Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Ένας χρόνος από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο υπογράφηκε η Συμφωνίας των Πρεσπών, που παραχώρησε στους Σκοπιανούς όνομα, ταυτότητα και γλώσσα της Μακεδονίας, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη γείτονα χώρα. Η κυβέρνηση δεν είχε την....
πλειοψηφία να την περάσει στη Βουλή. Τη βρήκε από 8 πρόθυμους* άλλων κομμάτων, οι οποίοι σήμερα είναι όλοι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος τους ψήφισε για το ακριβώς αντίθετο, τον πούλησαν και βρέθηκαν σε ένα άκρως αντίθετο ιδεολογικό στρατόπεδο.

Έτσι, πρώην υβριστές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Θεοχαρόπουλος, Κουίκ, Ζουράρις, Κόκαλης, Κουντουρά κι άλλοι "πατριώτες" βρίσκονται σήμερα στο ίδιο κόμμα με τουςΝίκο Φίλη, Μαρία Ρεπούση κι άλλους αρνητές της Γενοκτονίας των Ποντίων, εθνομηδενιστές, ελληνοφοβικούς.

Και ζητούν την ψήφο σας.

Όλο αυτό το γελοίο συνοθύλευμα, ζητά την ψήφο σας.



*Τη συμφωνία υπερψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι

  1. Σπύρος Δανέλλης, 
  2. Κατερίνα Παπακώστα, 
  3. Έλενα Κουντουρά, 
  4. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, 
  5. Σπύρος Λυκούδης, 
  6. Σταύρος Θεοδωράκης, 
  7. Γιώργος Μαυρωτάς, 
  8. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.


«Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ «όχι» ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ (πλην Θ. Παπαχριστόπουλου), της Ένωσης Κεντρώων, της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητοι βουλευτές.

Μεταξύ των προσώπων η στάση των οποίων είχε συζητηθεί, καταψήφισαν οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς, Κώστας Ζουράρις, αλλά και ο Βασίλης Κόκκαλης που μετέχει στην κυβέρνηση. Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης καταψήφισε, αναρτώντας πανό την ώρα της ψηφοφορίας.