Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

΄Ωρα να αποδείξει ο Γιάνης ότι διαθέτει στην πραγματικότητα δύο ν

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο Βαρουφάκης, λοιπόν, κατέθεσε στη Βουλή στικάκι με τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες στο Eurogroup. Το Προεδρείο αρνήθηκε να το παραλάβει, επειδή ...
πρόκειται για παράνομη πράξη, την οποία δεν μπορεί να ευλογήσει. Κύκλοι δε του Αρείου Πάγου του διεμήνυσαν να προσέξει, διότι η πράξη του θα έχει συνέπειες. Για να δούμε περί τίνος πρόκειται.

«Άρθρο 19 Συντάγματος
1. …….
3. Απαγορεύεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί κατά παράβαση του άρθρου αυτού και των άρθρων 9 και 9Α».

«Άρθρο 370Α Ποινικού Κώδικα - Παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας
1. ………..
2. Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων που δεν διεξάγεται δημόσια ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.

3. Όποιος αθέμιτα κάνει χρήση της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με τους τρόπους που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».

«Άρθρο 61 Συντάγματος
1. ……...
2. Ο βουλευτής διώκεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά το νόμο, ύστερα από άδεια της Βουλής. …………….
3. Ο βουλευτής δεν έχει υποχρέωση μαρτυρίας για πληροφορίες που περιήλθαν σ` αυτόν ή δόθηκαν από αυτόν κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ούτε για τα πρόσωπα που του εμπιστεύθηκαν τις πληροφορίες ή στα οποία αυτός τις έδωσε.

Άρθρο 62
Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος, ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. ……………. Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα».

«Παλαιό Άρθρο 370Α ΠΚ Παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας
1. ………
2. Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με Κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.

3. Με Κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος κάνει χρήση της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με τους τρόπους που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 αυτού του άρθρου».

Ο Γιάνης, λοιπόν, μαγνητοφώνησε τους ομολόγους του εν αγνοία τους κατά τη διάρκεια των συζητήσεων του Eurogroup. Η πράξη του ήταν κακούργημα μέχρι την 01.07.2019 που ο Αλαίκσοις άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και βόλεψε χιλιάδες λαμόγια. Τώρα πλέον κ πράξη του Γιάνη είναι πλημμέλημα. Άρα, ο Γιάνης δεν μπορεί να συλληφθεί μόλις δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των συνομιλιών.
Δοθέντος, μάλιστα, ότι το αδίκημα τελέσθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται πλέον [με τον ΠΚ του Αλαίκσοις] υποβολή έγκλησης από τα μέλη του Eurogroup όσον αφορά την ίδια τη μαγνητοφώνηση. Όσον αφορά την εν Ελλάδι χρήση του παράνομου υλικού, η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη κατόπιν αδείας της Βουλής.
Μιλάμε για αθέμιτη μαγνητοφώνηση συνομιλιών προσώπων που είχαν καίριο λόγο για την τύχη αυτής της χώρας. Όχι για συνομιλία της κυρά-Κατίνας με τον κυρ- Μήτσο.
Πρέπει ή δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί τί ακριβώς ελέχθη τότε; Ιδού το ερώτημα. Ασφαλώς και πρέπει.
Ιδού η Ρόδος ιδού και τα δύο νν Γιάνη μου.

Σώτος