. «Είναι καλά στην υγεία της», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα.

Παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που δήλωσε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα και διευκρίνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

https://www.makthes.gr/tria-epivevaiomena-kroysmata-koronoioy-stin-ellada-akyronontai-oles-oi-karnavalikes-ekdiloseis-261961

Μην αδειάζετε τα σουπερμαρκετς βρε ΓΕΛΟΙΟΙ για ένα κρούσμα κορωνοϊού !