Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ζουράρις: "Να μη χαίρονται οι νεοδημοκράτες, θα είναι μια παρένθεση, σε 1,5 χρόνο θα διαλυθούν"

«Δεν ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών»
«Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α’ Θεσσαλονίκης




«Είμαι Μακεδών και δεν ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Ζουράρις σε συνέντευξή του στη Μαρία Σαμολαδά και το GrTimes.gr. Ο κ. Ζουράρις επανέλαβε ότι πρόκειται για «σμίκρυνση της κεφαλής», ενώ δήλωσε ότι δεν μπορεί με τίποτα να χρησιμοποιεί τη νέα ονομασία. «Για μένα θα είναι Σκοπιανοί, μέχρι να διαλυθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη μετακίνησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο κ. Ζουράρις εξήγησε: «Είχα κάνει προγραμματική συμφωνία ειδικού σκοπού. Οι στόχοι ήταν να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των μνημονίων και να δούμε τι μπορούμε να διερευνήσουμε για τη διαφθορά. Τώρα, συνεχίζω, όπως ξεκίνησα με τον πατέρα μου, με την Αριστερά φυσικά». Ο υποψήφιος βουλευτής χαρακτήρισε τον εαυτό του «ιστορικό αριστερό» και εξέφρασε την άποψη ότι «ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

«Από τη Θεσσαλονίκη, άρχισε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα γεύματα για τα νηπιαγωγεία, τα πεπληγμένα στρώματα και η ενισχυτική εισφορά σε 700.000 οικογενειών. Επίσης, εντός μνημονίων, καταφέραμε να ενισχύσουμε με προσωπικό τα νοσοκομεία μετά τις απολύσεις του Μητσοτάκη και του Γεωργιάδη, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Επιθεώρηση Εργασίας, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό, αυτόν τον άθλιο μισθό των 250 ευρώ που είχε φέρει η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς τύπου Μπαγκλαντές, αλλά καταργήσαμε και τον κατώτατο διότι τον ενισχύσαμε», τονίζει ο κ. Ζουράρις, μιλώντας για όσα έγιναν εντός των ασφυκτικών πλαισίων στη «μνημονιακή» Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψε ενθυμούμενος την περίοδο αυστηρής εποπτείας στην Ελλάδα που έζησε ως υφυπουργός Παιδείας, ακόμη και για 40 ευρώ δαπάνη του Υπουργείου Παιδείας απαιτείτο η έγκριση της Τρόικας. « Ήμασταν τότε αποικία χρέους, στην οποία μας οδήγησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Ζουράρις.

«Η ιδεολογία μας έδειξε ότι είμαστε συνεργάσιμοι και συνεργατικοί», τόνισε ο κ. Ζουράρις σχολιάζοντας την «πολυσυλλεκτικότητα» των ψηφοδελτίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ενώ για την περίπτωση ήττας στις εκλογές, σχολίασε: «Δεν μου λέει τίποτα μία προσωρινή ήττα. Θα είναι μία παρένθεση της δεξιάς και θα διαλυθεί σε 1,5 χρόνο».