Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Αναστασιάδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: η Χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για να κυβερνηθεί την επόμενη μέρα

Στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωϊ (26.06.2019) στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης , Σάββας Αναστασιάδης επισήμανε...
μεταξύ άλλων ότι η Χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για να κυβερνηθεί την επόμενη μέρα των εκλογών.

« ..Η Χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για να κυβερνηθεί την επόμενη μέρα και αυτό το αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Αν δεν έχουμε ισχυρή αυτοδυναμία , η Χώρα μπαίνει σε περιπέτειες με την έννοια ότι οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική , δεν θα υπάρξει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, άρα θα υπάρξει πολιτική αστάθεια , πολιτικό χάος αν θέλετε» τόνισε ο βουλευτής ΝΔ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm και στον Στέφανο Διαμαντόπουλο απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με το μήνυμα υπέρ της αυτοδυναμίας που εξέπεμψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Θέμα FM) ο Πρόεδρος ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση για οποιοδήποτε λόγο, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική.

Κληθείς να σχολιάσει για το τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία με την Αστική Συγκοινωνία στην Εκλογική του Περιφέρεια μέχρι το μετρό να καθορίσει την επόμενη μέρα, υπογράμμισε:
« Καταρχήν θα κάνω κριτική απέναντι στη σημερινή διοίκηση και στην κυβέρνηση, οι οποίοι ήρθαν δήθεν για να κάνουν κάθαρση και να εφαρμόσουν καλή συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, και τα διέλυσαν όλα σε δύο χρόνια. Ο κόσμος όμως ξέρει, και εσείς καθημερινά ασχολείστε με το θέμα αυτό , σας αξίζουν συγχαρητήρια διότι ο κόσμος ταλαιπωρείται. Έχουν αποτύχει, δεν μπορούν πλέον να συζητούν γι αυτό. Και αν υπήρχαν θέματα διαφάνειας θα έπρεπε μέχρι σήμερα να πάνε στον εισαγγελέα και όσοι είχαν εμπλακεί σε τέτοιες διαδικασίες να τιμωρηθούν » για να προσθέσει,

« …από την επόμενη μέρα πρέπει να παραιτηθεί η ση μερινή διοίκηση και να μπει μία σοβαρή διοίκηση . Θα ζητήσουμε και από τους εργαζόμενους να στηρίξουν μία προσπάθεια μεταβατική έως ότου τα δικαστήρια αποφασίσουν τι μέλει γενέσθαι με αυτό το θέμα και τον νόμο. Βεβαίως αμέσως πρέπει να ξεκινήσουμε να προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στους πολίτες »

Αναφορικά με το δικαίωμα να ψηφίζουν οι Έλληνες του Εξωτερικού σημείωσε: « πολύ σωστά κάνετε αυτή την προτροπή, αυτή όμως απευθύνεται στα άλλα κόμματα, διότι εμείς έχουμε καταθέσει νομοσχέδιο το 2005 που δεν ψηφίστηκε από τα άλλα κόμματα , αλλά και σε αυτή την περίοδο της βουλής καταθέσαμ νομοσχέδιο, το οποίο δεν ήρθε ποτέ για συζήτηση στη βουλή ……..είναι ντροπή και προσβολή για τους συμπατριώτες μας ομογενείς να μην τους δίνετε το δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους να ψηφίζουν, κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο»