Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Παρεξηγήσατε τον Τσίπρα, άλλα ήθελε να πει με τους "αρμούς"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ 104,6


Κώστας Ζαχαριάδης στο ΘΕΜΑ 104.6 για δήλωση Τσίπρα περί «αρμών της εξουσίας»:
- Κάποιοι δεν το κατάλαβαν σωστά και το παρεξήγησαν


Τις αντιδράσεις που προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο της χώρας μια φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας χτες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, σχολίασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.
Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η δήλωση Τσίπρα για τον έλεγχο «των αρμών της εξουσίας» ήταν κακοδιατυπωμένη, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε πως «διατυπώσεις ο καθένας μπορεί να επιλέξει πάρα πολλές , να δεχτώ ότι κάποιοι δεν το κατάλαβαν σωστά και το παρεξήγησαν».

Ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε και την αναφορά που έκανε ο κ. Τσίπρας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, για τον διορισμό του οποίου στο συγκεκριμένο πόστο έκανε αυστηρή κριτική, θυμίζοντας ότι πρόκειται για έναν πρώην υπουργό του Α. Σαμαρά, όταν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επετράπη να διορίσει στην Εθνική Τράπεζα την Λούκα Κατσέλη. Ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι ο κ. Σαμαράς είναι «ευφυής πολιτικός, που ξέρει τι κάνει και ποιους ανθρώπους βάζει σε θέσεις κλειδιά» και πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του η τράπεζα της Ελλάδας είναι πολύ πιο σημαντική θέση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού», βάζοντας έτσι σε αντίστιξη τα όσα έγιναν με την τοποθέτηση και στη συνέχεια την απομάκρυνση της κυρίας Θάνου από την Επιτροπή αυτή.

Πανέξυπνος Τσίπρας: "Τη δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας"